Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין כמו לנהוג בגרסת הזאב בעור חללית של הרכב שלך... כמה ששהסיוויק 5 דלתות הרגילה נראית מוחצנת - פתאום נעלמת ליד הטייפ R.

אבל לא באתי לספר על איך שהיא נראית, אבל מה שבטוח שצנועה היא לא, ומושכת מבטים מכל עבר.. כולל כחולי עיניים.

המפלצת האדומה הגיעה הבוקר לסוכנות הונדה במעלות, ויצא לי לנהוג בה חצי שעה בכבישי הצפון המפותלים אך עמוסים (לצערי).

חצי שעה זה כלום, במיוחד במכונית הארד קור..

מחוסר זמן, לא בדקתי איך מתפקדת מערכת המולטימידיה, נפח תא המטען, והאם יש תאורה במראות.. אפילו לא היה לי זמן להתעכב על השוני בין הסיוויק העגלתית לאחות מעולם המדע הבדיוני. פתיחת הדלת חושפת את מושבי הבאקט המצויינים, ואת לוח השעונים המוכר מהסיוויק של כולנו.. שעברה אי אילו שינויים מתבקשים..

לחיצה על כתפור ההתנעה מעירה את המנוע בנהמה רצינית ולא אופיינית לבנות מינה הארופאיות. דוושת המצמד רכה ומפרידה בצורה הדרגתית.

יציאה ממעלות לכיוון צוריאול ואלקוש פשוט מתבקשת - הרי בשביל זה התכנסנו.. צריך סיבובים, וכמה שיותר. ניסיון האצה ראשון הזיז את החייזר האדום בנחישות (יחסית לצעצוע הלבן שמשנע אותי ביום יום..) - ואז נזכרתי בלחצן הפלא מצד שמאל שבימים כתיקונם מעביר את העגלה שלי ממצב צב למצב שבלול (econ) .. רק שכאן הוא צבוע באדום ועליו כתובה האות R..

לחיצה, והופ - האוטו מתחדד לא תחת הרגליים במעין קפיצה קלה קדימה, הקשחת ההגה והבולמים...

הבעיטה בדוושה לא איחרה לבוא, והרכב נכנס למוד מלחמתי -- הטורים עולים בטיסה לכיוון ה 7500 סל"ד, רעש המנוע מכניס אותי לעניינים, וההגה רוקד בין הידיים. במילה אחת - וואוווו!

רעש המנוע מחריד, וקולות מכניים מתחילים לבקוע להם מאיזור תיבת ההילוכים כמו ברכבים של פעם, גרמו לי להרגיש בתוך מכונית ראלי נטולת חומרי בידוד.

אבל לא באתי לבחון כמה כוח יש לרכב, ולא את כמות הדציבילים..

באתי להנות, ובאמת היה שווה לבוא לנסיעת המבחן.

הרכב הזה אוהב לתקוף סיבובים - רק שאסור בתכלית האיסור לשכוח שמדובר בהנעה קדמית.. בלימה, הורדת הילוך או שניים, חזרה מהירה לגז, ופתאום הדפרנציאל מכניס את האף פנימה לתוך הסיבוב. שוב, לא יודע איך להסביר את זה בשפה מקצועית, אבל הרכב נכנס לפניה באפס זווית גלגול כאילו נוהגים בקארט משובח. ממש כך!

ההגה בעל מהלך קצר ומאוד מדויק, אך עדיין חשמלי שמעביר מידע בצורה ממוצעת פלוס. גם תיבת ההילוכים בעלת המהלך הקצר והתחושה הקליקית תורמת להרגשה הכיפית.

לצערי זמננו תם בדיוק שהתחלתי להתרגל לרכב וליהנות ממנו.

מדובר במפלצת לא עדינה ולא סימפטית, שיכולה לשנע את המשפחה מדי פעם..

לדעתי במחיר טיפה יותר הגיוני, מדובר באחד הרכבים הכי מהנים בקטגוריה ששווה תוספת של עשרות בודדות מעל קו המתאיים אלף ש"ח

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שד משחת.

האדום תואם את המוחצנות.

כמה רוצים עליה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

באזור ה-300. רכב מאד מסקרן והביקורות מהללות, אבל העיצוב והמחיר מרחיקים. יהיה מאד מעניין לנהוג על אחת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

נשמע כמו מכונה לעניין.

הרכב הזה אוהב לתקוף סיבובים - רק שאסור בתכלית האיסור לשכוח שמדובר בהנעה קדמית.. בלימה, הורדת הילוך או שניים, חזרה מהירה לגז, ופתאום הדפרנציאל מכניס את האף פנימה לתוך הסיבוב. שוב, לא יודע איך להסביר את זה בשפה מקצועית, אבל הרכב נכנס לפניה באפס זווית גלגול כאילו נוהגים בקארט משובח. ממש כך!

הערה כללית: אויה לו לרכב שבאמת מתנהג כמו קארט בכביש הציבורי. ברור לי שזו לא הכוונה ושזה רק מטבע לשון, אבל אם מכוניות באמת היו מגיבות בכזו חדות והיו כל כך קשיחות - זה היה אסון בכביש הציבורי בכל הפרמטרים.

לגבי התחושה שתיארת: כשלא נוהגים על הקצה של הקצה ואתה מאיץ, אתה יכול להשיג עוד כוח פניה הודות לשלושה דברים:

בהרבה מכוניות הגלגל האחורי-חיצוני מתכנס כשהמתלה האחורי נדחס תחת האצה.

כשהצמיג פונה החיכוך גורם לו להאט על חשבון כוח פניה. כשאתה מאיץ אתה מנטרל את זה.

כוח ההאצה פועל בכיוון בו פונה הגלגל ולכן גם לתוך הפניה.

אם הפניה ארוכה והרכב מייצב על קו שבו רדיוס הפניה קבוע, ההאצה תגרום לצבירת מהירות רבה מדי ולתת-היגוי. מזל שרוב הפניות בכביש לא כאלו...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
באזור ה-300. רכב מאד מסקרן והביקורות מהללות, אבל העיצוב והמחיר מרחיקים. יהיה מאד מעניין לנהוג על אחת.

החלק העצוב הוא שמחיר של טייפ R באנגליה לא רחוק ממחיר של סיויק 5 דלתות אוטומטית מאובזרת כאן [emoji35]

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אולי מספיק עם השוואות המחיר הטיפשיות הללו כל פעם מחדש?!

הבנו. רכבים בארץ יקרים.

אנחנו יודעים למה.

אפשר לחזור לרכב המדובר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ספק אם הייתי רוכש רכב כזה ליום-יום בשל חוסר העידון שלו, אבל אין ספק שהייתי רוכש כזאת לבנה כרכב שני אם היו לי 300 אלף מיותרים

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

הרכב הזה כ"כ מכוער עד שזה מכאיב לי בעיניים.

אני מנסה לחשוב על דוגמא נוספת לרכב שהכיעור שלו כ"כ עוצמתי עד שהוא מהווה מבחינתי "דיל-ברייקר" מוחלט, ולא מצליח למצוא. בשום קונסטלציה של ביצועים/מחיר לא הייתי מוכן להחזיק בחניה את הדבר הזה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

זאת אכן בעיה רצינית, כי אפילו עבורי, שבד"כ לא מעניין אותי מה התדמית שהרכב משדר, הרכב הזה הוא די too much. ושוב, מאד מסקרן יהיה לנהוג עליו, הביקורות מהללות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

השאלה המתבקשת היא האם בכלל מישהו יעדיף לקנות אותה ולא איזו בימר 135? (שם רגע בצד את עלויות התחזוקה וההוצאות הנילוות).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...