Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לעצה בנושא ברקסים - כשאני עוצר עצירה מלאה, למשל ברמזור אדום, קורה הרבה פעמים שהרכב נעצר ואז ממשיך להתקדם ממש באיטיות, למרות שאני לוחץ לחיצה מלאה על דוושת הברקס. זו התקדמות מאד איטית וכמעט לא מורגשת ורק כשאני מפעיל עוד טיפה לחץ על דוושת הברקס, הרכב נעצר לגמרי. האם זה אומר שחסר נוזל בלמים? (אגב, לפני שנה החלפתי בלמים ורפידות בכל ארבעת הגלגלים. מדובר ביונדאי I30)

תודה, מיקי

פורסם

מה בנוסף מצב הרפידות? נשמע לא תקין בכלל.

תבדוק מפלס נוזל בלמים ושאין נזילות מתחת.

מתי הפעם האחרונה שהחלפת נוזל בלמים?

Opel Adam S 2017

פורסם

בוא ננסה להבין את הבעיה.

בכל רכב אוטומטי, כשעומדים במקום ב D, המנוע מושך את הרכב קדימה.

בשביל להחזיק אותו במקום, צריך ללחוץ על הבלם.

לא הבנתי מה זה "לחיצה מלאה".

איך הרכב מתקדם? ממש נוסע קדימה או שמדובר על העברת משקל על מתלים, כשהגלגלים עמודים במקום?

תנסה לתאר במדוייק.

לפני שאתה כותב את ההמלצות האלו אתה חייב להבין שעל מנת להחזיק רכב במקום בעצירה, מספיק כוח בלימה קטן מאוד.

אם הבלמים שלו לא תקינים, רפידות גמורות עד לרמה שהן לא מחזיקות את הרכב במקום, האם לדעתך הוא לא היה מרגיש משהו בבלימה רגילה?

פורסם

אם עשית יישור קו, 4 צלחות ורפידות חדשות, תן מבט על מפלס נוזל הבלמים, אם חסר אז תבדוק נזילות (בעיקר מכיוון משאבת הבלם המרכזית).

בהצלחה

פורסם
עם ובלי קשר לתקלה הייתי מוציא לגרז את הרפידות והמובילים, אולי זה יפתור את התקלה.

אולי לא כל כך קשור לתקלה המדוברת, אבל אצלי באוטו הבלם יד היה חלש מאוד, והיה מחייב הרמה גבוה מאוד, ונתן לי הרגשה שהרפידות האחוריות גמורות/יבשות/תקולות, ולאחר שכבר היו לי רפידות חדשות ביד, נודע לי שהרפידות בסדר גמור (תודות לרון מהכנופיה) וגירוז מובילים עשה פלאים, הבלם יד מחזיק את אוטו איתן בחצי הגובה של המנוף.

אז לדעתי הגירוז יכל לעזור.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מפלס נוזל בלמים תקין - נמצא על max ואין נזילות מתחת לרכב

לגבי מצב הרפידות - אין לי מושג (אני יכול לבדוק לבד? בלי מוסך?)

האמת שאין לי מושג מתי הוחלף נוזל בלמים בפעם האחרונה...

פורסם

אתה יכול לבדוק בשיטה הזאת או לפרק גלגל ותצלם את הרפידות.

אם אתה לא יודע מתי החליפו נוזל בלמים אז תחליף(מכל הגלגלים ולא רק מהמיכל הקטן). החלפה כל שנתיים.

כמובן שהבעיה לאוו דווקא ברפידות/צלחות או הנוזל.

פורסם
בוא ננסה להבין את הבעיה.

בכל רכב אוטומטי, כשעומדים במקום ב D, המנוע מושך את הרכב קדימה.

בשביל להחזיק אותו במקום, צריך ללחוץ על הבלם.

לא הבנתי מה זה "לחיצה מלאה".

איך הרכב מתקדם? ממש נוסע קדימה או שמדובר על העברת משקל על מתלים, כשהגלגלים עמודים במקום?

תנסה לתאר במדוייק.

לפני שאתה כותב את ההמלצות האלו אתה חייב להבין שעל מנת להחזיק רכב במקום בעצירה, מספיק כוח בלימה קטן מאוד.

אם הבלמים שלו לא תקינים, רפידות גמורות עד לרמה שהן לא מחזיקות את הרכב במקום, האם לדעתך הוא לא היה מרגיש משהו בבלימה רגילה?

אתאר במדויק:

כשאני עוצר עצירה מלאה - נניח ברמזור אדום - אני לוחץ על דוושת הבלם לחיצה רגילה/נורמלית. הכל מרגיש תקין. הרכב בולם יפה ונעצר. אני לא צריך להפעיל לחץ מיוחד על דוושת הבלם והיא לא מגיעה לרצפה. אבל אחרי שהרכב נעצר, הוא מתחיל להתקדם ממש ממש באיטיות ואז אני צריך להפעיל עוד קצת לחץ על דוושת הבלם כדי שהוא שוב ייעצר לחלוטין.

אגב, בדקתי מפלס נוזל בלמים וזה תקין - נמצא על MAX.

כאמור, רפידות ובלמים החלפתי לפני שנה בכל ארבעת הגלגלים.

אשמח להכוונה...

פורסם
אתה יכול לבדוק בשיטה הזאת או לפרק גלגל ותצלם את הרפידות.

אם אתה לא יודע מתי החליפו נוזל בלמים אז תחליף(מכל הגלגלים ולא רק מהמיכל הקטן). החלפה כל שנתיים.

כמובן שהבעיה לאוו דווקא ברפידות/צלחות או הנוזל.

תודה!!!

פורסם
עם ובלי קשר לתקלה הייתי מוציא לגרז את הרפידות והמובילים, אולי זה יפתור את התקלה.

אשמח להבין קצת יותר מה זה "גירוז רפידות ומובילים" כדי שלא אבקש במוסך משהו שאני לא מבין בו בכלל :) תודה

• תוכן חדש...