Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספריאל, אני טס לא מעט, פעם ראשונה שהמושבים שלי בדרגה כ"כ נמוכה עד שאין לי אפשרות למצוא מקום נורמלי.

אז אם זו המדיניות באל-על, לא רואה סיבה לטוס איתם.

וגם אם זו לא המדיניות אלא סתם ביש מזל, יש מספיק סיבות אחרות שפורטו בהודעה שלי מדוע אין שום הגיון עבורי לטוס איתם -

וכל זה בלי להכנס לסוגיית המחירים הלא אטרקטיביים בעליל שלהם, ברוב המקרים שאני ראיתי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנקודה שלי כלל לא קשורה לאל-על. זה תלוי בסוג הכרטיס. כפי שכתבתי, בהרבה מאד חברות תעופה גם בתוך מחלקת התיירים יש מספר דרגות - הרבה פעמים ארבע ואף יותר - ורוב הנוסעים לא מודעים לכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל - לגביי הצי, נכון שהם משדרגים את ה767 וה747 ל787, אבל צי ה737 מתיישן (EKA בקרוב יחגוג 20), נכון שהצי חודש על ידי הוצאת ה700 משירות והכנסת ה900ER לשירות, אבל עדיין הצי מתיישן ורוב הצי של ה737 מתקרב לגיל 20 אט אט.

ה777 גם כן מתיישנים. (זה אגב המטוס היחיד שלא יצא לי לטוס עליו בצי אלעל)

עשה חשבון, חלק ממטוסי ה767 יגיעו קרוב לגיל 30 כשהם יוצאו משירות, EAP וEAJ נמצאים בשירות משנת 1991 (לא כל השנים אצל אלעל).

אוריו - גם אני טס לרוב במחלקות הזולות, אבל אני מצליח למצוא מושבים נורמליים. כשאתה עושה הזמנה, קח את מספר ההזמנה ושם המשפחה, הזן אותו באתר של אלעל ובחר לך מושב שמתאים לך, ובמידת הצורך תוכל גם להזמין ארוחה מיוחדת אם תרצה. (ללא גלוטן למשל)

אני לא יושב בשורות הראשונות או במושבים הכי מרווחים, אבל בטיסות שלי לסין וגרמניה מצאתי מושבים בסדר גמור. לא משהו מיוחד לטובה, אך גם לא יכול לומר משהו לרעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דווקא מהניסיון שלי בשנה-שנתיים האחרונות (שבהן צברתי הרבה קילומטרים באוויר), אם יש תחום אחד שאל על גרועים בו (אבל ממש) זה מערכת הבידור. לא זכורה לי טיסה אחת של אל על עם מערכת בידור טובה (אפילו לא בטיסה מניו יורק לתל אביב). מבחינתי זה דיל ברייקר רציני לטיסות ארוכות או בתדירות גבוהה (בטח כשמשווים למערכת בידור של בריטיש עם סרטים חדשים חינם ועוד שלל אופציות).

בנוגע לשאר, לדעתי הם לא מצטיינים במיוחד (בטח לא בהשוואה לחברות כמו בריטיש או אמריקן), אבל גם לא גרועים בצורה יוצאת דופן. האוכל סביר+ (לרוב טעים לי), הצוות לרוב מנומס ועוזר (לא כמו האמריקאים, אבל ביחס לנותני שירות ישראלים הם בסדר), וגם הבידוק הבטחוני לא נורא ( מקסימום קצת מציק).

מה שכן, בכל יום אני אעדיף את השאלות והבידוק של אל על ונתב"ג על פני הבדיקות המוגזמות של האמריקאים/אירופאים (תוריד נעליים, תוריד חגורה, תפסק רגליים, תעשה לי מיאו וכדומה).

לגבי נושא בחירת המושבים - קרה לי בדיוק אותו הדבר, רק עם 2 טיסות (קונקשן) של בריטיש מארה"ב לתל אביב דרך לונדון. לא יכולתי לבחור מושב בצ'יק אין 24 שעות לפני (בגלל טעות בירוקרטית כלשהי), ולא המוקד הטלפוני ולא צוות הקרקע רצו או הראו נכונות לעזור.

פורסם

כשאתה רואה חברות שמתקינות מערכות בידור אישיות גם במטוסים לטווח קצר, אני מצפה מאלעל לפחות שבציים שטסים ליעדים ארוכים (דהיינו מטוסי 747, 767 ו777) תהיה מערכת בידור סבירה. בטורקיש אפילו בחלק מה737 יש מערכת בידור אישית!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
אין ספק שהקוף הארץ ישראלי הוא הבעייה אבל כשיש ש.ג. שאני משלם לו הרבה כסף אני מצפה ממנו שיקשור את הקוף בהתקן ריסון מתאים כמו שעושים עמיתיו הגויים.

יצא לי לטוס עם אל על לאמסטרדם ולרוע מזלי בדיוק היה משחק כדורגל ונפלתי על מטוס מלא קופים (כולל הקוף הראשי משוק הכרמל הידוע בכינויו ינעל העולם שהגיע שיכור מהבית ועם מלאי משקאות לכל הטיסה). הרעש, הטינופת והבהמתיות היו כל כך קיצוניים שהיום אני בודק טוב שאין שום אירוע דומה ביעד שלי כדי לא ליפול שוב ככה. אין יותר גרוע להגיע לפגישת עבודה אחרי טיסה כזו שלא רק שאתה עייף אלא אתה עצבני רצח.

מדויק מאוד.

את מרבית שנותי בהייטק ביליתי בטיסות אל על והייתי יוצא מרוב הטיסות עצבני ברמות שאי אפשר לתאר.

טסתי לפני כשנה לתאילנד עם האישה, והטיסה הזו זכורה לי כטיסה זוועתית עם עדר פילים מאצטדיון טדי שעשו שמות במטוס.

קשה לבוא בטענות לדיילי האוויר על שירות לקוי, כשיש להם את "עם ישראל" שחושב שקנה את המטוס, ומתייחס אליהם בזלזול גמור. אני מכיר את זה מקרוב כי הייתי מאבטח מטוסים באל על לאחר השחרור.

פורסם

הבעיה של ה"עמך" ידועה, ולבוא לאל-על בטענות על נוסעים דפוקים זה מטופש.

הטענות של יבגני היו כלפי הצוות, ונשמע שהטענות מוצדקות.

כנ"ל הטענות שלי.

לא דיברתי כאן על זה שהטיסה היתה בתפוסה של 75% חרדים מהזן הרועש, ושגבר חרדי התחיל לזיין לי במוח על להניח תפילין (lol - מצא עם מי לדבר על זה), ועל כך שבמהלך הטיסה נוסע 'חזק' אחר הפיל לי מזוודת תפילה על הראש ולא טרח להתנצל - כי זה לא קשור לאל-על.

אבל דיילים שמתעלמים ממך? חוסר במשקאות ורענון בטיסה של 12 שעות? מושבים מתפרקים? מסך ברזולוציה יותר גרועה מ4-בשורה? הולי שיט איזו חברה פח.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מה אתה רוצה עם היותר מ4 בשורה? לא הבנתי.

הכי הרבה שתראה באלעל זה 3-4-3 ב747. בכל החברות בעולם שיש להן 747, במחלקת התיירים יושבים בתצורה הזאת (3-4-3).

תתפלא עוד לגלות שבחלק מהחברות, ב777 תצורת הישיבה זהה (3-4-3), לעומת זאת באלעל התצורה עדיפה 3-3-3.

יש את הסידור ההזוי של 2-5-2, שזה הכי נוראי ב777. אם אני לא טועה זה קיים אצל אחת החברות הרוסיות.

לגביי המסכים - אתה צודק. מעניין עם איזה מטוס טסת, אני מניח שזה לא ELH כי נדיר ששולחים אותו לארה"ב, אבל אכן מערכת הבידור של אלעל לא מהמובילות שתפגוש.

הייתי גם על ELC (שזה 747-400 די טוב של אלעל) ומערכת הבידור שם גם לא נראית מרשימה במיוחד. ישבתי במחלקה הראשונה, נחמד, אבל לא מתקרב לחוויה שתקבל בחברה זרה כמו סינגפור, אמירטס, לופטנהזה או חברה גדולה אחרת.

לגביי החרדים - זה משהו ידוע בטיסות של אלעל לארה"ב, בעיקר אם מדובר בטיסת הדגל LY001.

במידה ויש לך אפשרות בחירה, תטוס עם קונקשיין דרך אירופה. לופטהנזה או בריטיש הן אופציות טובות. טורקיש גם כן, במידה ואין לך בעיה לטוס דרך טורקיה (אני מכיר כאלו שיש להם בעיה). אפשר גם עם חברה כמו איירופלוט, הן די זולות. גם שירות עדיף בחלק מהמקרים (בריטיש, לופטי וגם טורקיש) וגם מחיר עדיף.

חסרון: עצירה, עוד המראה ונחיתה.

פורסם

תכיר דור, זה המשחק 4-בשורה

122745lp.jpg

רזולוציה של מסך: כמות הפיקסלים בשורה ובגובה, נניח רזולוציית HD שמגיעה עם 1920 פיקסלים לרוחב ו1080 לגובה

לכן כשאני אומר

מסך ברזולוציה יותר גרועה מ4-בשורה

הכוונה שלי היא שהרזולוציה של המסך ממש ממש גרועה, 'מפוקסלת', חארבנה, וכו'.

אתה יותר גרוע מקפטן באז קילינגטון, ודיר בלאק אם אתה שולח אותי להמציא הסבר לבדיחה הזו.

פורסם

יצא לי לטוס עם אל על לאמסטרדם ולרוע מזלי בדיוק היה משחק כדורגל ונפלתי על מטוס מלא קופים (כולל הקוף הראשי משוק הכרמל הידוע בכינויו ינעל העולם שהגיע שיכור מהבית ועם מלאי משקאות לכל הטיסה).

משתתף בצערך, מצד שני תחשוב איך התמזל מזלך לשלב ככה גם ביקור בספארי ולראות את החיות כל כך מקרוב בלי סורגים.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם (נערך)
תכיר דור, זה המשחק 4-בשורה

[ATTACH=CONFIG]456263[/ATTACH]

רזולוציה של מסך: כמות הפיקסלים בשורה ובגובה, נניח רזולוציית HD שמגיעה עם 1920 פיקסלים לרוחב ו1080 לגובה

לכן כשאני אומר

הכוונה שלי היא שהרזולוציה של המסך ממש ממש גרועה, 'מפוקסלת', חארבנה, וכו'.

אתה יותר גרוע מקפטן באז קילינגטון, ודיר בלאק אם אתה שולח אותי להמציא הסבר לבדיחה הזו.

LOL

זה מה שקורה כשאתה רץ ולא קורא כמו שצריך. :roll:

העיקר השקעתי בהסבר על קבינות ברחבי העולם. :lol:

וכן האיכות גרועה, כתבתי על זה באחד מהפלייט ריפורטס שלי ברשת.

תמונה להמחשה:

http://cdn2.flight-report.com/photos/n6rH0Gk0eS/P1000558.JPG

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם (נערך)

חוויות משתי הטיסות האחרונות שלי עם אל על, לרומא ולפריז:

פריז, טיסה הלוך- מטוס 737-800. בשעה הראשונה של הטיסה המזגן פשוט לא פעל, אנשים עמדו להתעלף במטוס, ואנחנו מדברים על מצב שאנחנו כבר באוויר והרחק מחופי ישראל. נשמע רעש טרטור מחריד למשך שעתיים מהטיסה, שבשלב מסוים שמעו (והרגישו...)"בום" חזק מאוד ובבת אחת הטרטור פסק- והמזגן עבר ממצב "בערך כאילו כזה טיפה פועל" ל "פועל סביר". משהו רע מאוד קרה שם, אין לי מושג מה, ואני חושב שאני גם מעדיף לא לדעת.

טיסה חזרה- 767, תא הנוסעים במצב מחריד, מטונף, קירות צהובים, המסכים במטוס היו מזוויעים ובזוית של יותר מ 10 מעלות הצבעים מתחילים להתהפך+הפלסטיק הקדמי המגן על המסך עצמו היה כ"כ ישן שכבר העכיר, מה שהפריע עוד יותר לראות את המסך.

זה לא שהכרטיסים של אל על זולים, ולא שהסרטים בטיסה הם שוס- אבל לפחות שיהיה אפשר לראות אותם. הטיסה עצמה הייתה בסדר גמור, בלי רעשים מיותרים.

רומא, טיסה הלוך- שוב 737-800, כנראה אחת מהטיסות האחרונות שנעשו בקו הזה עם המטוס הנ"ל, לפי מה שהבנתי עברו ל 737-900ER

עיכוב של מעל שעה על הקרקע, בתוך המטוס, עם מזגן לא מתפקד. אנשים התחילו להזיע וממש להישכב במעברים, כולם התאמצו להחזיק את עצמם חזק חזק כי הם ידעו שאם מישהו מוותר ומתעלף הטיסה תתעכב עוד ולא תצא לדרך. נתקלנו בסירוב עיקש מצד הצוות לפתוח בינתיים את הדלתות ולתת למבוגרים לשבת בקרבת הפתחים. לקח 40 דקות עד שמישהו נעתר לבקשה להתחיל לחלק מים לנוסעים.

גם אחרי ההמראה, לקח כ 40 דקות נוספות עד שהמזגן התחיל לפעול. מעבר לזה, שום דבר מיוחד, חוץ מזה שתא הנוסעים לא היה במצב שוס.

טיסה חזרה- שוב 767, שוב מצב פח זבל, שוב טיסה בסדר גמור. טסנו לאיטליה כמשפחה ו3 שעות לפני הטיסה, שהיינו בקניון ליד שדה התעופה, פרצו לנו לרכב וגנבו לנו הכל חוץ מאת תיק היד שהיה איתנו. שיחה לאל על שיעזרו לנו טיפה כי אנחנו תקועים עם המשטרה ועלולים לפספס את הטיסה לא עזרה. "הכי בבית בעולם"? הכי "בעיה שלכם, תסתדרו" בעולם. לא מוכנים לעכב את הטיסה בחצי שעה בשביל 5 נוסעים, לא מוכנים לעזור בכל הנוגע לטיסה חלופית, ולא שום דבר אחר.

למזלנו המטוס סבל מתקלה כלשהי (מפתיע...) והטיסה התעכבה בכשעתיים.

אני כרגע במהלך תואר באווירונאוטיקה, מספר מרצים אצלנו אוהבים לקרוא לאל על "מועדון תעופה גריאטרי"

לא רק בגלל גיל המטוסים בשנים, מסתבר שגם מבחינת מפרט שעות טיסה מומלץ מול מה שקורה בפועל, כל המטוסים של אל על ב overdue עצום. כל עוד יש לי בחירה, אבחר להתרחק מהם מכל הסיבות שפירטתי ושאנשים אחרים פירטו פה לפני.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם (נערך)

הצי של ה737-800 מורכב מכל כך הרבה מטוסים שאי אפשר לדעת אפילו על מה טסת. אני טסתי על EKA (ה738 הראשון בצי של אלעל) ועל EKS (אחד מה738 היותר חדשים) ושניהם היו בסדר מבחינת הטיסה, אבל כמובן שהEKS חדש יותר והקבינה נראית יותר טוב ושמורה יותר.

לגביי ה767, טסתי על שניים (EAL וEAP) ושניהם היו בסדר יחסית. אני מעדיף אותם על ה747 של אלעל בזכות מרווח מושבים גדול יותר. אמור לטוס על עוד אחד (לא EAL וEAP לפי תצורת הישיבה) בקרוב.

אגב, הטיסות לרומא יוצאות עם 737-800 עדיין. (לא באופן קבוע) אני עוקב אחרי פלייט ראדר כמעט כל יום והטיסות לאירופה יוצאות עם כל הציים של אלעל. טיסות עמוסות כמו CDG, LHR, בוקרשט (כן, זה יעד די פעיל אצל אלעל) או אמסטרדם, לא נדיר לראות שיוצא ליעדים הללו מטוס רחב גוף.

את אי עזרתם של אלעל אני מבין, כי חצי שעה עיכוב גוררת עיכוב בכל הטיסות שלאחר מכן, לוח טיסות של חברה מתוכנן ומוקפד היטב ככל הניתן (בלי להתחשב בבלת"מים כמובן).

אני לא יודע מתי טסת ב767-300 (אולי זה 767-200 וטסת לפני שנתיים שלוש?), אבל כשאני טסתי ב2013 היה די בסדר. בהלוך היה פיקס, בחזור הטלוויזיה התחרפנה פעם או פעמיים ומערכת הבידור הייתה צריכה איפוס, אבל חוץ מזה נאדה. (ומדובר על טיסות מבייג'ין וחזרה)

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם

לא יודע להגיד לך אם זה היה 200 או 300- בשני המקרים העליה לטיסה הייתה בלילה ולא הייתה לי אפשרות לראות מאפיינים+את זנב המטוס בגלל המיקום. אכן היה לפני שנתיים פלוס בשני המקרים.

פורסם

קצת בחזרה לנושא השרשור - בסופו של דבר פניתי למוקד השירות שלהם באיזה טופס באתר. נראה אם יחזרו אליי.

אור, הייתה לי גם טיסה כזו לניו יורק, במהלכה הצוות פשוט נעלם. צלצלתי כמה פעמים לבקש מים ואיש לא בא. ניגשתי אליהם, וגיליתי שהם בפינה שלהם, מריצים צחוקים. כששאלתי למה לא מגיבים לקריאה, נאמר לי שהם עסוקים.

אני יכול לסבול הרבה דברים. אני לא ממש בררן באוכל, בקושי משתמש במערכת הבידור (למרות שvod כמו של בריטיש זה פשוט מגניב), בדרך כלל עולה למטוס עם בקבוק מים משלי, וגם לא מתעצבן כששואלים אותי בבידוק הבטחוני מתי עליתי מברהמ (כשאני לא טס לבד, אז זה לא שהם חושדים שהדרכון נגנב). אבל כשהצוות של החברה, שעוד בשיא הציניות מתיימרת להוביל איזו נציגות וולנטרית בחול, מתעדף בכזו חוצפה סלבס בשקל חצי, ומתחצף לאנשים שמתמרמרים על זה - את זה אני כבר לא מוכן לספוג.

הם כנראה לא יאבדו הרבה מההחלטה שלי לא לטוס איתם. אני טס פעם - פעמיים בשנה, לא איזה משהו שמשפיע על דו"ח רווח והפסד יותר מדי. אבל אני מרגיש ומקווה שאני לא היחיד שבאמת יפעל כך. אולי אז הם יפנימו שיחס ללקוחות לא פחות חשוב מדברים אחרים, ושהם צריכים להפנים שבריונות או גסות רוח, זה לא רק לגנוב מגבת מבית המלון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...