Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

.

שירשור מצויין, כיף לקרוא !

צבעתי אותה כ"פרה" והיו לה מושבי פרה עם כיסוי הגה פרה וצופר שעשה "מו"

יום אחר אני עוצר ברמזור ומישהו צועק לי "וורוד" - אני שואל אותו מה וורוד? והוא צועק לי "עתיניםםםםם"!!! אז הדגמתי לו את הצופר והסברתי לו שזה פר בעצם ולא פרה.

ציטוט השבוע לדעתי 8)

הייתי שמח להוסיך את 20 האגורות שלי אבל 3 מכוניות במרווח של 25 שנה באמצע זה לא בדיוק משהו לכתוב עליו...

תמשיכו

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואהבתי את כולן, אלי

זו שלי היתה וזאת שלי

ככה באו לי צרות טובות...

לנצ'יה קאפה 2.4 1998

מרגע שנהגתי בה התאהבתי תוך דקה.

עשתה לא מעט צרות, אבל כשנסעה זו היתה שירה. כאילו מישהו נכנס למוח שלי וייצר אוטו לפי המפרט שהיה שם.

רגישה מדי, מסובכת מדי. מלכה!

פיאט 600 1964

האוטו הראשון שלי, הייתי מאוהב. דלתות התאבדות, רצועת משאבת מים שצריך להלביש כל פעם ביד, מהירות שיוט 55, מקסימלית 90, אבל המחוונים והמתגים היו כל כך מתוקים, למות.

פיאט 128 1974 1.1 (הקוביה הצהובה)

הגה גדול ודק, הנעה קדמית, 70 כ"ס עם המנוע בגרסת הספורט בתוך אוטו קוביה קליל שאיפשרו 140 קמ"ש בכביש החוף. אמינה באופן לא צפוי לזמנה, מלאת אופי. המיקום הגבוה בגלל ההיגוי הטלפתי כמו שאין יותר.

טויוטה קורולה 2010

ציפיתי לאוטו בינוני והיא עלתה על הציפיות שלי בכל דבר.

האוטו המשפחתי המושלם. כולי מלא הערכה.

סיטרואן AX 1.4 1989

אוטו ששוקל 700 קילו. מהירה לזמנה, הגה כבד, חיוך גדול. בגז' שמספיק לשישית בירות.

סיטרואן GSA 1982 1.3

אוטו פלגמט ומלא מוזרויות סיטרואניות, אבל נוח להפליא, בעל אופי נינוח שלוקח אותך איתו והופך אותך לכזה, חוץ מאשר בקיץ, כי היה חסר מזגן...

מאזדה 6 2.0 2011 (ליסינג צמוד של אשתי)

מרשימה. מצויינת בבינעירוני.

רנו סניק 2.0 2001

הילדים מאוד אהבו את צמד החלונות בגג וכל המגירות והמדפים מאחור. חיצונית היתה יפהפיה.

אני לא אהבתי את הגה האוטובוס, תנוחת הישיבה, הגיר הידוע לשמצה והאמינות הזוועתית.

אבל היה בה חן

גולף VR6 1994 (פראו וורה)

מהירה מאוד לזמנה. כבדה. לא ספורטיבית. ABS דור ראשון גרוע. מוצקה. מנוע חזק ואמין, אבל לא חוגג בטורים גבוהים. אכלה צמיגים כמו גרעינים. מכוערת. הכח היה מרגש בהתחלה, אבל מתרגלים. ידעה בעל פה את כביש החוף.

"אדוני השוטר, זה לא הייתי אני, אתה רדפת אחרי מישהו אחר"

סובארו B4 2002

כבדה, משעממת, אמינה בטירוף, שתיינית דלק. מזגן מעולה!

גולף סימן 4 2.0 2000

האוטו היחיד שקניתי חדש בניילון.

עצלנית, משעממת, מכובדת.

רנו קליאו 1.4 1994

תנוחת ישיבה איומה לנהג, בין אם אתה קטן או גדול. אמינות על הפנים. יום אחד קופסת הפיוזים עלתה באש!!

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

אריק - תיקון קטן, לפיאט 600 משנת 1964 לא היו דלתות התאבדות.

זה היה הרכב הראשון של אבא שלי. הצליח לגלגל אותו 720 מעלות בפעם הראשונה שיצא מחיפה (היה נהג חדש). יצא בשריטות, הרכב עמד במוסך איזה חודש עד שהגג תוקן. כעבור 5 שנים הבוחן ב-מ.מ.מ. שבדק את הרכב לקראת מכירה לקח אותו הצידה ואמר לו - אני יודע שהרכב אחרי תאונה, אבל במצב שאסור למכור. וד"א - הרצועה שעליה אתה מדבר היתה רצועת הוונטה, שהיתה נקרעת בכל עליה לצפת או ירושלים. השאירה לי טראומה שכעבור 20 שנה, ברכב הראשון שלי, תמיד היתה רצועה ספייר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1.דהייטסו שרייד

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם (נערך)
פיאט 600, לא 60. מדובר בדלתות שהציר שלהן על קורה B (או קורה C, לדלת אחורית), כך שאם הרכב נוסע קדימה כשהדלת פתוחה ויש נהג\נוסע לידו הדלת "אוספת" אותו. היד די מקובל בשנות ה-50, וזה כולל את הדגמים המוקדמים של פיאט 600 ובהמשך פיאט 500. בדגמים המאוחרים יותר הדלתות סטנדרטיות. עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנטיה של דלת ״רגילה״ היא להסגר תוך כדי נסיעה.

לעומת זאת דלת ״הפוכה״ במקרה שאינה נעולה תשאף לפתיחה מלאה. אם תאחוז בידית שלה ותשחרר נעילה בנסיעה היא פשוט תשלוף אותך החוצה. התאבדות!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

1. ניסאן נוט שעדיין אצלי, רכב חברה לא ליסינג.

רכב אמין, חסכוני אך לא מרגש בעליל.

2. שברולט אוואו 1.4 ידנית, גם כן הייתה רכב חברה, ציפיתי להתאכזב ממנה הרבה יותר בפועל הייתה יחסית בסדר.

3. פזו 106 מנוע 1.4 ידנית שנת 98.

הייתה שידרוג של הפיאט אונו הקודמת, בפועל הייתה הרבה יותר משעממת ממנה.

4. פיאט אונו 1.4 שנת 95, אחחח עברו הרבה שנים. הייתה מהנה לנהיגה זריזה עם כח מתפרץ רכב שמחובר לנהג יותר מכל רכב שהכרתי.

5.רנו קנגו למיניהם שעברו אצלי בתקופת הצבא ושנותיי הראשונות כאזרח.

רכב מצויין בתור כל דבר אחר חוץ מכלי תחבורה. אמינות של סוחר רכב מהשטחים, סוחב כמו סבתא על אופניים, ומהנה לנהיגה כמו טיפול אצל רופא שניים.

פורסם

1. Abarth 500. הרכב אצלי כבר 3 שנים, ואני עדיין נהנה מכל רגע איתו. לא, הוא לא מושלם, ויש לו מגוון חסרונות, אבל הוא מאפשר לי לנהוג בדיוק כמו שאני רוצה, מצד אחד עם תחושה הכרחית שמשהו קורה ואני לא על אוטומט, ומצד שני בלי דרמות מוקצנות.

2. Alfa Romeo Mito QV. זה היה הרכב הראשון שהתחלתי לקחת איתו שיעורי נהיגה מתקדמת, ביקורים ראשונים בכוכב יאיר וגם גיחות לנ"ה. רגע המשבר הגיע אחרי החזרה מהרינג, והתחושה המתגברת שאני פשוט לא נהנה לנהוג ברכב הזה, בעיקר בגלל ההגה.

3. VW Polo GTI. האמת שמבחינה אובייקטיבית אולי הרכב הזה יותר טוב ממה שאני זוכר אותו. נקנה כי רציתי רכב קטן ומהיר. לא נצלתי אותו בשום צורה שהיא, מעבר, אולי, ליציאות ברמזורים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הנטיה של דלת ״רגילה״ היא להסגר תוך כדי נסיעה.

לעומת זאת דלת ״הפוכה״ במקרה שאינה נעולה תשאף לפתיחה מלאה. אם תאחוז בידית שלה ותשחרר נעילה בנסיעה היא פשוט תשלוף אותך החוצה. התאבדות!

זה גם השם של הדלת דרך אגב,דלת התאבדות.

פורסם

1. טויוטה היילקס 1998 דאבל קבינה 4X4 עם "מגן חזירים" של אבא שלי

11 שנה, מעל 300 אלף ק"מ, מלא תאונות קטנות; רק טיפולים, אפס תקלות. האוטו עצמו לא נוח, לא זריז, לא חסכוני, מאוד ספרטני. אבל אמינות שלא רואים היום, עבירות שטח טובה.

הייתה נוסעת עוד הרבה אם לא איזה מישהו לא הכי נחמד שגנב אותה באיזה לילה...

2. גולף VR6 1998.

היתה אצלי תקופה קצרה יחסית (כמה חודשים), היתה בת 4 אז

הפוך לגמרי מטויוטה - האוטו גם נוח וגם מאוד חזק, יכול להגיע ל-250 קמ"ש עם לחיצה קלה על הגז.

אבל זאת פולקסווגן לא טיפוסית, אמינות אפסית לחלוטין, חסכונית בדלק בערך כמו טנק מרכבה. אחרי שהחזרתי אותה, כל רכב אחר מרגיש ספורטיבי בערך כמו אותו טנק

3. שאר הרכבים - מאז שהתחתנתי, עברת לרכבי ליסינג ונעלמה ההרגשה של "אוטו"

3א'. פולקסווגן פולו וריאנט 2001 (סטיישן). לא בדיוק ליסינג, היו לה המון בעיות ותקלות בשלוש שנים ראשונות, אבל היא עדיין אצלנו במשפחה ועדיין נוסעת. לא מצטיינת בכלום.

3ב'. מזדה 3 2008 ACTIVE - אוטו. נוסע מנקודה א' לנקודה ב'. לא יותר מזה. אוטו ראשון שלי עם בקרת אקלים

3ג'. יונדאי I30 2011. סתם עוד אוטו. שמחתי כשהחזרתי אותו יותר מכשקיבלתי אותו

3ד'. קיה סיד EX האצ'בק 2015. אוטו שלי היום. פעם ראשונה שלי עם גיר רובוטי ונראה לא רע. המערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית סופר גרועה. האוטו לא רע, אבל המערכת הזאת גורמת לי לשנוא כל רגע שעליתי על הרכב הזה. גם MOBILEYE חוץ מלהעיר ילדים עם צפצופים מרגיזים לא עושה כלום

ועכשיו לרכבים ממש-ממש גרועים:

4א'. שברולט אביאו 2005 - אין מילים - הרכב הכי גרוע שהיה לי. לא מבין איך מישהו שילם כסף עליו

4ב'. יונגאי גטס 2004, 2007 כרכב צמוד בעבודה. איזה אוטו רע, אין מילים. עדיין כואב לי הגב כשאני נזכר בו

והשיא:

4ג'. פיג'ו 301 2015. האוטו הכי לא נוח, הכי לא מאובזר, הכי לא בטיחותי והכי לא חסכוני שאפשר לקנות היום. שמח שאין לי אותו יותר ולא ממליץ לאף אחד

• תוכן חדש...