Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ניסיון רע מאוד עם מתווכים.

לפעמים נראה לי שעורכי דין הם קדושים לעומתם, מקצוע (לפחות אלה שאני נתקלתי בהם), מלא שקרים ותחמונים.

אחד הדברים שמפריעים לי זה פרסום דירות דמה, כאלה אם נתונים מרשימים במחיר סביר שברגע שאתה מתקשר אומרים לך "בדיוק נמכר, אבל יש לי משהו דומה" רק שהמשהו הדומה זה דירה קטנה יותר, יקרה יותר, ובלי מעלית וחניה.

הבעיה היא שאת אותה מודעה רואים גם שנה אחר כך - ולמתווך אותה תשובה בדיוק.

לפי פרסומים שונים ניתן להתלונן על מתווכים אצל רשם המתווכים (משרד המשפטים), אבל אני מבין שמדובר יותר על תלונות על דברים יותר מהותיים, על סף הפלילי (כמו אי הצהרה על עניין אישי בדירה וכו').

השאלה היא האם יש מקום להתלונן על הנושא הזה, או שאני נלחם בטחנות רוח?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

מאתר רשם המתווכים http://www.justice.gov.il/Units/RashamHamtavchim/Pages/Odot.aspx

• ​מספר המתווכים המורשים נכון לסוף שנת 2015 הוא כ- 18,500 מתווכים.
  • אכיפת החוק וטיפול בתלונות נגד מתווכים אינם בסמכותו של רשם המתווכים, כי אם בסמכותם של הממונה על הגנת הצרכן או משטרת ישראל.
  • תלונות נגד מתווכים, אשר עניינן עבירות כגון גניבה, מרמה או זיוף, יש להפנות ישירות למשטרת ישראל.
  • תלונות נגד אדם העוסק בתיווך ללא רישיון או מתווך אשר עוסק בתיווך ורשיונו אינו בתוקף וכן מתווך שעבר על סעיף 13 לחוק המתווכים במקרקעין התשנ"ו - 1996, יש להפנות לממונה על הגנת הצרכן. עם זאת, לפני העברת התלונה, יש לוודא אצל רשם המתווכים את סטאטוס המתווך.
  • עבירות על סעיפים 10,11,12 עוברים מהדין הפלילי לדין המשמעתי החל מתאריך 7.4.2013
    תשומת ליבכם - הוראות הדין המשמעתי המפורטות בתיקון מס' 7 יכנסו לתוקף רק ביום 7.4.2013.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה על התגובה,

הבעיה היא שמה שמתואר זה עבירות פליליות / עבירות על תקנון המתווכים.

השאלה שלי היא האם אפשר איך שהוא לגרום להם להפסיק להציג את מצגי השווא האלה?

כנראה שזו מלחמה אבודה...

פורסם

לא.

גם סוחרי רכב עושים את זה.

חנויות אלקטרוניקה לפעמים.

אפילו חנויות בגדים.

אין מה לעשות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מסכים איתך.

באיזור ת"א והשרון יש איזו מוסכמה שמתווכים לא מורידים אף פעם מודעות מ YAD2, גם אם הדירה נמכרה לפני חצי שנה.

אתה מתקשר להתעניין בדירה ספציפית :

במקרה הטוב אומרים לך שנמכרה ומציעים לך סחורה אחרת , ברוב המקרים פחות טוב.

במקרה הגרוע קובעים איתך בדירה אחרת לגמרי ורק כשאתה בפנים אתה רואה שזה לא מה שראית בתמונות.

כמו כן הם מנצלים את העובדה שאתה מתקשר להתעניין ומכניסים אותך למאגרי נתונים שונים ומשונים

שגורמים לכל מיני קברי צדיקים, שירותי משכנתאות ושאר עסקים מפוקפקים להציע את מרכולתם

וזאת בנוסף לאותם מתווכים שמתקשרים וממשיכים להציע לך נכסים אחרים שלא עונים על אף אחת מדרישותיך.

היה לי מספר טלפון חסוי במשך שנים ארוכות , לא הייתי מוטרד אף פעם מאף גורם.

מהרגע שהתחלתי להתקשר למתווכים כל הקברי צדיקים ועסקי הספאם מצאו אותי ומתקשרים בלי סוף.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא הבנת את הקשר?

מחפש דירה? - כדאי שתתפלל הרבה!

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

18500 מתווכים מהם 18400 בתל אביב.

מלחמה על כל לקוח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מקצוע *** שלדעתי בעידן המודעות באינטרנט צריך לעבור מהעולם. מהסיבות הבאות:

* גורם לאנשים לשלם על משהו שיכלו להגיע אליו בחינם לבד באמצעות מודעה ביד 2.

* הסכמי הבלעדיות הכובלים גורמים למוכרים תמימים "לירות לעצמם ולאחרים ברגל"

* תמחור - האם בזה שמתווך הראה דירה ללקוח מקנה לו זכות להנות מ 1-2% משווי העסקה? מדוע התמחור חייב להיות קשור לשווי הנכס.. מדוע לא סכום קבוע?

אני הייתי אומר שהמקצוע הזה מהווה גורם משמעותי ביוקר המחייה וצריך להגביל בחוק את תקופת הבלעדיות ואת דמי התיווך.

פורסם
מקצוע *** שלדעתי בעידן המודעות באינטרנט צריך לעבור מהעולם. מהסיבות הבאות:

* גורם לאנשים לשלם על משהו שיכלו להגיע אליו בחינם לבד באמצעות מודעה ביד 2.

* הסכמי הבלעדיות הכובלים גורמים למוכרים תמימים "לירות לעצמם ולאחרים ברגל"

* תמחור - האם בזה שמתווך הראה דירה ללקוח מקנה לו זכות להנות מ 1-2% משווי העסקה? מדוע התמחור חייב להיות קשור לשווי הנכס.. מדוע לא סכום קבוע?

אני הייתי אומר שהמקצוע הזה מהווה גורם משמעותי ביוקר המחייה וצריך להגביל בחוק את תקופת הבלעדיות ואת דמי התיווך.

לא מסכים לגמרי עם הקביעה הזו.

מתווך טוב שווה זהב. וצריך לדעת לעבוד נכון עם מתווכים ולימצא את אלה הטובים.

* הרבה אנשים לא יגיעו דרך יד 2 לנכס שמתאים להם מכל מיני סיבות, יכול להיות שהם לא מכירים את המקום, יכול להיות שבעל הנכס לא רוצה לפרסם ביד2 אלא רק דרך מתווך כדי לסנן את האנשים הלא רציניים שלא באים לקנות אלא רק לבלבל במוח. ויכול להיות שבעל הנכס בחו"ל וצריך מישהו בארץ שיראה את הדירה.

* בשום אופן לא לחתום על בלעדיות אם אין באמת סיבה טובה.

* לגבי התמחור - תשאל את עצמך אם היית קונה דירה והמתווך היה מצליח להוריד לך 3-4% מהמחיר שביקש בעל הנכס, לא היית מוכן לשלם לו 1-2% ?

כשחיפשתי דירה במקומות חדשים שלא הכרתי תמיד הייתי נכנס קודם כל לסוכנות תיווך מקומית ומדבר עם מתווך ותיק שמכיר את האיזור, חותם לו על ההסכם ונוסע איתו לראות דירות בסביבה תוך כדי הסברים מפורטים בנסיעה, המידע שלהם שווה זהב. אז לא הייתי מוותר כל כך מהר על התיווך. מה גם שזו לא המצאה ישראלית, בכל העולם משתמשים במתווכים.

וכמו בכל מקצוע יש נוכלים ומתווכים גרועים, צריך לנסות למצא את אלה הטובים.

רק כדי לסבר את האוזן, בארה"ב לקונה יש מתווך שלו ולמוכר מתווך שלו וכל אחד מהם מקבל 3% מהעסקה.

פורסם

יש אזורים בהם כל המסחר בדירות נעשה דרך מתווכים. הסיפור הזה עלה לי לפני 3 שנים כמה עשרות אלפי ש"ח.

מצד שני - צמד מתווכות מתוחכמות הן ששכנעו את אשתי לקנות את הדירה שקנינו בסופו של דבר. היא הצליחה להדביק אותי בהתלהבות. מדובר בדירה שקרוב לודאי בכלל לא היינו בודקים בגלל המיקום שלה, וגם אם היינו מגיעים אליה שהייתי פוסל על הסף, מתוך אי ראיית הפוטנציאל שלה אלא החסרונות בלבד. אחרי שנתיים וחצי בדירה אין לי ספק שלמרות החסרונות הרציניים מדובר בעסקה מצויינת. וכל מי שבא לבקר אצלנו מתלהב מהעיצוב, אבל זה לזכות האדריכלית והקבלן שידעו להוציא מהדירה כל טיפה של טוב, וזה סיפור נפרד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתווך טוב שווה זהב.

+ 1,000,000

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אני לא מחפש למכור ולא לקנות בלי מתווך.

מתווך טוב יכול להביא לך לקוח מקצה אחר במדינה שלא חשב לרגע לעבור לעיר שלך וישלם לך לפחות 10% ממה שקונה מקומי/לוח יד2 ישלם.

בקניה, מתווך טוב ינהל את המו'מ על המחיר ויעשה לך זאת בו זמנית על כמה נכסים פוטנציאלים ויחסוך המון כאב ראש.

הוא אפילו יחפש לך נכס עם בלעדיות למשרד תיווך אחר בלי שתשלם עמלה כךולה כי לרוב יש בין משרדי התיווך שיתוף פעולה

העמלה של התיווך ניתנת למיקוח מול המתווך ואם הוא ביצע לך עסקה טובה אז מיותר לציין שהעמלה הזו היא אפסית לרווח שלך.

דוגמא מעסקה אחרונה שמכר שלי עשה:

דירת 5 חדרים שדרשו עליהה 1850000 נמכרה לאחר כמעת חצי שנה ב1810000 כשזו פורסמה ללא תיווך במשך כחצי שנה עם שילוט ויד2.

דירה מתחתיהה באותו הבניין (כלומר שווה פחות- שתיהן במצב זהה מבחינת השקעה/שיפוץ) נמכרה חודשיים לאחר מכן ב (תחזיקו חזק) 2250000 דרך מתווך שהביא לקוח (לא תייר ולא צרפתי :)) מעיר אחרת.

אז מה זה העמלת תיווך לעומת רווח נטו של יותר מ 400000 שח??

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

^ זה מקרי קצה - לרוב מתווכים עובדים על אזור מסוים ולא ממש יוצאים ממנו.

מתווך טוב באמת יכול להיות שווה זהב, הבעיה היא שרוב אלה שנתקלתי בהם נראים חובבנים שכל העבודה שלהם מסתכמת בלהראות לך את הדירה, וזהו פחות או יותר...

וגם הדירות עצמן - לא מציאות מיוחדות, לא דברים שהפתיעו אותי.

אין שום ניסיון להבין את הצרכים (מלבד כמה חדרים / סכום כסף ריאלי).

היה אפילו מתווך אחד שלקח אותנו לדירה שפורסמה ביד2 כפרטית(!) ורק אחרי שהגענו לשם הבנו את זה (וכמובן אחרי שהחתים אותנו כבר על הסכם שכ"ט - מזל שלא אהבנו את הדירה).

פורסם

נתתי מקרה קצה אך מניסיוני גם חצי או רבע מהקצה הזה עדיין מאוד מצדיק את עבודת המתווך.

מתווכים לקראת סיום תקופת ההסכם מנסים לרוב להביא קונים מחוץ לעיר כי הרי לא תפסו קונה מהעיר עד כה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לאחרונה נכנסתי לתחום הנדל"ן, ממבט מבפנים אני יכול להגיד לך שיש כמויות אבל באמת כמויות של חאפרים שמוציאים שם רע מאוד למקצוע.

אבל מנגד, יש גם מתווכים מקצועיים באמת, הבעיה שהם מיעוט קטן ביותר לעומת החאפרים.

• תוכן חדש...