Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש איזורים שאי אפשר למצוא בהן דירות בלי מתווך.

מצד שני קטע מעצבן הוא שיש דירות שמפורסמות גם כפרטיות וגם כתיווך וכמובן המתווך מסתיר זאת ממך.

יש פה ושם מתווכים שפניתי אליהם לגבי דירה ספציפית והם אמרו לי: חבל יש אותה בפרטי , תבדוק בלוח. מדובר בטיפה בים.

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפני כ-3.5 שנים העמדתי את דירתי למכירה. חוץ מפניה אחת כל הפניות היו על ידי מתווכים.

המתווכים התעקשו לקבל בלעדיות על הדירה. נענינו לאחד, והוא לא עשה דבר ולא הפנה אלינו ולו מתעניין אחד במשך למעלה מחודש. לפחות היה מספיק הוגן כדי לבטל את חוזה הבלעדיות.

בהמשך ניסינו למכור את הדירה בלי בלעדיות, ככל הנראה המתווכים "שרפו" את הדירה שלנו כדי להציג את הדירות שבלעדיות שלהם כעדיפות.

אח"כ אפשרנו בלעדיות לעוד מתווך, התברר כטעות רצינית, סיפור שכלל לא קשור לתיווך. המזל הגדול שלנו היה שבאותו משרד עבדה מתווכת שבעבר עבדה עם אשתי (במערכת החינוך, עשתה הסבה מקצועית אחרי קיצוצים), והיא שמצאה לנו קונים, וכיון שעבדו בעותו משרד לא היתה בעיה של דרישה לדמי תיווך כפולים.

בסופו של דבר ככל הנראה באזורים בהם גרנו וחיפשנו דירות (בחיפה, בחלק הדרומי של רכס הכרמל) למעשה לא נעשות שום עסקות בלי תיווך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כמו בכל מקצוע בארץ כמעט

95% מהעוסקים בו עושים שם רע ליתר.

בד"כ מתווך מנסה לייצר עיסקה ( ובד"כ ידחוף למחיר נמוך מהשווי האמיתי )כדי לקבל את דמי התיווך. הוא מעדיף 2% מ90% מאשר 0% מ 100% ולא מעניין אותו לא המוכר ולא הקונה.

היום כאשר אתה יכול לדעת מחיריי עיסקאות או באתר מדלן או במידע נדל"ן של משרד האוצר

הסיפור שמישהו מכר דירה ב 400K מעל מחיר של דירה שכנה , הוא הזוי.

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, היה לי אישיתמקרה כזה לפני כ-20 שנה.

פרסמתי למכירה את דירתי. בניין בן 5 שנים, דירת 4 חדרי, קומת קרקע עם גינה קטנה (וללא נוף), שכונה צעירה בחיפה. השכן בקומה הרביעית פרסם דיה דומה - ללא גינה, ללא מעלית, עם נוף (ממש מעל דודי השמש של הבניין השכן). המחיר המקובל לדירות דומות באותו פרוייקט היה $180,000 לדירות ללא גינה, $200,000 עם גינה.

רצה הגורל והשכן ביקר במשרדי "כלבו" (העתון המקומי) כמה שעות לפני, ולפיכך המודעה שלו הופיעה לפני שלי. הגיע אליו קונה ממרכז הארץ שלא היה מעורה במחירים המקובלים בחיפה. קנה את הדירה בלי הרבה התמקחות - שילם למעלה מ-$210,000 (כלומר כ-$30,000, או כ-17% מעל המחיר המקובל). אני הזעתי חודשיים כדי לקבל את המחיר המקובל לדירה כשלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מקצוע התיווך הינו לעיתים חיוני.

כשחיפשתי שוכרים לדירות שבבעלותי, לא היה לי זמן להראות את הדירות ולהפסיד ימי עבודה.

שילמתי למתווך עמלה של חודש שכירות, כי הגיע לו. זוהי פרנסתו.

הוא פרסם, התרוצץ בין הדירות וקבע עם הדיירים.

אסייג את דבריי, ואומר כי כאשר מערבים מתווכים בעסקאות מורכבות, צריך להיזהר ולבדוק היטב היטב לפני שנכנסים להליך של מכירה.

מעטים המתווכים שמכירים היטב את התב"עות החלות ואת תשלומי המיסים שיחולו על הנכס בעת המכירה.

רוב המתווכים שאני מכיר, ואני מכיר המון, רוצים להתפרנס.

לא כולם גנבים ולא כולם רמאים.

• תוכן חדש...