Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

קיבלתי המלצות על כמה דגמי מיניואן, וכמעט בכולם המליצו לי ללכת על גרסת הדיזל ולא הבנזין (למשל רנו גרנד סניק).

היות שאני נוסע כל יום מפ"ת לת"א (20 ק"מ כל כיוון), ורעייתי נוסעת בתוך העיר בלבד, הרי שרוב רובן של הנסיעות שלנו אינן ארוכות. גונבה שמועה לאזני שרכבי דיזל אינם מתאימים לנסיעות קצרות בשל בעיה בניקוי ממיר קטליטי, או משהו בסגנון.

אשמח מאוד אם תוכלו לשפוך אור על הסוגיה, האם בשל העובדה שרוב נסיעותינו אינן ארוכות, יש מניעה ללכת דווקא על הדיזל, ומדוע, או שאין קשר בין הדברים.

תודה מראש!

פורסם

דווקא בנסיעות קצרות, עירוניות ופקקים לא ממליץ על דיזל בגלל פילטר dpf. קרא בקשר לפילטר הזה בפורום רכב כללי. הבעיה זה רגנרצייה, מי שנוסע בעיקר בעיר ונסיעות קצרות, תופעות כמו סולר בשמן. ברכבים החדשים אפילו כאלה שיש להם scr, זה עובד ביחד עם dpf בתקן אירו 6. מעבר לכך, בעיר ופקקים הייבריד יהיה חסכוני יותר. יש פריוס הייבריד בגירסת וואן. אני חושב שזה פתרון עדיף בשבילך.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דיזל מאוד נפוץ בארופה אם לא מרבית הרכבים שם דיזל... אז כולם נוסעים מלא מחוץ לעיר? לא ניראה לי. כיום אני לא חושב שאמורה להיות איזו שהיא בעיה או עדיפות בנזין על דיזל בנוגע לק"מ. בלי קשר לאחי גראנד סנייק דיזל שנוסעת בעיקר בעיר ואין שום בעיה מיוחדת בעלות אמינות וכו...

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
דווקא בנסיעות קצרות, עירוניות ופקקים לא ממליץ על דיזל בגלל פילטר dpf. קרא בקשר לפילטר הזה בפורום רכב כללי. הבעיה זה רגנרצייה, מי שנוסע בעיקר בעיר ונסיעות קצרות, תופעות כמו סולר בשמן. ברכבים החדשים אפילו כאלה שיש להם scr, זה עובד ביחד עם dpf בתקן אירו 6.  

אני עוקב אחרי הפורם כבר הרבה שנים. עד עכשיו ראיתי רק עדות אחת לתופעה הזו, של נהג מונית נחמד עם קיה ריו שכותב פה.

אני מתאר לעצמי שזה לא מקרה יחיד. לבטח היו עוד כאלה דומים.

אבל השאלה שלי איפה יש סטטיסטיקה לפי יצרנים, איך אתה קובע בבטחון שזה קורה אצל כולם, איך באמת מתמודדים עם זה למשל בצרפת, עם כ 70% מכומיות פרטיות מונעות דיזל. כולל אפילו מכומיות קטנות עירוניות.

על מה בעצם מבוסס המידע הזה?

פורסם

תקן אירו 6 נכנס לא מזמן. עד לפני זמן קצר נמכרו רכבי דיזל בתקנים משמעותית פחות מחמירים.

למשל באירו 6 בשימוש בEGR הוא 30% לאומת תקנים קודמים - הרבה פחות.

אני באופן קבוע קורא מאמרים מחו"ל בנושא הדיזל. בארץ הדיזל יחסית לא נפוץ, לכן כמעט ולא שומעים על בעיות. פורומים על רכבי דיזל בחו"ל מזיכרים רבות את הבעיה עבור רכבים שעובדים בעיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...