Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין רוסי שלא משתמש בשפה הזו, ההבדל הוא רק במינון.

כשאני מדבר עם חברי ילדות מבית הספר או מהצבא, המילים האלו קופצות פה ושם, הם היו חלק בלתי נפרד מ"שפת רחוב" וככה זה נשאר עד היום.

בכל סיטואציה אחרת - אין מצב. גס, מגעיל ולא במקום.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לא הגזמת קצת ? בחיי היום יום הרוסים מדברים בשפה קצת שונה פידראס, פיזדטץ, בלאט וסוקה...

שימו לב מה בחרו לפרסם בספר הלימוד באזרחות...

אם "סמכות" בפורום מכובד מרשה לעצמה לבצע הכללות גסות ומגעילות, תוך שימוש בשפה אקסטרא גסה,

והמנהלים לא עושים דבר למרות דיווח המשתמשים,

מה אפשר לצפות מספר אזרחות מסכן?!

העיקר אני מקבל התראה על שימוש במילה אורגנית כמו חרא.. אוי סליחה, ח#א.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

לדעתי זו בדיחה לא כ"כ מוצלחת של מרק, לא יותר מזה...

אבל בהחלט, מדובר בכללות גסות Hard core, שמשום מה מקבלות לגיטימצה כשמשתמשים בהן במהלך שיח או התכתבות בעברית.

וזה לא מצב תקין, זה צורם מאוד. היית מעדיף לא לראות את המילים האלו בפורום.

פורסם
הסוג הזה גם אומר כפרה.

אכן קיים אימוץ של המילה "כפרה" לסלנג של יוצאי רוסיה בארץ. רובינו גם מדברים בשפה נוראית שכוללת הרבה מאוד השאלות מעברית, ומאבדת קשר עם השפה הרוסית ה"אוריגינאלית".

פורסם

התכוונתי שהסוג הזה של רוסים (מקביל לערס ישראלי מצוי), שמדבר בקללות, הוא גם אימץ את המילה "כפרה".

אגב, בשבילו יום בלי וודקה זה אכן כמו אוטו בלי הגה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
דיון מעניין ומרתק כאחד.

מעניין איך אומרים ברוסית ''חיים שלי, כפארה עליך, מת עליך, מאמי''?

בתרגום ישיר זה נשמע בערך כך (לפני השימוש תוודא שיש לך את אמצעי המיגון המתאימים, קסדה ואפוד) :

Любовь моя, у тебя на голове курица, твою мать

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קוריצה, אני מבין וזה תרנגולת.

את הפירוש של שני המילים האחרונות אני לא אכתוב, אך זה משהו שאומרים לעשות לאימא של מי שאני פונה אליו.

אולי עם התרנגולת ?

ולכן בהחלט צריך קסדה ואפוד.

פורסם

תעתיק לגוגל טרנסלייט. הפירוש לא אומר לעשות משהו עם אמא של מישהו. ברוסית אין תרגום ישיר לכפרה, נשאר רק לתרגם את זה טכנית. אין גם תרגום ישיר למילה מאמי, לכן שוב נאלץ להשתמש בתרגום טכני של המילה. למרות שבתרגום המילים לפני עצמן אין מילים גסות, אבל המשמעות היא פחות חמה מבעברית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

נכון, הוא לא אומר מה לעשות. אך התרגום לשתי המילים האחרונות הוא "אימא שלך".

ובהקשר לתרנגולת זה לא נשמע טוב.

כמו שמישהו יפנה אלי בקללה ואני יענה לו "אימא שלך..."

נכון שאולי באנגלית מאמי זה אימא, אך לא לזאת הכוונה בדיוק בעברית, בהחלט יש כנראה דברים שקשה להעביר משפה לשפה.

עכשיו כשאני כותב הבנתי מה הכוונה לתרנגולת על הראש, בהחלט תרגום משעשע, באמת אין מילה ברוסית לכפרה (התחרטות, כיפור על עברות) (לקיחת אשמה)?

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם (נערך)
אם "סמכות" בפורום מכובד מרשה לעצמה לבצע הכללות גסות ומגעילות, תוך שימוש בשפה אקסטרא גסה,

והמנהלים לא עושים דבר למרות דיווח המשתמשים, - בטעות הסקת שזו הכללה כאשר זו לא הייתה הכוונה המקורית.

מה אפשר לצפות מספר אזרחות מסכן?!

העיקר אני מקבל התראה על שימוש במילה אורגנית כמו חרא.. אוי סליחה, ח#א.

קיימת שמועה שבקרוב יוצבו עמדות מלשינון אוטומטיות לצד עמדות להנפקת רשיונות נהיגה בסופר פארם. :|

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...