Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק ודניאל, מקבל את הביקורת על חריטת גלגל התנופה. זה יבוצע בהחלפה הבאה (אם בכלל הרכב יהיה ברשותי עד אז, להערכתי הקלאצ' הזה יחזיק עוד 100K ק"מ בקלות). לא חשבתי על החריטה לפני ההחלפה אך עם זאת ולשמחתי ולאחר למעלה מ 2,000 קילומטר מאז ההחלפה so far so good.

לגבי השאלות של מתן, השמן המקורי הוא אכן 75W90. ה 75W LV הוא שמן חד דרגתי המוגדר כצמיגות נמוכה לטובת החסכון בדלק ומשמש בגירים הרובוטיים והידניים הנוכחיים, כולל במשפחת הגירים שהגיר של היאריס משתייך אליה. יש לי נסיון מצטבר של כבר למעלה מ 4 שנים ו 50,000 קילומטרים עם השמן הזה והוא מתפקד פיקס. חבר שלי עם טויוטה אחרת (וחזקה בהרבה) משתמש באותו השמן כבר למעלה מ 100,000 ק"מ ומבסוט, כך ש"ניסוי השדה" הפרטי שלי נותן תוצאות טובות.

לגבי שמן המנוע, אני מזמין אותו מארה"ב והמחיר הסופי נע בין 70-80 ש"ח לקווארט (0.945 ל'), תלוי מאיפה מזמינים, כמות ומחיר המשלוח. החלפה מלאה דורשת 4 קווארט.

חן (Amsterdam), לדעתי ניתן להחליף את הבושינגים D של המוט המייצב גם ללא פירוק הגשר, זה פשוט מצריך ליפט או גמישות של נערת גומי. בכל מקרה ולאור מצבם אני בספק שהם קרועים אצל מי מבעלי היאריס, לא נראה לי שמופעל עליהם לחץ שעלול להביא לקריעתם או פיתוח חופש גדול מדי.

לגבי הסטארטר וכמו שכתבתי, זה היה הדבר האחרון שעשינו "על הדרך", היינו עייפים ולא צלימנו. אם הסטרטר יחזור לעשות רעשים (מה שבינתיים - טפו טפו טפו - נעלם קליל) אפרק אותו שוב ואולי על הדרך אשפץ אותו עם חלקים מקוריים. נראה.

לעניין כיוון הפרונט, לא היה צורך בכיוון פרונט מאחר ולא נגענו בחלקי הפרונט. אם היינו מחליפים בולמים, תותבים או תפוחים היה צורך בכיוון מחדש, אך מאחר ולמעשה לא נגענו בכלל בכיוון המתלה והכל יצא וחזר בדיוק למקומו אז הכל נשאר כשהיה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...