Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מאוד חדש בעולם הרכבים, ואתמול קניתי את הרכב הראשון שלי.

מצאתי רכב שמור מכנית ופנים רכב, אך הלקה על גג הרכב נשרפה.

IMG-20151110-WA0001.jpg

עכשיו, בהתחלה חשבתי לצבוע את הגג, אך ירדתי מזה מכמה סיבות:

לא רוצה להשקיע הרבה כסף.

מפריע לי הבדלים בין גוונים, אז צריך למצוא מישהו ממש ממש איכותי אז יעלה הרבה מאוד כסף.

אני אחנה עם הרכב בשמש (בלי שום צל) כל הזמן, ומפחד שהמצב יחזור על עצמו.

מפחד שיחשבו שניסיתי להסתיר תאונה (אפילו אם אראה להם צילומים של ה"לפני ואחרי".

כשהייתי במכון הבדיקה, הבודק הממש סבבה שהיה שם, הראה לי על אזור מסוים ספריי סיליקון (אמר שהפחית עולה 30 ש"ח), ויש שיפור ניכר.

ממה שהבנתי, הפתרון הוא מאוד זמני, אבל בתכלס לא מפריע לי פעם בשבוע למרוח על גג הרכב שכבת סיליקון כשאשטוף אותו.

השאלות שלי הן כאלה:

1) האם יש פתרון נוסף, חוץ מספריי סיליקון, שמשפר את מצב הרכב באותה רמה או מעל? (חוץ מלצבוע, בסגנון של ווקס או פוליש או משהו).

2) האם למרוח סיליקון על הגג כל שבוע (או כמה זמן שיקח למראה הגג לחזור ל"רגיל") יכול לגרום נזק? במובן של הריסה נוספת של שכבת הלקה או הצבע (לא לשפר זה בסדר, לגרום יותר נזק זה לא).

3) האם בנוסף למריחת סיליקון (שממה שהבנתי הוא קוסמטי נטו) יש משהו למרוח כדי לשפר את המצב, או למנוע את המשך שריפת הלקה? המליצו לי בבוקר לנגב את הטל שנוצר על הרכב, משום שכביכול הוא הגורם העיקרי לבעיה.

4) במידה וסיליקון לא הורס - אשמח להמלצה על ספריי ספציפי (בראנד, עלות, מקום לקנות) שיתן תמורה טובה למחיר.

*ניסיתי לחפש בפורום ולא מצאתי תוצאות רלוונטיות*

בתודה מראש,

דניאל

פורסם

יש לך הזדמנות לעשות גג בצבע שחור מבריק דמוי גג פנורמי או קארבון.

אם אנשים עם רכבים שעולים כפול 20 מהאוטו שלך עושים, לא הייתי מהסס.

הסיבה שלא עשיתי אצלי כי אני כבר יודע שזה לא ייראה טוב (על האוטו שלי ), למרות שגם עכשיו עם גג מקולף זה לא נראה משהו.

מה שאני לא בטוח ויאמרו כאן חברים נוספים , האם צריך לעשות טיפול מנע לפני ההדבקה.

פורסם

לאחר שקניתי בקבוק של ווקס נוזלי שעשוי (או מכיל) מסיליקון (בקבוק צהוב של Son of a gun), והוא עשה בערך 0 לשפר את המראה של הגג השרוף (בניגוד למה ששמו לי קודם שכן עזר מאוד) - התקשרתי לאותו בן אדם שהראה לי (בעל מכון בדיקה+מוסך) והוא אמר שמה שהוא השתמש היה ספריי סיליקון של ליקווי מולי

H380883.jpg

השאלה שלי אם הספריי הזה יכול להזיק בשימוש לטווח ארוך (מריחה כל שבוע על גג הרכב)? לא מצאתי אינדיקציה גם אם עמיד בחום גבוה.

זה מה שמצאתי עליו - https://pim.liqui-moly.de/pidoc/P000527/3310-SiliconeSpray-5.0-en.pdf

בגדול השיפור במראה היה מספיק משמעותי בשבילי כדי להתעסק עם המריחה כל שבוע. מה שמפחיד אותי זה אם אני יכול להחמיר את מצב הגג עם החומר הזה.

שאלה נוספת, אם יש חומר שיישפר יותר את המראה של הגג? והאם יש לספריי של ליקווי מולי יתרון או חסרון ביחס לספריי סיליקון אחרים כמו

ספריי סיליקון פרסטו

כל ההתעסקות הזאת היא כי מצד אחד אני רוצה לשפר את מראה הרכב, מצד שני אני לא רוצה לצבוע אותו (מכמה וכמה סיבות).

אשמח גם להצעות אחרות.

פורסם

ייתכן שהסיליקון רק יאיץ את תהליך השריפה של הצבע מכיוון שהוא "מבשל" את הגג ע"י השמש

סיבה נוספת לצבוע את הגג היא כלכלית , בקבוק כזה עולה נניח 30 ש"ח , לצבוע גג יעלה לך נניח 500 ש"ח

כך שבתוך חצי שנה אתה תוציא 500 ש"ח מבלי לשפר כלום.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

שיפור מראה נורמאלי אמיתי זה רק צביעה של הגג.

אין לך מה לדאוג מהבדלי גוונים, הגג הוא משטח בפני עצמו וגם אם גוון שלו יהיה טיפה שונה, לא יראו הבדל כי אין לידו משטח אחר סמוך להשוואה.

שאר האמצעים לדעתי הם ביזבוז זמן וכסף.

פורסם

תצבע את הגג, הכי טוב בשבילך.

שום דבר לא יכול למנוע את המשך ההתפשטות.

לאחר הצביעה תיישם אוטם צבע שישמור על הצבע מפני השמש(פורום דיטיילינג יתן לך מענה).

פורסם

קצת "דואג" משני דברים:

מהבחינה שכשאני אנסה למכור את הרכב, אנשים יחשדו שניסיתי להסתיר תאונה, וגם מכוני בדיקה יראו נורה אדומה ויבריחו אנשים.

מהבחינה שאני אצבע את הגג והוא יהיה יפה והכל (אפילו שאז זה ידגיש את השריטות והבעיות בשאר הרכב), אבל תוך כמה זמן, או שהבעיה תחזור על עצמה, או שאני עדיין אצטרך לתחזק את הרכב מבחינת יופי קבוע ולבזבז את אותו זמן וכסף כמו עם הסיליקון, רק עם עוד בזבוז כסף התחלתי.

אני אישית מעדיף מצב שבו יש שריטות ובעיות, אבל לא "גדולות". ככה אני לא אתבאס מכל שריטה קטנה או שטות, כי הרגע צבעתי ועכשיו זה שוב הרוס. ואני לא ארגיש מחוייב להשקיע זמן ומאמץ קבוע לתחזק את המצב הקוסמטי של הרכב, ולפחד לשים את הרכב בשמש כל הזמן. מצד שני, זה די מפריע לי הבעיות הגדולות, כמו הצבע השרוף. ולכן חשבתי שהסיליקון זה פתרון נחמד ולא מחייב, כי הוא לא משנה ברכב שום דבר, אבל משפר מאוד את המראה.

אם הסיליקון יחמיר את המצב, אז כמובן שאני לא אשתמש (בגלל זה שאלתי פה). השאלה אם זה כל ספריי סיליקון כזה? או שיש כאלו איכותיים יותר, שעמידים מחום, ולא יגרמו נזק?

האם יש פתרונות לא קבועים אחרים? מה זאת המדבקה הזאת שהציעו לי? נשמע כמו שכבה יפה שמגנה על הגג, וגם נראת טוב. אבל תמיד אפשר "להוריד" כדי להראות שזה קוסמטי נטו.

בנוסף, יש קטע שכשיש גשם או טל על הגג, השכבת מים הזו (שממה שאמרו לי היא הגורם העיקרי לשריפת הצבע), מסתירה ל-ג-מ-ר-י את הבעיה, והגג, והרכב בכללי נראה כמו חדש. האם יש דרך "לנצל" את זה? איזשהו חומר שלא פוגע שנותן את אותו אפקט רטוב?

פורסם (נערך)

שום חומר שנותן אפקט רטוב.

אתה צריך להבין את הבעיה פה.

יש קילופי לכה, חומר שמגן על הצבע, מפה רק הדרדרות של המצב תבוא.

עם תיעוד נכון של תמונות ושל הפחח שמבצע את הצביעה אין חשש ממכירה עתידית של הרכב.

ידוע שצבעים כהים פגיעים יותר לשמש, אין ברירה על לנסות למזער נזקים כמה שאפשר - ציפוי/אוטם/חנייה מקורה/כיסוי הרכב.

תראה על הכביש כמה רכבים עם קילופי צבע ולכה יש וכולם עם צבע כהה.

יש את עניין המדבקה(לדעתי פה דווקא יראו בוודאות את הבדלי הצבעים אבל זה נראה יותר מבריק ומרשים), בצע חיפוש בפורום דיטיילינג.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם

צר לי לאכזב אותך, אבל אם הגג כבר מקולף, זה עניין של זמן עד שיתחילו עוד חלקי פח שפונים למעלה להתחיל להתקלף. לדעתי עוד חצי שנה תראה סימנים דומים על המכסה מנוע.

אתה צריך להשלים עם הפגמים או לצבוע.

• תוכן חדש...