Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

התגלגל לידי כרטיס מסך כנראה תקול.

אני חושד בשלושה קבלים ע"ג הלוח.

על הקבלים עצמם מודפס: FZ89 1500 6.3V

מצאתי באליאקספרס קבלים דומים אך עליהם כתוב FZ98 1500 6.3V

האם הקבלים התחליפיים יתאימו במקום הנוכחיים?

מצ"ב תמונות של הכרטיס, הקבלים ע"ג הכרטיס וקישור לקבלים מאליאקספרס.

שאלה נוספת: אני לא מצליח לזהות את היצרן של הכרטיס (מודה, אני לא מבין גדול). מהיכן ניתן להוריד דרייבר לכרטיס הנ"ל

20151019_184025 (Custom).jpg20151019_184102 (Custom).jpg20151019_184020 (Custom).jpg20151019_184009 (Custom).jpg

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

GT220 זה לא כרטיס מי יודע מה, לא הייתי מתעקש עליו בכלל, יש היום מאיצים גרפיים מובניים שיתנו לך ביצועים עדיפים עליו.

כל כרטיס משומש ב200-300₪ ייתן ביצועים הרבה יותר טובים במשחקים.

כרטיס כזה ביד השניה נסחר בסביבות 100-150₪. כרטיס בסיסי כמו G210 או HD5450 עולה 150-170₪ (חדש).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
קצת גוגל אף פעם לא מזיק:http://www.badcaps.net/forum/printthread.php?t=5919

תודה, החכמתי.

אם הכרטיס עובד אין שום צורך להחליף את הקבלים. תוכל לרכוש קבלים דומים בשדרות הר-ציון בכמה שקלים.

אתה יכול לכוון אותי לחנות מסויימת? מאז שסימן טוב סגר שם, לא הצלחתי למצוא תחליף ראוי. אפילו החברים של שמר לא תמיד מספקים את הסחורה.

GT220 זה לא כרטיס מי יודע מה, לא הייתי מתעקש עליו בכלל, יש היום מאיצים גרפיים מובניים שיתנו לך ביצועים עדיפים עליו.

כל כרטיס משומש ב200-300₪ ייתן ביצועים הרבה יותר טובים במשחקים.

כרטיס כזה ביד השניה נסחר בסביבות 100-150₪. כרטיס בסיסי כמו G210 או HD5450 עולה 150-170₪ (חדש).

תודה על העצה. אני מעדיף לנסות לתקן. סטייה כזאת...

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם (נערך)

אתה יכול לכוון אותי לחנות מסויימת? מאז שסימן טוב סגר שם, לא הצלחתי למצוא תחליף ראוי. אפילו החברים של שמר לא תמיד מספקים את הסחורה.

אריסטוק בשדרות הר-ציון מחזיק קבלים רגילים של 1500 6.3V או למתח של 10V בגודל פיזי מעט גדול יותר.

אבן אלקטרוניקה בשדרות הר-ציון גם מחזיק קבלים כפי שציינתי קודם לכן.

אתה לא חייב לרכוש קבלים בעלי צבע וצורה דומים כול עוד הערכים דומים או קרובים לערך המקורי. הכרטיס הזה יחזיק עוד הרבה שנים גם עם קבלים רגילים ובעלי ESR סטנדרטי ללא שום בעיה מכיוון שאני בעצמי תיקנתי כרטיסים דומים.

היכן אתה גר ?

שכחתי...קיימת עוד חנות עם קבלים כמו שאתה מחפש אבל הם שודדים במחיר ומחירו של קבל בודד עלול להגיע ל-10 שקלים.

http://www.idanh.co.il/

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

באר יעקב.

אני אקפוץ ביום שישי לשד' הר ציון, נראה מה יש לאריסטוק להציע.

תודה!

פורסם

תודה על העצה. אני מעדיף לנסות לתקן. סטייה כזאת...

תיקח בחשבון שיכול להיות שהבדיל על הכרטיס הוא מסוג LEADFREE מה שאומר שדרוש מלחם שמגיע לפחות ל 480 מעלות כדי להמיס אותו (מלחם רגיל עובד בין 300-400 מעלות). לפני שאתה מזמין ורץ תנסה לבדוק אם המלחם שלך מצליח להמיס את הבדיל שם.

פורסם (נערך)

הבדיל הוא אכן בתקן LEADFREE, אבל הטמפרטורה יכולה להיות נמוכה משמעותית, בסביבות ה-420-430 מעלות, כל עוד המלחם מסוגל לספק את הטמפרטורה הזאת בהספק גבוה.

יש לשים לב שיש הבדל מהותי בין החלפת קבלים על כרטיס של ספק כוח, שמורכב מכ-4 שכבות לכל היותר, לבין כרטיסים בעלי מאסה תרמית גבוהה כמו כרטיסי מסך ולוחות אם שמורכבים מ-8 ולפעמים 16 שכבות ויותר של נחושת, שממש "שואבת" את החום מהמלחם ולא מאפשרת המסה של הבדיל, ולא משנה טמפרטורת המלחם.

מלחם בעל הספק גבוה יוכל להלחים על לוחות כאלו ב-420 מעלות, בעוד מלחם בעל הספק נמוך, לא יצליח להמיס את הבדיל אפילו ב-480 מעלות, וסביר שירים את הפדים הרבה לפני שהרכיב יחשוב להתרומם מהלוח.

בלוחות בעלי מסה תרמית גבוהה אני בדר"כ שואב את הבדיל כמה שאני יכול עם משאבה חשמלית יעודית לנושא, ואח"כ משתמש באוויר חם שמכוון ל-430 מעלות ע"מ להרים את הרכיב מהלוח.

כמו כן, חשוב להשתמש בראש שטוח ע"מ לקבל הולכה טובה של החום מהמלחם אל הכרטיס.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם (נערך)
תיקח בחשבון שיכול להיות שהבדיל על הכרטיס הוא מסוג LEADFREE מה שאומר שדרוש מלחם שמגיע לפחות ל 480 מעלות כדי להמיס אותו (מלחם רגיל עובד בין 300-400 מעלות). לפני שאתה מזמין ורץ תנסה לבדוק אם המלחם שלך מצליח להמיס את הבדיל שם.

ב-420 מעלות צלזיוס תוכל להמיס 99 אחוז מסגסוגות הבדיל ללא עופרת. כול תחנת עבודה נורמלית או מלחם תוצרת HAKKO/WELLER שיוצרו ב-20-30 השנים האחרונות מגיעים לטמפ' של 425-450 מעלות צלזיוס. יוצאים מהכלל מלחמי מיני וזבל סיני.

הפרמטר היותר חשוב מעבר למה שרשם קודמי הוא בבחירת מלחם הוא זמן התאוששות ובחירה נכונה של ראש ההלחמה.

קרא גם את תשובתו של קודמיי.

אף בעל מקצוע עם ניסיון לא מלחים או מסיר הלחמות בטמפ' של 450 או 480 מעלות צלזיוס.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה, תיקנת לי כאן טעות, לא זוכר מי אמר לי בעבר שאני חייב לפחות 480 מעלות - זה המקסימום שהתחנת הלחמה שלי מגיעה.

אם זה הנושא, אז לאיזה חום אני צריך לכוון את התחנה בהלחמות בדיל עופרת רגיל ? כיום התחנה מכוונת ל 350 מעלות.

• תוכן חדש...