Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הזמנתי חלקי רכב מאנגליה (שכלולים בשחרור המהיר) - עלות החלקים: $70. עלות המשלוח: 40$. יש לי חשבונית על סך-כולל של $110 שכמובן יש בה הפרדה בין עלות הטובין לבין עלות המשלוח ורק לבסוף סכום-לתשלום.

תוך יומיים החבילה בארץ והתקשרו מחברת הבלדרות שעליי לשלם מע"מ על כל הסכום ודמי טיפול כלשהם. התווכחתי ארוכות עם הנציגה שהחוק קובע במפורשות שאם עלות הטובין פחות מ- $75 אז הם פטורים מכל מס גם אם יחד עם עלות השילוח זה עובר ה- $75.

היא אמרה שרשום על החשבונית $110 וזה מה שקובע גם אם יש הפרדה בין הסעיפים והדרך היחידה לא לשלם היא שהחנות תספק לי חשבונית חדשה רק על עלות הטובין.

לדעתי מנסים עליי תרגיל מצליח קלאסי כדי להרוויח את דמי הטיפול.

אגב, מאותה חנות עם אותה חברה הזמנתי בקיץ פריטים ב-$90 - $60 ועוד $30 המשלוח ולא פצו פה שהגיע לארץ ולא ביקשו שקל.

הסעיפים הרלוונטיים מאתר רשות המיסים במשרד האוצר:

......

"מסי יבוא" - מכס, מס קניה ומע"מ המוטלים על טובין.

.........

הבדיקה האם יחול מס נעשית על פי ערך הטובין בלבד. עם זאת, היה ונקבע כי חל מס, הוא יחושב לפי ערך הטובין בתוספת דמי המשלוח והביטוח.

........

• במידה וערך המשלוח המוצהר כולל את עלויות ההובלה והביטוח ללא הפרדה, שיעור המס יחושב על פי ערך החבילה כולה.
    כך
  • לדוגמא:

• (בהמשך ובהתאם לדוגמא שלעיל) משלוח נעליים שיוצהר עליו "540$ כולל הובלה וביטוח" יחוייב ב-32% מס, גם אם בפועל ערכן של הנעליים הינו 480$ ועלות המשלוח הינה 60$.
    .....................
    יבוא משלוח שערך הטובין הכלולים בו הינו עד 75$
    ​משלוח המכיל טובין שערכם הכולל עד 75$ - פטור לחלוטין ממסי יבוא.
    הפטור אינו חל על מוצרי טבק, כוהל ומשקאות משכרים.
    ערך כולל של עד 75$ - לא כולל הובלה וביטוח אם הם מחושבים בנפרד מערך הטובין.

לדוגמא:

משלוח בגדים שערכם הכולל 65 דולר ודמי המשלוח החלים הם בסך 20 דולר (סך כולל של 85 דולר) – עדיין יהיה פטור מתשלום מסים על הטובין.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם המשלוח בתוך ארה"ב פלוס המוצר עוברים את ה 75 אתה חייב במע"מ אם המשלוח בארה"ב פלוס המוצר פחות מ75 ומשלוח לארץ מעלה את הסכום אתה לא חייב. זה מה שאני מכיר.

עריכה: תקף גם לאירופה

פורסם

.

אין לחבילה עלות משלוח פנימית באנגליה. החנות שולחת ישירות לארץ.

זו החשבונית שקיבלתי: מוצרים=$70. משלוח אוויר אקספרס=$40. סך-הכל לתשלום=$110.

(החנות האנגלית אפילו לא חייבה במע"מ אנגלי כי זה נשלח לישראל).

לא נתקלתי ולא שמעתי על חנות אינטרנטית שמספקת חשבוניות נפרדות לפריטים ולמשלוח. תמיד זה יחד אך בסעיפים נפרדים.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

לפי מה שאני יודע חברת המשלוחים צודקים. העלות למכס היא מחיר המוצר + מחיר המשלוח. הסיבה מאד פשוטה : יש מוכרים שמעבירים חלק מעלות המוצר למחיר המשלוח. זה בעיקר נפוץ באיביי שם המוכר משלם את העמלה לאיביי לפי מחיר המוצר, אז חלק מהם לוקחים מחיר נמוך על המוצר ומחיר גבוה על המשלוח כדי להוריד לעצמם את העמלה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון. המחיר הכולל הוא הקובע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אבל חשבתי שאני מבין עברית ובאתר רשות המיסים יש אפילו דוגמאות ברמה של 1+1 כדי להסביר שזה לא כמו שאתה אומר. הבאתי ציטוטים. מה דעתך ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

מתוך המדריך של רשות המיסים :

יבוא משלוח שערך הטובין הכלולים בו הינו עד 75$​משלוח המכיל טובין שערכם הכולל עד 75$ - פטור לחלוטין ממסי יבוא.

הפטור אינו חל על מוצרי טבק, כוהל ומשקאות משכרים.

ערך כולל של עד 75$ - לא כולל הובלה וביטוח אם הם מחושבים בנפרד מערך הטובין.

לדוגמא:

משלוח בגדים שערכם הכולל 65 דולר ודמי המשלוח החלים הם בסך 20 דולר (סך כולל של 85 דולר) – עדיין יהיה פטור מתשלום מסים על הטובין.

לתשומת לב:

שתי חבילות או יותר שיישלחו מאותו ספק לאותו לקוח בהפרש של עד 72 שעות, ייחשבו כמשלוח אחד שפוצל, ומסי היבוא יחושבו לפי ערכם הכולל של כל הטובין יחד.

לפיכך פות"ש צודק.

מה שכותבים מרטיס והפרש האיטי נכון לגבי חישוב המס כאשר חייבים בו - הוא משולם על המחיר הכולל של המוצר, המשלוח, הביטוח וכו'. אבל, כאמור, המחיר הקובע אם יש חבות מס הוא מחיר המוצר נטו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

.

נראה לי אנשים לא מודעים לשינוי (מלפני שנה בחוק) ומשלמים סתם.

מקרה דומה היה לי עם אמזון אבל שם מייל קטן והחזירו לי הכסף "לפנים משורת הדין" אבל החזירו.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

גם אני חושב שאתה צודק אבל זה עובד לטובתם.

לדעתי הם מסתכלים על השורה של הtotal בקבלה ולא מעניין אותם שכתובים דברים בנפרד. מבחינתם הפרדה זה 2 קבלות נפרדות.

זה מפגר ומעצבן, אבל כתוב "מחושבים בנפרד". וככה עושים כסף על אנשים כמוני שלא מתווכחים :|

עכשיו עד שתגיע לך קבלה חדשה מהמוכר, תצטרך לשלם עוד אחסנה וכל השטויות האלה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
.

נראה לי אנשים לא מודעים לשינוי (מלפני שנה בחוק) ומשלמים סתם.

מקרה דומה היה לי עם אמזון אבל שם מייל קטן והחזירו לי הכסף "לפנים משורת הדין" אבל החזירו.

הייתי שולח להם מייל בחזרה שיתנצלו על המשפט "לפנים משורת הדין" ואני לא רוצה את הכסף ככה כי זה החוק והכסף יחזור אלי עפ חוק.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זה אמנם לא נושא השרשור - המייל מאמזון זה ניסוח מתחמק סטנדרטי של אמריקאים וממש אין לי בעיה עם זה. מבחן התוצאה קובע אצלם.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

הסטודנט צודק, ואני אומר זאת מניסיון ישיר עם מחלקת המכס בתל אביב. ממליץ לך להתעקש מול חברת השילוח.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

המחיר שחברות השילוח קובעים לפיו הוא מחיר המוצר+משלוח,אכלת אותה.

באחד השרשורים פרסמתי את החשבונית שקיבלתי מ-FEDEX על הזמנה+משלוח של 75.9$.

עמלת אחסון,עמלת הקלדה,עמלת הדפסה,עמלת דיו לחתימה וכו,הסתכם ב-250 שקל כסף נוספים לפדקס.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם (נערך)

חברת המשלוחים לא קובעת כלום,וגם אם הם רוצים שיקבעו עד מחר,יש חוקים במדינת ישראל והחוק אומר 75 דולר פטור לחלוטין ללא קשר לעלויות המשלוח.

אל תשלם להם שקל.

אם המדינה לא דורשת תשלום(והיא לא) לאיפה אתם חושבים שהתשלום על המע"מ הולך?

חוץ מזה בפעמים המועטות שיצא לי להזמין מאמזון,והמשלוח והמוצר יצאו מעל 75 דולר,אבל המוצר עצמו מתחת ל75 דולר,קיבלתי החזרים על המיסי יבוא שהם לוקחים מראש.

בנוסף שלח להם חשבונית שבה רואים פירוט עלויות,על המוצר ועל המשלוח.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לדעתי אם החברה תתעקש יש להתלונן הן ברשות המיסים והן בעיתונות הצרכנית או אחד מארגוני הצרכנות. הטחנות יטחנו לאט, אבל סביר שהרשויות מאד לא יאהבו את העניין, במיוחד אם יתברר כי הכספים לא מגיעים ליעד המוצהר. אם יתברר כי המדינה מחזירה כספים לחברת השילוח והיא אינה מחזירה לצרכן העניין יהיה חמור כפליים - ויהיה מקום לפעולה הן בתביעה (אפילו ייצוגית) נגד החברה, ואולי גם לפעולה פלילית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...