Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ- סיויק 2005 או hgt?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אחרי שבפוסט הקודם שפרסמתי פה לפני מספר ימים עשיתם לי קצת סדר בראש (ובאמת התפלאתי לטובה מהפורום. יפה שיש גם משהו איכותי גם בארץ בפורומי מכוניות)

והגעתי בסוף לשני דגמי מכוניות שהם כרגע מה שנראה לי הכי מתאים בשבילי

אני צריך את הרכב שיהיה לי לעבודה ביום יום, כמו כן אני רוצה שהאוטו כן יעלה עליות כמו שצריך (110 כ"ס ומעלה) ולנסיעות מחוץ לעיר פעם בשבוע פלוס מינוס

השאלה שלי היא מה ההבדלים הממשיים בין המכוניות, לא מבחינת מפרט טכני אלא יותר מבחינת אמינות, נוחות, תחזוקה. כי ידוע לי שלמשל לhgt יש קצת מחלות, ורציתי לדעת אם כדאי באמת לקנות אותה (הרי היא בת מינימום 12)

ואם יש לכם עוד הצעות למכוניות שיעזרו לי באזור הסכום של hgt, ואפילו מוכן להעלות לסכום של 30k ואולי טיפה יותר.

תודה מראש

פורסם

לא נהגתי בפונטו, כן נהגתי בסיוויק.

בסיוויק 2001-2005 יש 0 ספורטיביות, זו מכונית משפחתית רגילה עם מנוע טיפה יותר חזק ממכוניות מקבילות של אותה תקופה 99.9% מהן אוטומטיות.

יחסית היא לא נוחה.

כמובן עלוה את כל העליות שיש בארץ ונוסעת בלי שום בעיה בביניעירוני. כמו כל אוטו אחר.

פונטו HGT היא מכונית קטנה ספורטיבית. גיר ידני. 3 דלתות. מנוע יותר חזק.

היצע בשוק משמעותית יותר קטן.

אין הרבה קשר בין שתי המכוניות האלו ולכן קשה לייעץ משהו.

פורסם

תודה רבה אחי, וכן אני יודע שאין קשר בין הרכבים בגלל זה פרסמתי גם מה שאני מחפש ברכב.

חיפשתי יתרונות וחסרונות של שתיהן כדי להחליט אם בסוף ללכת על ספורטיבית או על סיויק רגילה כי שתיהן עונות בסך הכל לצרכים שלי..

פורסם

אם סיוויק עונה על צרכיך, המאזדה 3 מ-2004/5 תעשה את העבודה טוב יותר מהסיוויק (ויש לה גם ביצועים טובים יותר)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה סגנון הנהיגה שלך ? אם אתה צריך את הכוח ממליץ לך על הHGT יותר . (אין קשר לזה שאני מוכר אחת כזאת :lol:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?580388-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95-%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A1-HGT)

מבחינת נוחות שניהן לא השיא.

5 3 1 R

┤┼┼└

6 4 2

פורסם
אם סיוויק עונה על צרכיך, המאזדה 3 מ-2004/5 תעשה את העבודה טוב יותר מהסיוויק (ויש לה גם ביצועים טובים יותר)

אין למאזדה 3 1.6 ביצועים טובים יותר חוץ מיציאה מהירה והחלטית יותר ממצב עמידה.

אבל היא בהחלט מכונית מודרנית וטובה יותר מסיוויק בסיכום הכללי.

פורסם (נערך)

הסגנון נהיגה שלי הוא יחסית מהיר, לא משתגע על הכביש ולא מחפש להיות הכי חזק ומהיר, אבל מצפה שכשאני בא לעקוף משפחתית סטנדרטית ואני לוחץ אז האוטו בלי בעיה, ולא יתקע לי.

הסתכלתי לאחרונה על עוד כמה סוגי מכוניות :

סובארו ניו אייג' 2004 מנוע 2.0

סובארו b4 שנת 2004 מנוע 2.0

אופל אסטרה 2005

פיג'ו 207 gti (למרות שלא מצאתי שמורות מדי)

במוגע לhgt אני לא בטוח לגבי האמינות שלה, והבנתי שחלקים קשה למצוא. מבחינת תחזוקה ועלויות תוכל לפרט קצת לגביה?

לגבי המאזדה 3, פשוט לא אוהב אישית את הרכב. חלש מדי,זולל דלק.. מעדיף את ההונדה

לגבי הhgt שהסתכלתי עליה זאת אותה אחת שפרסמת. היחידה שנמכרת כרגע במצב שמור

עריכה אחרונה על ידי Dvir11
פורסם

מצטער אחי יכול להיות שלא ראיתי, שלח לי קישור אני אסתכל עליה. עוד לא סגור 100 אחוז על הרכב אבל בינתיים הוא ממש בקו מחשבה שלי.

אם יש למישהו אפשרות לתת לי בערך עלויות אחזקה אמינות ומחלות של הרכב זה יכוון אותי הרבה יותר טוב.

פורסם

אני יכול להמליץ על הסיויק כבעלים של אחת כזו (2003) .

כמו שציינו מלפני שהוא לא הכי נוח אבל חסכוני מאוד ואמין .

לגביי הפונטו , לפי דעתי יהיה לך קשה למצוא משהו שמור .

פורסם

אחי במכוניות האלה ( hgt ( זה מאוד פשוט והכל תלוי בטיפול שהרכב קיבל, לא סוד שהרכבים האלה רגישים אבל כמו שאמרתי תלוי בטיפול שהוא קיבל , יכול להיות רכב שטיפלו בו כמו שצריך וחוץ מוריאטור שרק מרעיש ולא באמת עושה נזק אין באמת ״מחלות״ ידועות והרכב עובר רק טיפולים שוטפים . בגלל זה שמחפשים hgt חשוב לבדוק במוסך שמבין ברכב הזה ספציפי.

5 3 1 R

┤┼┼└

6 4 2

פורסם

אם אתה שוקל ברצינות את הסיוויק, אתה יכול להכניס למשוואה גם את הניסאן אלמרה.

אמינה כמו אבן, אבל גם מהנה כמו אבן ומשוכללת כמו אבן.

קצת יותר חזקה מהמשפחתית הסטדנדרטית בזכות מנוע 1.8 (כמו בסיוויק אם אני לא טועה, לא סגור על מה יש בשנתונים שנכנסים לך בתקציב). ועושה כל כביש במהירות נאה.

הייתה בבעלותי אחת כזאת במשך שנה וקצת אחרי שהיא הייתה של ההורים שלי 5 שנים. פחות או יותר שום דבר לא התקלקל. אבל כל יום שקמתי בבוקר וראיתי שלא גנבו אותה קצת התבאסתי. כזאת היא.

בתקציב שלך אתה יכול להכניס גם את היונדאי גטס (קצת פחות מ30 אלף לשנת 2008) או ה-i20 (קצת יותר מ-30 לשנת 2009) עם מנועי 1600 ברמות גימור GLS (גטס) או סופרים (i20). שתי אלה הן אותה סיוויק/3/אלמרה רק בלבוש סופר מיני. קצת יותר חזקות משאר החבורה, אבל שום דבר באמת מעניין.

לגבי האופציות שהעלית.

אימפרזה 2.0 - אותה קטגוריה של הסיוויק. קצת חזקה יותר ממשפחתית רגילה (אימפרזה 1.6, לאנסר, 3 1.6, באלנו, קורולה וכו') אבל לא "מעניינת". סך הכל לא שמעתי סיפורי זוועה בנוגע לאמינות.

B4 2.0 - עזוב. אוטו גדול מדי, כבד מדי, חלש מדי.

אופל אסטרה - יכולה להיות אופציה מעניינת, גם נמכרה עם מנוע 1.8, אבל אין לי מושג כמה כאלו נמכרו. למעשה הייתה עוד גרסה, נקראה "ספורט" והייתה אשכרה יותר חזקה ומאובזרת, ולא החרטא שמוכרים לנו היום.

פיג'ו 207 GTi - אתה בטוח ש-207? כי הן אמורות לעלות בערך פי שתיים מהתקציב שלך. אולי 206? אם כן, אחלה אוטו, ספורטיבי, חזק, מהיר וכו', אבל גם עלויות בהתאם (ביטוח בטח יהיה יקר יחסית כי זה "ספורט", דלק בגלל מנוע 2.0 ליטר). מה גם שזאת מכונית מאוד מאוד נדירה.

שיהיה בצלחה. הכי חשוב - תעשה שיעורי בית, אל תעשה שום דבר בלחץ, ותשאיר כסף בצד לתיקונים. כי הם יבואו ולא משנה איזה אוטו אתה קונה (לפחות 4000-5000 שקל).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אלמרה באמת רכב ששקלתי להכניס למשוואה, אם היא באמת בתקציב שלי תהיה עדיין טובה, אמינה חזקה יחסית ולא שבורה אני אשקול אותה ברצינות .

i20 גם שקלתי, את הגטס אני פחות אוהב..

ובנוגע ל207...באמת התכוונתי ל206 יפה שהבנת.

מה שנשאר לי זה קצת שיעורי בית בנוגע ל

Hgt

אופל אסטרה (יש גרסא של 1.8 שאני יכול להכניס בתקציב)

ניסן אלמרה

והסיוויק.

שאלה טובה באמת כי כולן מאוד יספקו אותי בסך הכל

פורסם

האלמרה שלי הייתה שנת 2003, יד שניה, עם 150 אלף ק"מ וחוץ מקצת קילופי צבע (אגב, מחלה שלהן) על הלמעלה של הדלתות בגלל מגיני רוח שקילפתי הייתה במצב פחות או יותר מושלם. היא נמכרה ב15 וחצי (או 16, אני כבר לא זוכר).

רוצה לומר, אין בעיה להכניס אחת, גם לאחר מתיחת הפנים (2004 ומעלה) לתקציב.

ואם כבר דיברנו על ה-206, תשקול גם את ה-XS. מכונית חביבה מאוד, 1.6 ליטר, ידנית, 110 כ"ס (או 90 לפני שנת 2000 או 2001 או משהו כזה), אמינה יחסית ולא נדירה. יש לחבר טוב שלי כזו כבר כמה שנים והוא מבסוט עליה מאוד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...