Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, אחי נסע לארה"ב וביקשתי ממנו שיביא לי אייפון 6s.

חברה שלו מצטרפת אליו בנסיעה זו, וביחד יהיו להם 4 טלפונים בחזרה לארץ(כולל האייפון 6s)

האם תהיה בעיה כלשהי במכס פה בארץ? עדיף לזרוק את האריזה? אולי להגיד שטלפון אחד אזרחי אחד של עבודה, לשניהם האם יתפוס?

בנוסף ביקשתי ממנו שעון חכם בעלות של 349$, האם גם אותו עדיף להביא בלי אריזה, כאילו שעון לא חדש?

תודה מראש

פורסם

מסוכן מאד. תהיה בעיה בסיכוי טוב, אתה צריך לקחת את הסיכון הזה בחשבון.

מדובר בתקופה שאנשי המכס מאד מאד חמים על תפיסה של אייפונים חדשים, כשהם עדיין לא משווקים בארץ ומאד משתלם להבריח אותם.

ברגע שתופסים מכשירים שלא הוצהרו במסלול הירוק - משלמים עליהם מע"מ + מס קניה, כל זה כפול שתיים (קנס על ניסיון ההברחה). זה אומר 34%X2 ממחירו המקורי של המכשיר בלי מיסים בארה"ב. במקרה של 6S 64G זה 750$, ייצא לך קנס של 500$, מה שיביא את עלות המכשיר לסך של כ-5200 ש"ח שזה לא משתלם בעליל.

זה לא מעניין אותם אם זה 'אזרחי' או של עבודה או כל הסיפורי סבתא האלה. תופסים אותך עם 6S, הם יודעים שהוא לא נמכר בארץ עדיין, אז זה אומר שהבאת אותו מחו"ל, ולכן הוא חייב במיסים, נקודה.

הסיכוי הכי טוב - אם אתה מוכן לקחת את הסיכון הלא קטן של תשלום קנס - זה לא להשאיר שום דבר מהאריזות המקוריות במזוודות. לפתוח את כל החוטים והאזניות מהאריזות ולערבב עם חוטים אחרים. את המטען קיר הייתי ממליץ להשאיר שם בכלל. את המכשירים עצמם לשים על הגוף בלבד, לא בשום תיק (בכיס לא בולט).

וכל זה למה ? כי יש סיכוי סביר מאד שמכניסים את המזוודות לשיקוף, וזה בדיוק מה שהם מחפשים. ואם הם רואים משהו שגורם להם לחשוד שיש אייפון בסביבה - הם מכניסים גם את הנוסע עצמו לשיקוף ואז עולים על העניין.

את השעון החכם אותו כנ"ל - שום זכר לאריזה המקורית, ושישים אותו על היד.

(כל זה מניסיון כואב של חבר שהביא לי אייפון 5S בתקופה הלוהטת כשהוא יצא, ותפסו אותו בגלל שבמזוודה היו כבלים מגולגלים בניילון).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לפני שבועיים דודה שלי באה לארץ עם 2 אייפונים ו 17 חבילות של חלקי חילוף שהזמנתי מארה״ב.

הכל עבר בשלום בלי שום בעיה, המזוודות הגיעו יומיים אחריה עם מונית הביתה.

זה מניסיוני- רק תיקח החשבון שכן חשבתי על האופציה שאני אצטרך להכין חבילה יפה למכס/קנס או כל שטות אחרת.

אני עדיין חושב שזה היה יוצא יותר זול מהארץ.

פורסם

יש הבדל מאד גדול בין התקופה של לפני שבועיים לבין עוד שבוע ואילך. התקופה ה׳חמה׳ מתחילה כשהאייפונים החדשים מתחילים להמכר, ואז עוצרים הרבה יותר אנשים לשיקוף, בייחוד בטיסות שמגיעות מארה״ב.

ואגב אם היו תופסים את האייפונים, 70% תוספת למחיר הופכת את זה למאד לא משתלם לעומת הארץ.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...