Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכונן החיצוני (של WD) של אבא שלי נדפק, הוא מזוהה במחשב אבל לא ניתן לפתוח אותו (מתקבלת הודעה שגיאה) ב 3 מחשבים שונים.

ניסיתי לשחזר את המידע עם תוכנה חינמית והיא הצליחה בצורה צולעת.

האם יש לכם המלצה למומחה שיחזור באזור חיפה?

תודה

פורסם

השאלה אם אתה מוכן לשלם למומחה? כלומר מעבדה שעובדת כמו שצריך. הסכומים לשחזור שם הם בערך 2-3 אלף.

שחזור תוכנתי יעלה כמה מאות ולא צריך מומחה, רק מישהו שיודע מה הוא עושה, אבל - השאלה מה המצב של הדיסק כי לפעמים זה אפשרי ולפעמים לא.

פורסם

בנוסף, לפי מה שאני יודע. ככל שמנסים לשחזר זה עלול להקשות על השחזורים בניסיונות הבאים. לפיכך, אם המידע מאוד חשוב באופן ששווה לכם לשלם אלפי שקלים על שחזור כדאי שתניחו לכונן לנפשו עד לטיפול מקצועי.

פורסם

http://www.tictac.co.il/

אם החומר ממש ממש חשוב, תהיה מוכן להיפרד מסכום מכובד של 2000 ש"ח במקרה הטוב.

במקרה שלי, למדתי לחיות בלי הכונן שלי שצבר מידע במשך 8 שנים ( שירים, תמונות, עבודות וכו' ) כי האמנתי שאני יכול לחיות בלי המידע הזה ( חלקו היה מגובה וחלקו לא ), ולא לשלם 2500 שקלים, שגם במקרה הזה לא בטוח שכל הקבצים ניתנים לשחזור - אם בכלל התהליך יצליח.

פורסם

יכול להיות שניתקו אותו בלי לעשות disconect? היה לי משהו דומה עם אחד הכוננים לא מזמן, חיברתי אותו כשהמחשב נדלק וה chkdsk בזמן העליה של ה xp פשוט תיקן הכל בלי לאבד שום מידע.

פורסם
בנוסף, לפי מה שאני יודע. ככל שמנסים לשחזר זה עלול להקשות על השחזורים בניסיונות הבאים. לפיכך, אם המידע מאוד חשוב באופן ששווה לכם לשלם אלפי שקלים על שחזור כדאי שתניחו לכונן לנפשו עד לטיפול מקצועי.

לא מדויק, אם יודעים איך לעשות אז אין פחד בפגיעה בחומר.

הקישור שנתנו זה שחזור פשוט מתוכנה, כל אחד עם ידע יכול לנסות, לא בטוח שזה יעבוד, תלוי מה הנזק שנגרם.

פורסם

^^

כלל לא מדוייק. מי שיודע מה הוא עושה, סביר להניח שלא ישחית יותר את המידע במקרה של נזק לוגי.

במקרה של נזק פיזי לכונן, כל הפעלה/שימוש בכונן עלולים בסבירות גבוהה לגרום לנזקים נוספים והשחתה של מידע נוסף.

פורסם

^^

במחשבה שניהייתכן שאתה צודק

הסנריו היחידי שאני רואה את זה קורה זה מחט ששורטת את שטח הדיסק עצמו, אבל בפועל אני לא חושב שזה קורה הרבה ולא יודע אם זה בכלל סביר, אני חושב שהדיסק צריך לקבל מכה פיזית שתעקם את המחט כלפי מטה.

פורסם

ראש הקריאה/כתיבה מרחף מיקרונים ספורים מעל הפלטות.

התנגשות אחת בפלטה מאיזו סיבה שלא תהיה תשחרר חלקיקים מהפלטה לתוך הכונן. בהפעלות חוזרות החלקיקים האלה ימשיכו להתעופף בתוך הכונן לפגוע בראש ולגרום לנזקים נוספים.

פורסם (נערך)

בדיסק הקשיח אין מחט, יש ראש קורא/כותב (אחד או יותר, בהתאם למספר הפלאטות) שמרחף מעל הפלטה על כרית של אוויר שנוצר עקב הסיבוב המהיר שלו (במהירות שבין 4200 ל7200 RPM בדגמים הביתיים).

השריטה עצמה עקב נגיעת הראש בפלטה היא משנית לעומת החום הרב מאוד שנגרם עקב החיכוך שנוצר, והוא בתורו משחית שטח רב בהרבה משטח המגע עצמו.

בכל מקרה, מכיוון שכל נגיעה (לוגית או פיזית) יכולה להסתיים בנזק גדול יותר, יש לחשוב, האם המידע שיש על הדיסק שווה כ-3-5K ש"ח של שיחזור במעבדה מקצועית:

1. כן - אל תיגע בדיסק, שים אותו בפצפצים ושלח אותו למעבדה שתבחר.

2. לא - אם בכל מקרה אתה לא הולך על השחזור המקצועי היקר, אתה יכול לשחק כמה שאתה רוצה, אין לך מה להפסיד.

השחזור מדיסקים חיצוניים 2.5 של WD הוא בעייתי במיוחד למשתמש הביתי, מכיוון שיש להלחים קונקטור SATA לדיסק, אם רוצים לחבר אותו ישירות למחשב תוך עקיפת הגשר ל-USB.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

קפוץ אלי לחנות ואבדוק לך את הנושא, במקרה הגרוע תצא ממני עם טלפונים של חברות שחזור.

אני בחיפה, חפש "פיסיהוליק" בוויז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...