Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בתור אחד שנהג על כזו:

1. אם כבר אז לקנות את דגם הדיזל - גם מרגיש חזק וגם חסכוני. מנוע הבנזין שלהם דיי בזבני ועצל. אם מישהו צעק פה מונדיאו בנזין טיטניום 240 כ"ס - אז הוא צודק. הסוכן מתנהל כאלו יש להם פה ביצת זהב שבפועל יש להם ביצה קשה לכל היותר.

2. 110000 ק"מ בשלוש שנים זה הרבה אבל אם טופל טוב אז לא תהיה בעייה

3. המחיר שנתן לוי יצחק אינו רלוונטי למרות שאלבר ינסו להתלות עליו חזק (ויש סיבה טובה לזה) כי המחיר בשוק , במיוחד של רכב ליסינג עם ק"מ שכזה, נמוך יותר.

4. אני מבין שכל התוספות קורצות לך (פנסים עוקבים,חיישני גשם וכו) אבל לדעתי זה עוד משהו שעלול להתקלקל ומגיעים לסעיף הבא

5. אחריות שלהם מכסה מעט מאד אם בכלל. בדר"כ חלקים שונים במנוע ובגיר וגם זה בכוכביות קטנות שיהיה קשה לממש בקרות ארוע ביטוחי.

6. על פחחות וצבע ,צמיגים סיניים ומצבר שנפ לא משלמים 5% השבחה אבל זו הקרצה יפה. זה פשוט נקרא זרז מכירה כדי שהאוטו לא יעלה אבק במגרש.

7. אין מה לדבר על מחיר לפני שלקחת את הרכב וחיברת אותו למחשב אוטודטה ובדיקה מכנית (ולא לסמוך על גליון הבדיקה הנקי של אלבר. עם כל הכבוד) . כל זה לא מחייב אותך לקנות את הרכב. רק לשים ערובה של 2000 ש"ח לצורך הבדיקה.

8. אין מנוס להכנס אח"כ למו"מ פנים מול פנים ואז המחיר יראה שונה.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דניאל היקר, שמח שאתה מגיע מהתחום

לא אמרתי בשום מקום טריק או לא, אמרתי שיש מחיר ושינהל משא ומתן, מתאים קונה, לא מתאים לא קונה.

אותי לא מעניין ,מצידי שיגיד 20% על ההשבחה, אם המחיר מתאים לי בשקלול כל הפרמטרים, אז מתאים לי.

אני מבין את הזלזול כי הרי זה מראה על חכמה גדולה, אבל מה לעשות, שאתה קונה רכב יד שניה, לא יתקנו לך כל שריטה, לא תקבל צמיגים (סיניים, סיניים.....) וגם לא יחליפו לך מצבר.

גם לא יחליפו ניקל או פס קישוט דהוי, וגם לא פנס דהוי, בהשבחה דווקא כן. שווה או לא, למי שיש עוד כסף מיותר להוציא, לא שווה. לי שווה.

מנסיון של 4 פוקוסים כלקוח, ומונדאו נוכחית (לא חבר של דוד של אחי....), מחלקת אפטר סייל שלהם טיפלה בי פיקס. אולי זאת מיקריות. לא יודע.

שוב, אני מנתק את זה שאני מועסק שם, ציינתי את זה למען הגילוי הנאות, ובשום מקום לא אמרתי לצאת פראייר ובטח לא לבלוע כל מה שמאכילים אותו, מצד שני הרבה דברים הם יתרון והם מגולמים במחיר העסקה, ולא כל העולם מנסה לרמות.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

הערה לגבי נושא 'ההשבחה' - שני כלי רכב שקניתי עברו השבחה, כפי זאת הוגדרה ע"י החברות שמכרו את כלי הרכב.

לצערי, בשני המקרים ההשבחה לא בוצעה ברמה מאוד גבוהה - תקוני מכחול חובבניים, תיקון ריפוד שנפרם שוב אחרי שבועיים, צבע על פגוש שדהה כעבור זמן קצר, ועוד מיני 'קטנות' שנראה כאילו בוצעו ע"מ לסמן V בטופס.

ברור לי שלהבא ארכוש רכב ללא 'השבחה' תמורת הורדת מחיר אפשרית, ואבחר את המקום שיבצע תיקונים באופן איכותי יותר.

זאת כמובן רק על דעתי ומניסיוני.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם
דניאל היקר, שמח שאתה מגיע מהתחום

לא אמרתי בשום מקום טריק או לא, אמרתי שיש מחיר ושינהל משא ומתן, מתאים קונה, לא מתאים לא קונה.

אותי לא מעניין ,מצידי שיגיד 20% על ההשבחה, אם המחיר מתאים לי בשקלול כל הפרמטרים, אז מתאים לי.

אני מבין את הזלזול כי הרי זה מראה על חכמה גדולה, אבל מה לעשות, שאתה קונה רכב יד שניה, לא יתקנו לך כל שריטה, לא תקבל צמיגים (סיניים, סיניים.....) וגם לא יחליפו לך מצבר.

גם לא יחליפו ניקל או פס קישוט דהוי, וגם לא פנס דהוי, בהשבחה דווקא כן. שווה או לא, למי שיש עוד כסף מיותר להוציא, לא שווה. לי שווה.

מנסיון של 4 פוקוסים כלקוח, ומונדאו נוכחית (לא חבר של דוד של אחי....), מחלקת אפטר סייל שלהם טיפלה בי פיקס. אולי זאת מיקריות. לא יודע.

שוב, אני מנתק את זה שאני מועסק שם, ציינתי את זה למען הגילוי הנאות, ובשום מקום לא אמרתי לצאת פראייר ובטח לא לבלוע כל מה שמאכילים אותו, מצד שני הרבה דברים הם יתרון והם מגולמים במחיר העסקה, ולא כל העולם מנסה לרמות.

כשאני אקנה רכב יד שניה מלקוח פרטי אני יוריד מהמחירון על כל הדברים שציינת. אם זה צמיגים ישנים ואם זה שריטות שלא נראות לי. הוא יכול להסכים ויכול גם לא. במצב השוק היום כנראה שיסכים גם להפחתה יותר משמעותית מהמחירון מנסיון.

אז כל הדברים היפים שכתבת לא מתיישבים עם המציאות, במיוחד שההשבחה היא באיכות כזו ירודה.

הרכב הזה אומנם מגיע מאובזר מאוד, אבל פרט לכך הבסיס שלו הוא מאוד בינוני. מנוע לא חסכוני ובלי שום ביצועים ששווים את הדלק. נוחות וניהוג ממש לא מהשורה הראשונה.

מדובר ברכב בינוני ומאובזר זה הכל אם המחיר יקר לדעתי לא מדובר בעסקה טובה.

כמו שכתבתי קודם אם כבר להשתדרג ולשלם על זה אז חפש מונדאו טיטניום.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הי sorry אבל הם לא ירדו הרבה מ90 וספק אם ירדו עוד. בכלל אלא אם תבוא עם 88 במזומן...

לכל הספקנים ניסיתי לקנות מפריים ליס ברלינגו 2014 7 מקומות מליסינג (40k קמ) מחירון 114 לפני שקלול ולאחר תאונה קלה בחזית הצעתי 100 במזומן לא הסכימו לרדת מ104 והרכב נמכר די מידית.

כך שהם לא יורדים יותר מידי ואל דאגה הרכב ימכר.

פורסם

אל תשווה שוק של יונדאי מנהלים סטיישן לברלינגו עם 7 מושבים.

הראשונה לא מבוקשת בעליל, השניה מבוקשת מאוד.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
בתור אחד שנהג על כזו:

1. אם כבר אז לקנות את דגם הדיזל - גם מרגיש חזק וגם חסכוני. מנוע הבנזין שלהם דיי בזבני ועצל. אם מישהו צעק פה מונדיאו בנזין טיטניום 240 כ"ס - אז הוא צודק. הסוכן מתנהל כאלו יש להם פה ביצת זהב שבפועל יש להם ביצה קשה לכל היותר.

2. 110000 ק"מ בשלוש שנים זה הרבה אבל אם טופל טוב אז לא תהיה בעייה

3. המחיר שנתן לוי יצחק אינו רלוונטי למרות שאלבר ינסו להתלות עליו חזק (ויש סיבה טובה לזה) כי המחיר בשוק , במיוחד של רכב ליסינג עם ק"מ שכזה, נמוך יותר.

4. אני מבין שכל התוספות קורצות לך (פנסים עוקבים,חיישני גשם וכו) אבל לדעתי זה עוד משהו שעלול להתקלקל ומגיעים לסעיף הבא

5. אחריות שלהם מכסה מעט מאד אם בכלל. בדר"כ חלקים שונים במנוע ובגיר וגם זה בכוכביות קטנות שיהיה קשה לממש בקרות ארוע ביטוחי.

6. על פחחות וצבע ,צמיגים סיניים ומצבר שנפ לא משלמים 5% השבחה אבל זו הקרצה יפה. זה פשוט נקרא זרז מכירה כדי שהאוטו לא יעלה אבק במגרש.

7. אין מה לדבר על מחיר לפני שלקחת את הרכב וחיברת אותו למחשב אוטודטה ובדיקה מכנית (ולא לסמוך על גליון הבדיקה הנקי של אלבר. עם כל הכבוד) . כל זה לא מחייב אותך לקנות את הרכב. רק לשים ערובה של 2000 ש"ח לצורך הבדיקה.

8. אין מנוס להכנס אח"כ למו"מ פנים מול פנים ואז המחיר יראה שונה.

1. לא נתקלתי בדיזל. זה נפוץ יותר באירופה מסתבר.

2. כתבת "המנוע שלהם בזבזני ועצל- בהשוואה לרכבים דומים 1.6 זה ממש מורגש?

אני לא מחפש רכב מירוצים, הנסיעה שלי רגועה. מונדיאו לא אהבתי ו 240כ"ס זה נחמד אבל נשמע לי מיותר. מה גם שקראתי שהיא בזבזנית בדלק באופו יחסי.

3. ברור שאקח את הרכב לבדיקה, אבל כזו עולה 500 שקלים.

אני חושב שאחרי שאבדוק בעצמי, ננסה לשבת על המחיר, כי אם הם לא מוכנים לרדת, חבל לי על ה 500 שקל האלה כי גם ככה לא אקנה במחיר הגבוהה שלהם. צודק?

4. מה הכוונה שלך "רק לשים ערובה של 2000 שקל לצורך בדיקה" ?

תודה רבה .

I30 CW

פורסם

אתה מתכוון להוציא כמעט 100k שקל על רכב וחבל לך על 500?

הבדיקה היא חובה לקניית רכב משומש, לא חסרים המקרים של לקיחת רכב לבדיקה והתגלה שהרכב עבר תאונה משמעותית, שעליה לא ידעו את הקונה, גם בסוכנויות רכב גדולות.

ה2000 שקל הם דמי שריון הרכב בעצם ברגע שאתה משלם הם מתחילים את ה״השבחה״, אם הרכב לא נמצא במגרש אז מביאים אותו אלייך, ואתה יכול לקחת את הרכב לנסיעת ומבחן ובדיקה.

פורסם

קח בחשבון שבמקור קונים את הרכב בהנחה של 30% מהמחירון.

על רכבים שחוקים (וכמות הק"מ שהרכב הזה עבר, מצדיקה את המונח רכב שחוק) נותנים בהחלט קרוב ל-30% הנחה ברגע האמת.

עם זאת, זה תקף בעיקר לרכב המוניים, שיש להם סטוקים אדירים מהם - כמו אקסנט או ריו.

במקרה של הרכב שלך, הם הורידו 20% שזה איזה מינימום הכרחי - ולדעתי אתה יכול להוריד עוד 5% מקסימום, ז"א שסביבות 85K מזומן יכולים בהחלט להביא את הרכב אליך. למרות שזה רכב שאין לו ביקוש מטורף, מהצד השני אין גם הרבה כאלה בכלל - ומי שמחפש סטיישן מרווחת, בהחלט יחפש רכב כזה ולכן שווה להם לא להתפשר כ"כ מהר על המחיר.

פורסם

רכב כזה עם 110,000 ק"מ לא יימכר מעל ל-80 להערכתי.

כך שלפי דעתי אתה יכול עוד להתמקח.

בלי קשר, הייתי ממליץ לחפש אחת עם ק"מ נמוך, גם אם זה אומר לשלם סכום קטן נוסף.

הרי אם המחירון 109, זה אומר שגם רכב עם 50,000 ק"מ יימכר באזור ה - 95.

בהצלחה

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
רכב כזה עם 110,000 ק"מ לא יימכר מעל ל-80 להערכתי.

כך שלפי דעתי אתה יכול עוד להתמקח.

בלי קשר, הייתי ממליץ לחפש אחת עם ק"מ נמוך, גם אם זה אומר לשלם סכום קטן נוסף.

הרי אם המחירון 109, זה אומר שגם רכב עם 50,000 ק"מ יימכר באזור ה - 95.

בהצלחה

כמה כבר יש כאלה? אני לא ראיתי אחת מעולם, בגירסת סטיישן!

לפעמים לשלם מחירון או פחות או יותר, זו פריבילגיה שלא קיימת ברכבים כאלה שאין כמעט מהם.

פורסם

אגב - סתם שאלה - למה אתה לא הולך וקונה רנו פלואנס סטיישן, בגירסת דיזל?

הרכב לא קטן משמעותית מהI40, אבל חסכוני משמעותית.

בלי שום בעיה תשיג 1:15 בתוך העיר, במקום 1:8.

נכון שהוא עולה כחדש 40 אלף ש"ח יותר מהיונדאי שאתה מעוניין בה, אבל מצד שני הוא חוסך לך דלק על אמת מהשניה הראשונה, והוא חדש לגמרי, עם 3 שנות אחריות.

סתם בשביל הקטע, אם אתה נוסע 20 אלף ק"מ בשנה, ביונדאי תבזבז 2500 ליטר (לפי 1:8 בתוך העיר, בתרחיש אופטימי למדי) וברנו תבזבז 1350 ליטר בערך, לפי 1:15.

אנחנו מדברים על 1150 ליטר בשנה, שהם בערך 7000 ש"ח.

אם אנחנו מדברים על שלוש שנים של אחזקה - זה מצמצם את ההפרש ברכישה בין המכוניות ל-19 אלף ש"ח בערך, מזה צריך לקזז בוודאות הוצאות על מצבר, צמיגים, טיימינג ועוד דברים שבוודאי תתקל בהם ברכב שכבר עשה 110 אלף ק"מ.

אם אתה נוסע יותר מ-20 אלף ק"מ בשנה, ההפרש מתקזז עוד יותר.

עכשיו תעשה את השיקול שלך מה משתלם יותר.

• תוכן חדש...