Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שנאמר לי מכמה מוסכניקים שעדיף להחליף שמן פעם ב 7-8 K

כי המזג אויר בארץ הוא לא מזג אויר אירופאי

האם יש הגיון ?

אישית אני לא מטפל במוסך מורשה אבל עם חלקים מקוריים (מוסכניק שעובד במוסך טויוטה ועושה כסף מהצד)

הוא אמר שזה יעלה לי 200 שקל כולל עבודה להחליף שמן מקורי ככה שזאת הוצאה לא רצינית השאלה אם היא הכרחית ?

תודה !

• ספונסר פורום
פורסם

ממש לא הכרחי לדעתי.

אני מסכים עם המכונאי שלך בגדול. יש יצרנים שממליצים על החלפה של שמן אחת לשנתיים או 30 אלף קילומטרים וזה נשמע לי מוגזם. אבל פעם בשנה או 15 אלף קילומטרים זה די והותר ואין צורך ממשי לצמצם בחצי את ההחלפה הזאת. בוודאי ובוודאי אם אתה משתמש בשמן איכותי שעומד בתקן שקבע היצרן. חבל על הכסף, הזמן שלך וזיהום הסביבה שהשמן המשומש יוצר.

פורסם

אני אישית מכונאי, כל רכב שהיה לי, מנועי דיזל, טורבו דיזל,בנזין,וטורבו בנזין, הייתי מחליף כל 10k.

למה? כי ככה בא לי, ככה אני רואה לנכון, ולי אישית זה יותר זול כי אני עושה הכל לבד.

היום יצרנים כמו יונדאי, קיה, קנו, ניסאן, מוצאים הוראה טכנית לעשות טיפול כל 30 אלף, זה גומר מנועים... אבל לשאלה הספציפית שלך, עדיף כל 10 או 15 אלף להחליף שמן.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

מעניין היה לקחת שני מנועים זהים עם קילומורז' גבוה, נניח 300-400 אלך ק"מ, אחד שמהיום הראשון עשה החלפת שמנים כל 7000 ק"מ והשני כל 15.000 ק"מ ולראות אם יש הבדלים בבלאי ובתפקוד שלהם.

כל עוד אף אחד לא עשה ניסוי כזה, אני לא מאמין שהחלפת שמן כל 7000 תורמת משהו במיוחד כשמדובר בשימוש רגיל ברכב, ללא עומסים גבוהים, לא במדבר, גרירה וכו'.

פורסם

החיסכון המינורי של לדחות את הטיפול עד ל10K עולה לי פחות מ38 ש"ח אז למה לדחות?

שמן AGIP

פילטר מקורי

שיבה

סה"כ 125 ש"ח

125 \ 10(קילומטר) = 12.5 ש"ח

12.5 * 3(קילומטר) = 37.5 ש"ח

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם
מעניין היה לקחת שני מנועים זהים עם קילומורז' גבוה, נניח 300-400 אלך ק"מ, אחד שמהיום הראשון עשה החלפת שמנים כל 7000 ק"מ והשני כל 15.000 ק"מ ולראות אם יש הבדלים בבלאי ובתפקוד שלהם.

כל עוד אף אחד לא עשה ניסוי כזה, אני לא מאמין שהחלפת שמן כל 7000 תורמת משהו במיוחד כשמדובר בשימוש רגיל ברכב, ללא עומסים גבוהים, לא במדבר, גרירה וכו'.

בשנת 1988 קניתי סובארו ליאונה חדשה והייתי מחליף שמן פעם בשנתיים , כל 20000 ק"מ בערך .

אחרי 7 שנים מכרתי אותה ובבדיקה מצב המנוע היה מעולה .

השמן היה כמקובל בימים ההם - 20/50 מינרלי .

פורסם

ומה לגבי מנועים שאוכלים מעט שמן אך במצב תקין (דוגמת מנועי טויוטה שאוכלים שמן גם כשהם תקינים) ושצריך להוסיף לדוגמה כל 3000-4000-5000 ק"מ, זה לא גורם למשקעים? אז לא עדיף להקדים את ההחלפה המלאה ?

פורסם
החיסכון המינורי של לדחות את הטיפול עד ל10K עולה לי פחות מ38 ש"ח אז למה לדחות?

שמן AGIP

פילטר מקורי

שיבה

סה"כ 125 ש"ח

125 \ 10(קילומטר) = 12.5 ש"ח

12.5 * 3(קילומטר) = 37.5 ש"ח

היי, אני לא מסכים איתך.

החלפים של היום מחזיקים לא מעט זמן,

במקרה שלנו הרמה של השמנים והפילטרים עלו מאוד בשנים האחרונות והם יכולים להחזיק הרבה יותר מ - 7-8k.

אני הייתי מחליף כל 10k ברכב ישן, ו 15k ברכב חדש.

ועוד פרט ששכחת, לא כולם משלמים על החלפים את אותו מחיר.

לך יש יונדאי כך שזה זול, יש מכוניות שרק הפילטר שמן עולה 80-90₪.

ויש רכבים עם תקני שמן "מיוחדים" ורק השמן עולה בין 160-200₪.

רועי

• תוכן חדש...