Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מנסה לעזור לידידה שלי, יש לה רכב מסוג שברולט אוואו 2008 אוטומט, ברכב היה קודן + שלט לנעילת הדלתות.

אתמול בלילה היא ניסתה להתניע את הרכב והקודן לא הגיע והאוטו לא התניע. התקשרה לביטוח ושלחו לה היום "מחלץ" הגיע לרכב ניסה לסדר את הקודן החליף כמה לוחות ובסוף הגיע למסקנה שאין מנוס וצריך לנתק את הקודן, ניתן את הקודן והתניע את הרכב (במהלך הפעולה בדק את המצבר ואומר שתקין).

כרגע היא מנסה להתניע את הרכב ושוב אין שום תגובה, התקשרה לביטוח ואמרו לה שיש "תקלת חשמל" ומכאן הם יכולים רק לגרור למוסך.

אשמח לעזרתכם אם יש לכם רעיונות מה יכול לגרום לרכב כרגע לא להתניע והאם יש משהו לנסות, הסיפור סופר מנקודת מבט שלה (לא הייתי שם).

בנוסף לפי מה שהיא אומרת כרגע כשהיא מנסה להתניע, האורות נדלקים בלוח שעונים, האוטו כאילו מנסה להתניע לשניה ומפסיק וככה גם היה לפי הגעת ה"מחלץ".

פורסם

גם לי קרה מקרה כזה, רק שאצלי המחלץ אמר "סע ישר לחשמלאי רכב, כי אם הרכב נכבה, לא תוכל להניע אותו שוב".

למעשה הוא לא ביטל את הקודן, הוא פרץ את לוח המקשים והפעיל את הרכב. אח"כ נסיונות להניע היו מוצלחים אבל העלוקה היייתה נכנסת לפעולה. כשהקודן היה תקין אז גם להניע לא היה אפשר.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

עדכון מצב:

הגעתי לחשמלאי רכב, מתברר שהמחלץ ניתק את היחידה ששולטת על חלונות החשמל, חיבור שלהם בחזרה והחלונות תקינים. בדק באופן שטחי ואמר שהקודן מנותק ולא יהיו יותר בעיות, האוטו התניע ונסעתי משם.

כרגע הרכב מתניע ללא הקודן אבל... לא תמיד, לפעמים יש צורך לנתק ולחבר בחזרה את הקודן (החיבור חשמל שמתחברים אליו 4 חוטי חשמל ליחידה של הקודן זאת עם המקשים) ואז זה מתניע אם לא עושים את זה רק האורות נדלקים.

חזרתי אל החשמלאי הסתכל אחד אחר שם ואמר שהקודן לא מנותק רק כנראה כמו ש-Stone אומר הוא פרץ את הלוח מקשים, וצריך לנתק את הכל ובגלל שיש עלוקה על הסטרטר זה שעתיים שלוש עבודה והעלות תהיה 400 שקל, האם זה נשמע הגיוני ?

אשמח לדעתכם, בינתיים האוטו נשאר ככה (לפעמים מתניע ואם לא אז חיבור והכנסה, אבל החשמלאי אומר שבסוף זה יתקע ולא יתניע יותר).

פורסם

אם הניתוק מגושר לא יכול לקרות מצב שפעם כן מניע ופעם לא. אלא אם הבעיה היא לא מהקודן, או שהגישור בוצע בצורה מאוד רופפת ולא תמיד יש מגע בין החוטים שגושרו.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

תודה על התגובה.

לא ברור לי מה אני יכול לבדוק \ לעשות האלה :?

כרגע המצב הוא שבמידה והרכב לא מתניע, הוצאה וחיבור של הקודן והאוטו כן מתניע (ללא שום לחיצה על הקודן) האם יש משהו שאני יכול לעשות ?.

חשמאלי אומר שעל מנת לנתק לחלוטין את הקודן \ החיבור לקודן (מה שזה לא יהיה) העלות היא 400 ש"ח כי יש עלוקה על הסטרטר והתיקון יקח שעתיים שלוש, האם זה תקין ?

פורסם

"עלוקה על הסטרטר" אומר בסה"כ שהניתוק המבוצע הוא על חוט שמזין/נותן פקודה לסטרטר.

אולי גם אמרו לך שהעלוקה מוגנת בכספת ואז המחיר כבר יותר הגיוני.

בכל אופן, אני לא מצליח לראות את הקשר בין ניתוק וחיבור הקודן לכך שאתה מצליח להניע. ברגע שגושר הניתוק, הקודן כלא היה. גם אם הוא מצפצף/מהבהב.

מה כוונתך בהוצאה וחיבור של הקודן? האם אתה מנתק את לוח המקשים? מוציא פיוז?

בקודן סטנדרטי פשוט האינטרקציה של הקודן עם הרכב מסתכמת בגניבת מתח לפני ואחרי סוויץ', חיבור למינוס וניתוק/שיבוש שמתבצע על ידי שני חוטים שמתלבשים על חיתוך חוט מקורי או לחילופין התעלקות על שני חוטים מקוריים ברכב. ברגע שבוטל הניתוק/שיבוש, הקודן יכול לעשות מה שבא לו, אבל זה לא יעזור לו למנוע הנעה.

לכן, חיבור וניתוק שלו ממתח לא יכול להועיל או להזיק, זה פשוט חסר משמעות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

עלוקה+כספת על הסטרטר זה אחד הניתוקים האיכותיים ביותר עבור רכב עם תמסורת אוטומטית. (היה אצלי עד לא מזמן, עד שעברתי למשהו עוד יותר אקזוטי)

אכן מדובר בפריצה של שעה-שעתיים. המחיר טיפה גבוה מהמקובל (כ-300 שקל) אבל אם מדובר בחשמלאי איכותי ומוכר, אולי שווה לשלם את ההפרש.

אתה יכול לנסות לבד, אם יש לך גישה למקדחה ודרמל.

לכספת יש 6-8 ברגים נגזרים. אם תקדח אותם אחד-אחד בסבלנות, הכספת תוסר, ומה שישאר לך לעשות אח"כ זה להסיר את העלוקה מהחוט, כמו שהסביר לך מתן.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

תודה לכולם על התגובות, מעדכן שבסופו של דבר הרכב הגיע לחשמלי אחר שהחליף את הקודן בקודן אחר בלי צורך לפרוץ \ לפרק את המנגנון הקיים, קרה נראה שתקין, עלות התיקון 150 ש"ח.

מעדכן כי לאחרים שאולי יבואו ויחפשו מידע בנושא (שונא את זה כשאנשים שואלים שאלות ולא מספרים מה נסגר בסוף).

• תוכן חדש...