Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי i10, שנת 2014, רכב חדש.

אני מרוצה מהרכב, ועונה לצרכים שלי.

כיום, עקב שינוי בסוג הנסיעה, יוצא לי לנסוע איתו נסיעה משולבת.

בנסיעה בינעירונית, אני נוסע במהירות של 120-130.

הוא לא זריז, והבידוד רעשים קצת מעצבן.

נכון שזה משהו אינדבדואלי ומשתנה מאחד לשני כמה הרעש נסבל, והזריזות/ אי זריזות של הרכב,

אבל אשמח לשמוע דעות, הארות ותובנות בנושא.

ו "אין חכם כבעל נסיון", אם יש מישהו מישובי הפורום שהיתה לו התלבטות דומה עם רכב זה או אחר,

אשמח לשמוע מה הוא עשה.

האם כדאי לשדרג את הרכב? מה תהיה העלות/תועלת מבחינת השדרוג?

מה אני אספוג אם אשדרג?

מבחינת הדרישות שלי לרכב:

אוט', משמש לשני נוסעים, נסיעה משולבת, חסכוני (דלק, טיפולים וביטוח), נוחות ומהנה לנסיעה, בידודי רעשים, אבזור פנימי לא קריטי לי.

העדיפות היא לרכב חדש, תקציב 80k-90k

פורסם

לא הגדרת למה כוונתך ב"נסיעה משולבת". יכול להיות כביש בין עירוני\מהיר 20 ק"מ מכל כיוון, יכול להיות 80. ההתיחסות שונה לגמרי.

בהחלפת רכב עליך להביא בחשבון הפסד כספי משמעותי מאד בגלל ירידת הערך של הרכב הקיים, עלויות חיפוש ובדיקת מכוניות אחרות ועלויות "יישור קו" ברכב שאינך מכיר, וכמובן עלות יותר גבוהה של החזקת רכב יותר גדול, כאשר את ה-i10 אתה מכיר.

לדעתי ההחלטה על החלפה צריכה שיקול יותר מעמיק, בהתאם ללנסועה הצפויה ודרגת ה"סבל" שלך עם הרכב הקיים, לצד משמעות ההפסד הכלכלי לכיסך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נסיעה משולבת, הכוונה לנסיעה בתוך העיר, מהירות של 50-60, ונסיעה בינעירונית 120-130

"הסבל" הוא לא באמת נורא, ואכן אני צריך לבדוק לעומק באיזה הפסד זה כרוך

פורסם

נועם - השאלה היא כמותית. אתה יכול לנסוע בכביש המהיר 10 ק"מ בכל כיוון (נניח, מחיפה לקריות על 22), זה סיפור שונה לגמרי מנסיעה מבנינימה לראשל"צ (70-80 ק"מ בכל כיוון) כמה פעמים בשבוע. שתיהן נסיעו בכביש מהיר, אבל איזה הבדל במאפיינים ובעלויות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מודע להפרש במחיר בין הרכב שלך למשפחתית חדשה?

הדלק לא מספיק שיקול וגם לא הביטוח.

השאלה היא כמה כבר נסיעות אתה עושה ועד כמה קשה לך עם אוטו קטן, ועד כמה כסף אתה יכול להוציא על ההפרש בין שני הרכבים.

זו שאלה כלכלית טהורה.

אגב לרכב קטן הרבה יותר קל למצוא חנייה, ולהשתחל בין מכוניות.

אם אתה תרצה להתפשר על משומשת זה גם שיקול כלכלי...

פורסם

ERT, אני חולק עליך. יש שיקולים נוספים: נוחות בנסיעה ארוכה, בטיחות בכבישים מירים - כולם שיקולים לגיטימיים. וזה בלי להזכיר שיקולים כגון מספר הנוסעים, מטען טטיפוסי ואחרים.

צריך להתיחס לרכב כמו לכלי עבודה, ולרכוש את הכלי המתאים ביותר למשימה (כמובן במסגרת היכולת הכלכלית). אני נוהג 10,000 ק"מ בשנה - אז נוסע בסופרמיני. אשתי נוהגת מרחק כפול ובכבישים יותר בעייתיים - נוהגת במשפחתית (שיש לה תפקידים גם כרכב בו נוהגים הבנים וגם להסעת המשפחה כולה יחד). ברור לי שאם מי מאתנו היה נוהג 30,000-40,000 ק"מ בשנה הייתי מוצא רכב מתאים - נוח, בטיחותי ואולי יותר חסכוני בדלק.

• תוכן חדש...