Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל כך הרבה רכבים וידע, והנה לפעמים "נופלים" בדברים הקטנים הללו.

1-מפלס ישר, 4 שעות עמידה ויותר, מדיד מראה כ-70% מהכמות.

2-מפלס ישר, 5 דקות עמידה אחרי נסיעה, מפלס השמן מראה כמעט 100%.

לפי החוברת הבדיקה הנכונה היא לחכות כמה דקות אחרי הנסיעה, ולבדוק.

ואני חשבתי שדווקא ככל שמחכים יותר, יש יותר שמן באגן, ובבדיקה המדיד מראה מלא. עכשיו זה הפוך. יש לזה סיבה, לדעתכם?

פורסם

אתה חייב לנגב את המדיד, לטבול אותו ורק אז לקרוא את מפלס השמן. אחרת ישאר עליו שמן שטרם שקע.

קרוב לודאי שהמדידה הראשונה שלך (4 שעות עמידה) מייצגת את המציאות יותר מהשניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה חייב לנגב את המדיד, לטבול אותו ורק אז לקרוא את מפלס השמן. אחרת ישאר עליו שמן שטרם שקע.

קרוב לודאי שהמדידה הראשונה שלך (4 שעות עמידה) מייצגת את המציאות יותר מהשניה.

כמובן שמנגבים את המדיד. זה היה פשוט מיותר לציין גם את זה.

אז מה הסיבה שדווקא אחרי עמידה ממושכת של לילה למשל, יש פחות כמות שמן במדיד? הרי יורד עוד שמן לאגן והוא מתמלא יותר.

בחוברת רשום במפורש, אחרי נסיעה, ואחרי המתנה של 5 דקות, זה הבדיקה שיש לבצע.

פורסם

לא בודקים עם מנוע חם מהסיבה שזה לא יתן לך אינדקציה נכונה , גם אם יש מספיק שמן הוא יהיה במעברים ובמקומות אחרים חוץ מבאגן שמן.

ממה שחימדו אותי בטנקים- מחמם לכמה דקות , נותן קצת להתקרר ואז בודק.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

שוב, הוראות היצרן, שיש לבדוק שמן כשהמנוע חם, או אחרי נסיעה נוגדות את ההיגיון הבריא.

כשהשמן "למעלה", כלומר במעברים ובכל מקום, אבל לא באגן, המדידה מראה יותר שמן.{כרבע ליטר יותר}. הכוונה היא למנוע חם אחרי נסיעה, והמתנה של כמה דקות בודדות.

ודווקא כשהוא קר לגמרי, אחרי כמה שעות טובות, כל השמן כבר ירד למטה, באגן, במדיד יש {שוב}, כרבע ליטר פחות מהבדיקה עם מנוע חם.

איך זה יכול להיות? זה לא מסתדר לי כל כך.

פורסם
כל כך הרבה רכבים וידע, והנה לפעמים "נופלים" בדברים הקטנים הללו.

1-מפלס ישר, 4 שעות עמידה ויותר, מדיד מראה כ-70% מהכמות.

2-מפלס ישר, 5 דקות עמידה אחרי נסיעה, מפלס השמן מראה כמעט 100%.

לפי החוברת הבדיקה הנכונה היא לחכות כמה דקות אחרי הנסיעה, ולבדוק.

ואני חשבתי שדווקא ככל שמחכים יותר, יש יותר שמן באגן, ובבדיקה המדיד מראה מלא. עכשיו זה הפוך. יש לזה סיבה, לדעתכם?

2. זו הדרך הנכונה.

מדוע:

אני בסיביר, אתא באילת.

אצלי מינוס 40 מעלות בחוץ, אצלך פלוס 40 מעלות.

כשבודקים מס' דקות אחרי נסיעה, אצל שנינו השמן יהיה פחות או יותר באותה טמפרטורה ולזה יצרן יכול להתייחס.

אם נבדוק אחרי לילה או אחרי 5 שעות, אצלי השמן יהיה במינוס 40 מעלות, אצלך פלוס 40 מעלות וזה יתן קריאה שונה.

יצרן הרכב לא יודע איפה אנחנו גרים.

פורסם
שוב, הוראות היצרן, שיש לבדוק שמן כשהמנוע חם, או אחרי נסיעה נוגדות את ההיגיון הבריא.

כשהשמן "למעלה", כלומר במעברים ובכל מקום, אבל לא באגן, המדידה מראה יותר שמן.{כרבע ליטר יותר}. הכוונה היא למנוע חם אחרי נסיעה, והמתנה של כמה דקות בודדות.

ודווקא כשהוא קר לגמרי, אחרי כמה שעות טובות, כל השמן כבר ירד למטה, באגן, במדיד יש {שוב}, כרבע ליטר פחות מהבדיקה עם מנוע חם.

איך זה יכול להיות? זה לא מסתדר לי כל כך.

אולי נפח השמן גדל ככל שהטמפ' שלו גבוהה יותר?

פורסם

בדקתי במספר אתרים, כולל בספר ההוראות של הרכב שלי. בד"כ ההמלצה היא לבדוק שמן כאשר מנוע קר, או, לפחות, מדומם מספר דקות. כנראה שיש מספר יצרנים שממליצים אחרת.

לעומת זאת, לפחות בסויפט, ואני מניח שהוא מייצג - את נוזל תיבת ההילוכים יש לבדוק במנוע פועל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זהו, שאצלי יש הבדל של רבע ליטר בין מנוע קר לגמרי, לבין מנוע חם עם המתנה של-5 דקות.

בסוייפט אוטומטית, ובכל רכב אוטומטי, בדיקת שמן גיר מתבצעת רק עם מנוע פועל. [לפי ידיעתי].

פורסם

יש הבדל בין לבדוק במנוע קר לבין לבדוק במנוע מדומם מספר דקות.

לקוב יצרנים ממליצים לבדוק במנוע מדומם מספר דקות.

המתנה של מספר דקות מאפשרת לשמן שנמצא במחזור להתנקז לאגן, אך הוא עדיין יהיה בטמפ' עבודה.

במנוע קר השמן יהיה בטמפ' הסביבה - בדיקה פחות מדוייקת, כיוון שטמפ' הסביבה משתנה בתחום רחב.

עריכה: לא בכל רכב בודקים שמן גיר אוט' עם מנוע פועל. אני מכיר לפחות יצרן אחד (הונדה) שמנחה לבדוק כם מנוע כבוי.

• תוכן חדש...