Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שליטה על מתח המוצא של האלטרנטור קיימת גם ברכבים יישנים לדגמא: הונדה סיוויק משנת 1996 ומאזדות למיניהן. ההבדל שהיום מרבית הייצרנים עוברים למערכת 'טעינה חכמה' בעלת תקשורת דו כיוונית עם האלטרנטור דרך ערוץ CAN BUS.

השבוע נסעתי את הנסיעה הרגילה ללא מזגן וקיבלתי התראה על 12.8 וולט.

עם מזגן הייתי מקבל 12-12.5.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לדעתי האפליקציה מחלצת מידע לא נכון או מערכת הטעינה ברכבך היא מסוג 'טעינה חכמה' אשר מאפשרת הורדת עומס מהמנוע כאשר אין צורך בהספק מלא של האלטרנטור בכדי לצמצם את צריכת הדלק ופליטת המזהמים לסביבה.

ברור לך שאם מתח המוצא של האלטרנטור היה קבוע בין 12-12.8 וולט או שהאלטרנטור תקול והמצבר היה מתרוקן או/גם מנורת התראה בלוח השעונים הייתה נדלקת.

מכיוון שהמצב אינו כזה אני מסיק שאין שום בעיה במערכת החשמל של רכבך.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מחזק את דברי מרק. יש מידע שגוי באפליקציה או במחשב המנוע. בכלל האפליקציה נותנת רק כיוון כללי לאיתור תקלות ופתרונם, ומכוונת מה צריך לבדוק, באמצעות ציוד מתאים.

אין כמו מדידה עם וולטמטר. אני לא אומר שכל אחד מחזיק כזה בבית, אבל הרבה חברי פורום כן מחזיקים.

מאיזה אזור אתה?

• שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
אין לך מה לדאוג הכול תקין.

מצטער על ההקפצה אבל יש לי בדיוק אותה בעיה ,

מטח של בין 11.6-12 וולט כשהרכב מונע בסרק ו12-12.5 בסלד שיוט [13 בסביבות ה-5 אלף סלד],

אבל אין שום בעיות ואין שום נורות שנדלקת בלוח שעונים

גם אין שום עמעום באורות דרך הם דולקים חזק כרגיל.

איך אני יודע אם המצב תקין? פוקוס 2009

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם

מרק, חבר פורום העיר את עיניי,

פורד דורשים מצבר קלדיום-סילבר והמצבר החדש ששמתי הוא עופרת,

האם זה יכול להיות סיבה לטעינה הנמוכה?

פורסם (נערך)

למידה מתח מדויק

אם interface על בסיס elm327 הוא מכויל עם הפקודה at cv

כדי לעשות זאת צריך WINDOWS TERMINAL+מהמצבר 12volt

עריכה אחרונה על ידי gershon1
פורסם
מרק, חבר פורום העיר את עיניי,

פורד דורשים מצבר קלדיום-סילבר והמצבר החדש ששמתי הוא עופרת,

האם זה יכול להיות סיבה לטעינה הנמוכה?

אכן לרכבי פורד החל משנת 1998 דרוש מצבר קלציום-סילבר או קלציום-קלציום אבל זו לא הסיבה למתח הנמוך שאתה מודד.

פורסם (נערך)

מצבר שלא בטכנולוגיה הנדרשת, ירתח פנימית וייגרם לו נזק.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם (נערך)

לצערי זו אחת הטענות בעלות אינטרס כלכלי מובהק של הייצרן פורד.

פורסם (נערך)
בוודאות זה לא הגורם?

אין קטע שהאלטרנטור הזה מקבל פידבק מהבטריה שהיא חמה מדיי או משהו ופשוט מוריד את המתח טעינה?

בוודאות של 100 אחוז.

ברכבי פורד מסויימים אכן קיים חיישן על כבל המינוס של המצבר אשר מנטר את המתח, צריכת הזרם והטמפ' ויש לאפס את הנתונים לאחר החלפת מצבר בעזרת סורק הקיים במוסכי הייבואן.

* גם אם הכול כשורה המתח לא צריך לרדת מתח ל-12.2 וולט ובמקרה של תקלת תקשורת בין המחשב לאלטרנטור מתח המוצא אמור להיות כ-13.4 וולט.

אני מציע שתצא לנסיעה של 15 דקות מחוץ לעיר ולאחר מכן תמדוד את מתח המצבר בעזרת מד מתח 'אמיתי'.

פורסם

תודה רבה מרק . יש פה חבר פורום ממרכז הארץ שיש ברשותו מודד מתח שאוכל להגיע אליו למדידה?

אתה יכול להסביר מה העניין עם איפוס המתח? הרי המחשב מציג מתח רגעי ממשי לא?

עוד משהו , קניתי את האנג'י לפני 3 שבועות ובהתחלה הוא לא מצא שום שגיאות אלטרנטור. ניתן להסיק מכך משהו?

ומניסיונך מרק מה הסיבה שנורת הטעינה לא נדלקת בשום מצב? ולמעשה שום נורה אחרת?

זה קשור לעובדה שהמצבר חדש? מה בכלל נורת טעינה מודדת בפועל?

• תוכן חדש...