Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה| סל"ד

ofir_771
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב נראה לי זה סל"ד (סיבובי מנוע לדקה),

האוטו שלי די ישן וגם המנוע,

כשאני מגיע ל 80-90 ולוחץ על הגז הוא עולה ישר ל 3-3.5 (באלפים כמובן ), אני לא לוחץ בבום אלא במתינות,

חבר פעם אמר לי שלא כדאי לי לעבור את ה3, הקו האדום מתחיל אצלי ב 6 או ב 7 אם אני לא טועה (סוזוקי בלנו שנת 2002), השאלה אם אני יכול "לסחוט" את האוטו לסביבות 4 כדי שיגיע ל 100 או 110, או שזה ידפוק את המנוע או הוטו, או חס וחלילה חמור מכך,

אשמח לתשובה, תודה לעוזרים.

פורסם

אתה רציני?

כשיש צורך, לנסוע קצת מהר או לעקוף, אתה חייב לעבור את ה-3000 סל"ד ואף הרבה יותר מזה.

הרכב בנוי לזה. הקו האדום רק ב-6000 סל" ד הוא לא ליופי.

פורסם

אין שום בעיה בנהיגה מתונה, היא חוסכת דלק. שיא המומנט של המנוע נוצר בסל"ד נמוך בהרבה מן הקו האדום (בהכללה 3500-4500 סל"ד).

כשצריך (ואפשר) לנסוע במהירות 100-110, עשה זאת בלי לחשוש שייגרם נזק. מנוע תקין ומתוחזק של רכב בן 13 יכול לעשות זאת בקלות .

פורסם

מהניסיון שלי עם בלנו אוטומטית (כשנה), במהירות 100 קמ"ש אתה על כמעט 2.5k סלד. תבדוק אם הכפתור של o/d אצלך לחוץ, או שפשוט לא נכנס לך ההילוך ה5 בגלל תקלה מכנית.

פורסם

אחרי שנה עם בלנו אוטומטית הגעת למסקנה שיש לה 5 הילוכים? הייתי מפחית מהפפריקה.

פותח שרשור יקר, סע לאיזה מקום שבו הרעש לא יפריע לאף אחד, שים את האוטו בניוטראל ותלחץ פול גז, שתראה שהמנוע יכול גם להגיע ל6000 ואף יותר מבלי שיקרה לו כלום.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אתה ללא ספק יכול, אבל אם לא תעבור את ה3-3.5 המנוע יחיה יותר , אולי אפילו הרבה יותר .

הכל תלוי באופן שבו תרצה לנהוג , אם אתה לא ממהר לשום מקום תמיד כדאי לנסוע כאשר הסלד לא עובר את ה 3.5 אלא אם התנאים מחייבים זאת כמו האצה לצורך מניעת תאונה .

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם

ts1,

3500 סל"ד זה מספר קסם? מה עם 3600? זה כבר טו מאץ'?

רוצה לפגוש רכב ש"נאנס" (כלשונך, בשפה שלי קוראים לזה ננהג) ב5000-6000 סל"ד במשך 201,000 ק"מ והמנוע שלו בריא כמו שור?

הכל עניין של טיפול, מכונית היא מכונה - מכונה צריכה שימון נכון, תעבוד נכון עם המנוע ותטפל בו בהתאם ולא יקרה כלום בשום סל"ד.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

+1 shellcase.

אין נוסחאת קסם לשמור על מנוע לפי הסל"ד שלו, הקסם הוא לטפל בזמן ולא לדחות אף טיפול!

תהיה בטוח שאם היה מסוכן להגיע ל6,000 סל"ד היצרן לא היה מאפשר זאת מלכתחילה.

תנהג באיזה סל"ד שדרוש ותטפל בזמן.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

אפילו המוסכניק שלי לימד אותי שמדי פעם צריך לסחוט את המנוע בשביל לשחרר פיח גם מהמנוע וגם מהממיר הקטליטי.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

המנוע ייחנק ויצבור פיח אם תיסע בו כל החיים על 2000 סל"ד ואפילו פחות.

אני נוסע לעבודה כל בוקר עם האוטו וגם בחזור ויש לא מעט פקקים, מדי פעם דופק לו קיק שיגיע ל4000+.

החיים יפים כשנוסעים בבין עירוני כל הזמן.

פורסם

shellcase , גם 3700 זה בסדר וגם 5500 מידי פעם.

ואין כל צורך לפגוש , מאמין לך .

200000 זה ממש לא הרבה , דבר איתי בסביבות 350000.

בכל מקרה , יכול מאוד להיות שאתה צודק אבל אני חושב שטיפול נכון ונהיגה רגועה יאריכו את חיי המנוע .

מה גם שלא אמרתי גסיסה איטית יכול להיות שהמנוע יהיה בריא לכל אורך חיו עד שיתקלקל משהו חשוב, אני חושב שאם רכב ננהג בסלד גבוה והתאמץ הרבה בחייו התקלה הכואבת(לכיס כמובן) תבוא מהר יותר.

מותר לנו להחזיק בדעות שונות, אולי אני טועה ואולי לא .

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם

מקווה שעד אז אחליף רכב :)

ברור שאם לא תאמץ את המנוע כלל (אבל תעשה לו אינפוזיה של חומר ממיס פיח מפעם לפעם) הסיכוי לכשל קטן, מה שלי היה חשוב להבהיר הוא שאין שום דבר רע בלתת בגז, גם עד המנתק - וזה בגלל שאני רואה איך אנשים שסיפרו להם שב4000 סל"ד המנוע מתפוצץ יוצאים לעקיפות דו סיתרי - עם רגל עדינה על הגז, וזה ידידי מסוכן מאד - זה הכל. :)

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...