Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לפני טיפול ליונדאי אקסנט של חבר, שנת 2008 (היונדאי, לא החבר) מנוע 1.6.

הוא לא יודע מה הבעלים הקודמים שמו שם, אז אני עושה לו יישור קו.

אז איזה שמן מנוע? 5-30? אם כן אקנה יורול.

איזה פילטר שמן? ראיתי באתר כלשהו שזה פילטר עם מק"ט זהה לפילטר של סובארו B4 שלי.

שמן גיר? ראיתי שצריך עמידה בתקן יונדאי SP3, האם חייב לקנות את המקורי שבלינק (יקר) או שיש משהו אחר זול יותר, שעומד בתקן כמובן:

http://www.justmotor.co.il/products/673803/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-HYUNDAI-SP3

ואיך הולך החלפת שמן גיר שם? רגיל ריקון ומילוי מהמדיד, העברת הילוכים ומדידה בטמפ' עבודה? (עשיתי אצלי בB4 כמה פעמים).

נוזל קירור? מספיק פרסטון ירוק רגיל או שצריך משהו מיוחד?

ולסיום - איזה פלאגים לקנות?

תודה!

שלומי

פורסם (נערך)

מומלץ לקפוץ ליונדאי שופ ולקנות הכל מקורי שם.

שמן KIXX 5W30 שעומד בתקנים עולה 120 בערך. נכנס 3.3 ליטר למנוע.

פילטר שמן מקורי שם עולה 25-30 שקל. אין קשר לסובארו.

שמן גיר מקורי SP-3 עולה 50 שקל לליטר, ואתה צריך 4 בקבוקים.

החלפה רגילה מהקרטר, מדידת כמות הנוזל שיצא, ואז הכנסה מדויקת, בד"כ זה 3.5 ליטר. כמובן שאחר כך בכל זאת לבדוק בטמפ עבודה עם המדיד.

כנ"ל לגבי נוזל קירור, מקורי של יונדאי עולה 60 שקל והוא בא כתרכיז שמוהלים במים.

פלאגים BKR5ES-11 עדיף לקנות בחנות חלפים רגילה כי אז הם עולים 60 במקום 80 למקורי (שזה אותו דבר בעצם.)

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

מעולה, תודה רבה!

וכל כמה זמן מחליפים שם שמן גיר?

וצריך לעשות רק ריענון (ריקון ומילוי) פעם אחת או שנחזור על הפעולה שוב לאחר שבועיים כדי שהרוב יוחלף?

שלומי

פורסם

אני מניח שכל 60 אלף, אין לי את ספר הרכב לצערי.

ידוע לך מתי הוחלף שמן גיר בפעם האחרונה?

בכל מקרה בד"כ החלפה חלקית מספיקה.

Stay Dirty

פורסם

נוזל קירור ניתן להשתמש בפרסטון ירוק 50/50 (החלפה כל שנתיים). שמן גיר בתקן SP3, יונדאי ממליצים החלפה מלאה בעזרת מכונת החלפה כל 90 אלף או 6 שנים מה שבא קודם.

פורסם
שמן גיר בתקן SP3,

יונדאי ממליצים החלפה מלאה בעזרת מכונת החלפה כל 90 אלף או 6 שנים מה שבא קודם.

לא ידוע לי כי יונדאי ממליצים על החלפה מלאה, בד"כ הם ממליצים על החלפה חלקית כל כ 60.000 ו 4-5 שנים.

יש מוסכים מורשי יבואן אשר מבצעים החלפה מלאה , ויש החלפה חלקית.

נוזל הממסרה הנ"ל יכול לעבוד גם 120.000 ק"מ בתנאים רגילים.

לכן עדיף לבצע החלפה חלקית כל כ 60.000 ק"מ. (כ 4 ליטר - ע"י ריקון מבורג אגן הממסרה)

ולא החלפה מלאה של כ 7.5 ליטר.

כך נוזל הממסרה נשאר צמיג יחסי ואין אח"כ חופשים והחלקות.

במידה ומבצעים החלפה מלאה ויש בעיות, יש להוסיף תוסף משפר צמיגות לנוזל הממסרה החדש.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...