Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 1.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הרביעי יהיה כמו בסרט "מת לצעוק" [emoji16]

גדול :roflmao:

אם מערכת בלימה חשמלית תיהיה דומה לזו של מרצדס זה יהיה נפלא. היה לי רכב עם מערכת כזאת וזה באמת עבד מדהים, המערכת ידעה לחלק כוחות בלימה לא רק בין סרנים, אלא גם בין גלגלים. שלא לדבר על זה שהיא עזרה בפקקים ולחצה לבד על הברקס, לא היו ויברציות בדוושה בבלימות חזקות, המערכת ידעה לזהות מצב חירום ולהגביר את הבלימה מעבר ללחיצה.

אני בעד מערכת בלימה כזאת. מקווה שהיא תיהיה גם בדגמים הבסיסיים.

עיקרי הדברים שמופיעים בלינק שצירפתי קודם (הטקסט מפורום IAROC):

מדובר במכלול אחד הכולל גם פיקוד בלימה ושליטה על ESP, ללא משאבת בלימה מרכזית ומערכת וואקום (בוסטר). החברה טוענים לחיסכון של כ-40% בהשוואה למערכת בלימה סטנדרטית (כל המכלול). הלחץ במערכת נבנה ע" משאבה חשמלית ומשתחרר מתוך מצבר הידראולי , כל זה בכדי להגיע לתגובות בלימה מהירות של מערכת הבלימה האוטומטית במקרי חרום ובמצבי קיצון , בה יצרני רכב רבים מתחילים לצייד את מכוניותיהם.

אם למערכות הרגילות לוקח כ-800 מילי שניות לבנות לחץ בלימה במערכת, אז ההתקן החדש אמור לעשות את זה ב-120 מילי שניות בקירוב.כיצד זה מתורגם על הכביש? קיצור מרחק הבלימה של הרכב: הפחתה של 9 מ' בלימה ממהירות של 50 קמ"ש ועד 25 מ' ממהירות של 130 קמ"ש.

ומה המחיר ? ...

עוד מחשב, עוד מערכת שסתומים ורק נקווה שהמערכת תהיה אמינה.

.post-23-0-33526400-1449149959.jpg

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מעניין!

מה זה "מצבר הידראולי?"

מעניין איך זה ישפיע על תחושת הבלימה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא מומחה להידראוליקה, אבל בצבא התעסקתי קצת עם מערכות הדראוליות.

שם היה מדובר במיכל גז, שנדחס בזמן שהמנוע פועל. כשהמנוע מכובה, הלחץ הקיים במיכל מאפשר פעולה של המערכת ההידראולית, עד שהלחץ יורד מתחת לסף מסוים, ואז יש להפעיל שוב את המנוע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בטח הכוונה הייתה ל"צובר" ולא מצבר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
מעניין!

מה זה "מצבר הידראולי?"

מעניין איך זה ישפיע על תחושת הבלימה...

לקריאה נוספת אודות מערכת הבלימה (אתר קונטיננטל):

More Dynamic and Efficient Braking Through Integration

img_20110913_mk_c1_uv-data.jpg

בנוגע לתחושה של הבלמים, לפי אלפא לנהג תהיה אפשרות לכייל את רגישות הדוושה.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
בטח הכוונה הייתה ל"צובר" ולא מצבר.

לעניות דעתי, ע"פ ההקשר בכתבה, דווקא כן מדובר במצבר.

כאמור, מצבר הידראולי צובר כח הידראולי (בד"כ ע"י דחיסת גז), כך שבעת הצורך (לחיצה על הבלם במרה הזה), יש כח הידראלי זמין.

לפי הכתוב, הכח הזמין מהמצבר יהיה רב יותר מזה המופק ממע' סטנדרטית, הכוללת משאבת בלימה מרכזית ובוסטר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לזה בדיוק קוראים צובר (נהגה ZOVAR).

פורסם

העברית אינה חשובה. זה לא מצבר חשמלי אלא מצבר/צובר/מיכל/גמד קטן ששומר לחץ הידראולי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מזכיר את הפגש הדבילי שמחליף מילה פשוטה כמו מפגש.

יאללה, שיהיה מצבר :wink:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

חלפו חודשיים - והמגה שרשור הזה חוזר לחיים, בנסיבות לא כל כך שמחות.

http://www.autoevolution.com/news/2016-alfa-romeo-giulia-development-postponed-due-to-crash-test-failures-104383.html

http://www.autonews.com/article/20160205/COPY01/302059957/former-ferrari-chief-engineer-returns-to-fiat-chrysler

כעת, השאלה המתבקשת היא אם שאר גרסאות הג'וליה ייחשפו סוף סוף בז'נבה או שיידחו לתערוכת פריז.

עריכה אחרונה על ידי 504L

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

^

לדעתי השאלה היא האם נראה את הג'וליה על הכבישים לפני המחליפה של המחליפה של ה-BMW F30 (ה-3 הנוכחית).

ושיהיה ברור, אני כותב את זה בצער ולא מתוך שמחה לאיד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...