Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאול את השאלה, התלבטתי, אבל ניראה לי שזה נופל תחת "מכלולים מכניים?" ומתאים לטכני מאשר לשאר הפורומים, במידה ולא אני מתנצל:)

במידה והצמיגים של הרכב מנופחים יתר על המידה, מה לדעתכם ההשפעה על מד המהירות ברכב (ספידומטר), האם לדעתכם הוא יציג מהירות נמוכה במד מאשר המהירות בפועל או הפוך?

ההשערה שלי אומרת שאם הצמיג מנופח יותר, הקוטר שלו גדל, לכן הספידומטר יזייף כלפי מטה.

ואם הוא מנופח פחות - הקוטר שלו קטן, ולכן הוא יזייף כלפי מעלה.

למה אני שואל?

כהרגלתי, כשאני חוזר מפנצריה העצירה הראשונה שלי היא בתחנת דלק כדי לבדוק לחץ, שחזרתי מפנצריה הם ניפחו צמיג ללחץ של 39 במקום 32 , והסתפקתי האם המד שלי זייף במהלך הדרך. מפה לשם, הסקרנות שלי התגברה, אז החלטתי לשאול אולי יש כאן מומחים שיידעו לענות :)

פורסם

כן. בעיקרון זה נכון.

היום בהרבה מכוניות יש מערכת ניטור לחץ אוויר בצמיגים שמבוססת על העיקרון הזה.

אם בגלגל אחד יש לחץ אוויר נמוך יותר מאשר באחרים, הוא יסתובב מהר יותר.

המערכת מזהה את זה דרך חיישני ABS ומדליקה התראה לנהג - בדוק לחץ אוויר.

אבל אני בספק שההבדל ביון 39 ל 32 PSI מהבחינה הזו מספיק משמעותי כדי שתוכל לשים לב לסטייה בספידומטר.

פורסם

מהמעט שעיינתי בדיונים בחו"ל, ההבדלים קטנים מאוד (פחות מאחוז), בעיקר בטווח לחצי האוויר הנורמלים פלוס (כלומר מהמומלץ ומעלה).

הענין מקבל משנה תוקף בצמיגים רדיאלים שמתעוותים פחות תחת מגוון הלחצים שמופעלים עליהם, הן כתוצר של לחץ האוויר בהם והן בגלל כוחות המופעלים עליהם בנסיעה.

קח לדוגמה את השרשור הזה, מהודעה #9 נראה לי, של המשתמש fsskier, והלאה:

http://www.bobistheoilguy.com/forums/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2542765

או את הקטע הזה:

http://mgaguru.com/mgtech/tires/ti103.htm

ראה למשל גם את הסרטון הבא:

זה גם יכול להסביר מדוע (למיטב ידיעתי) מערכות TPMS מבוססות חיישני ה-ABS, צריכות שינוי לחץ מהותי יחסית ולאורך זמן כדי להפיק התראה.

בכל אופן, מראש הספידומטר אינו מדויק ונוטה להראות מהירות גבוהה מזו בפועל.

• תוכן חדש...