Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא נותן כלום בגלל הרמזורים. אני נוסע 90 קמ"ש כל הזמן וכמעט תמיד רואה ברמזור את כל המכוניות שעקפו אותי ברמזור הקודם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לעבור את כל כביש 6 במהירות קבוה של 120 קמ"ש, לוקח 69 דקות.

לעבור את כל כביש 6 במהירות קבוה של 150 קמ"ש, לוקח 55 דקות.

לעבור את כל כביש 6 במהירות קבוה של 180 קמ"ש, לוקח 46 דקות.

מה לגבי 200, 220 ו-250?

-------

כאשר תנאי הדרך מאפשרים זאת, לפי החישובים שלי, ניתן להגיע מנתב"ג לחיפה תוך 30 דקות בדיוק, לדוגמא. האם זה שווה את המאמץ? אני חושב שאין כאן תשובה חד משמעית. כל מקרה לגופו.

-------

לדעתי כדאי לשנות את שם השרשור ל-"כמה זמן תפסידו אם תנהגו תמיד במהירות המותרת?".

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

האמת שאם לא היתה הגבלת מהירות הייתי נוסע יותר מהר, אבל לא משמעותית.

בעיקר כי הכבישים עמוסים וגם בלי הגבלת מהירות ברוב השעות וברוב הכבישים המהירים התנועה לא היתה מהירה מ 140-150 גם ללא הגבלה.

בכביש פנוי לגמרי כנראה שהייתי נוסע 160 ואף יותר. אבל זה נדיר.

בקיצור, החסכון בזמן בפועל לא יהיה משמעותי.

פורסם

יש לי גיר קצר :|

מחישובים שערכתי - ההבדל בין מגמה שנוטה ל90 קמ"ש למגמה שנוטה ל140 קמ"ש הוא כחצי שעה על פני מרחק של כ125 ק"מ שכולל כביש מהיר (לא 6), כבישים בינעירוניים ותנועה עירונית עם המון רמזורים.

ההבדל בצריכת הדלק במקרה שלי הוא כ3-4 ק"מ לכל ליטר, כלומר כ30%, ההבדל בזמן הוא כ25%, את החלק הפסיכולוגי אני לא יודע לכמת - אך הוא כנראה החשוב מכולם.

בכל אופן, אני סטודנט - הזמן שלי יקר יותר מכמה ליטרים של דלק.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
נניח וכביש 6 תמיד פנוי. באיזו מהירות הייתם נוסעים? למה?

עם האישה\ילדים אני מניח שבאיזור 120-150 קמ"ש, מהירות שלטעמי מאוד בטיחותית בהתאם לאיכות הכביש וכמובן בהתאם לרכב שלי.

בלי האישה והילדים אני מניח שהשיוט היה נע על סקאלה של 150 בהאטות, 200-250 שיוט ופיקים לכיוון 300.

מבחינת חסכון בזמן אני חושב שזה שולי, כלומר אם אני צריך להגיע לאנשהו אני מראש אחשב כמה זמן ייקח לי להגיע לשם בנסיעה מנהלתית רגילה כולל התחשבות בפקקים וכדומה ואצא בשעה המתאימה במקום לצאת מאוחר יותר ופשוט לנהוג מאוד מהר.

מבחינתי בכל אופן נהיגה מהירה זה בשביל להנות, לא בשביל לקצר זמני הגעה מנקודה א' לנקודה ב'.

צריכת הדלק במקרה שלי גם היא די שולית, בין אם אסע חסכוני או בזבזני היא נעה על סקאלה של שוחטת עד שוחטת יותר.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בעיני זו גם פונקציה של מהירות השיוט של הרכב - לנסיעה יומיומית מהירות שיוט זה הדבר הכי יציב ונוח.

הרכב הנוכחי משייט בשקט ובנוחות עד 130 קמ"ש - מהרגע שעוברים את המהירות הזו המנוע כבר מתחיל להרעיש (קצת) וזה בעיקר הודות לגיר פלנטרי 4 הילוכים.

ברכב אחר במשפחה ב100 קמ"ש הטורים נמצאים בכלל על 1500 סל"ד וב120 הטורים נמצאים על בקושי 2000 סל"ד - כאן מהירויות השיוט יכולות להגיע בשקט מופתי גם ל140 ו150 קמ"ש לפני שהסל"ד נהיה לא נעים.

אני מדבר על מנועי 2 ליטר אטמוספריים במקרה הספציפי הזה.

הנה עוד נקודה למחשבה - נסעתם 180 מהירות ממוצעת - אבל הגעתם ליעד שלכם עייפים יותר בגלל חוסר נוחות (אלא אם כן יש לכם רכב שהוא נוח ונעים גם במהירויות האלו) - זה היה שווה את מרווח הזמן? על בסיס יום יומי אתם תגלו שאתם עייפים יותר.

לא כל דבר בחיים זה כסף וזמן.

אנחנו עדיין ישראלים - לא אמריקאים - תודה לאל במובנים האלו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שכל אחד יציץ במחשב הרכב ויחזור לדווח מהו נתון המהירות הממוצעת אצלו :-).

אחד כך כולנו כבר נדע את התשובה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מהירות ממוצעת לנהג שמרבה לנהוג מחוץ לעיר תהיה קצת מעל 40 קמ"ש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נכון, לכן כל אחד יכול ליראות מה המהירות הממוצעת למסלול הנסיעה שלו ואז להבין אם מגבלת המהירות היא זו שמאטה אותו, במסלול שלי בין ראשון לת"א אני מקבל ממוצע של 24 קמ"ש, בחיי עם אופניים רגילות המהירות הממוצעת שלי הייתה גבוהה יותר.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

באספקט קצת אחר - כמה כסף היינו חוסכים (מדו"חות מהירות) אילו לא היתה מגבלת מהירות בארץ ?

(במחשבה שניה - היו גם קיפוחי חיים / פציעות כאילו אחרים/ות שיכלו להגרם מאי הגבלת המהירות / ממהירות גבוהה מאוד, ככה שהשאלה נראית לי בעייתית משהו...?)

alfa 156 2.5.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריכה להיות הגבלת מהירות, אבל שתתיחס לתנאי הדרך ותתאים למכוניות מודרניות ולא משאיות משנות ה70'.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
כביש 6 פנוי כל הזמן? קרוז על 160 עד 200, תלוי מצב רוח. חיסכון הזמן שווה לי את הדלק, והמהירות תלוית הרבה משתנים - מצב רוח, מצב עייפות וכיו"ב.

מעניין. אצלי דווקא הזמן פחות משמעותי. גם ללא הגבלה לא הייתי נוסע מעל 160 [ובד"כ אפילו פחות]. לא רואה צורך.

ההפרשים במקרה זה משמעותיים. מי שנוהג ב 120 ויאמץ את ה 150 יחסוך כל יום קרוב לחצי שעה. זה המון.

אני בספק כמה אנשים נוהגים מרחק כזה בתנאים כאלו. כנראה מעט.

בכוונה נתתי מרחק רב כדי להציג את הבדלי הזמנים בצורתם הקיצונית ביותר. בתכלס אנשים נוסעים פחות, אז הזמן שחוסכים פוחת גם. במצב כזה אנשים יוכלו לראות אם חסכוני להם לאמץ את הרכב ולעלות את צריכת הדלק למען זמן. בצבא כשהייתי ב' קוד הייתי עושה את כל כביש 6 הלוך וחזור על בסיס כמעט יומי. כיף זה לא. בשום מהירות.

מה לגבי 200, 220 ו-250?

מי שהרכב שלו מגיע למהירויות האלו, שיחשב לבד :)

שלייקס אני אתך. ההיבט הפסיכולוגי חזק, בייחוד בדרך הביתה. אתה רוצה להגיע כמה שיותר מהר, למרות שזה עולה לך הרבה דלק ואתה מרוויח דרות בודדות.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם לא הייתה הגבלת מהירות , אני בטוח שהתאונות הקטלניות היו מכפילות את עצמם ב-30.

ככה זה ישראלים , נותנים לך אצבע רוצים את כל היד (יתנו להם לנסוע בלי הגבלת מהירות , הם יסעו הכי מהר שאפשר.)

אלא אם כן , הגבלה למשל של עד 140 - 150 קמ"ש.

דוד

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תוכן חדש...