Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אז כמו שאמרתי, אני בקרוב עובר לתל אביב ואני מחפש לקנות אופניים חשמליות.

חייב לציין שאין לי שום מושג בתחום, הדבר היחידי שאני יודע, זה שאני רוצה שהם יהיו בגודל של 20" עם יכולת טעינה להרבה זמן וזריזות יחסית.

אני מתכוון לנסוע בהם 5 קילומטר לכל כיוון (עבודה בית, בית עבודה)

אז מה מומלץ מבחינת תוצרת, בטרייה ומחיר?

מוכן להשקיע עד 3000 שקל, והאם אתם מכירים חנויות מומלצות?

ובגלל שיש לזה שוק טוב ביד 2 אז אין לי בעיה גם לקנות משם, השאלה מה כדאי לבדוק לפני זה.

תודה.

Polo 2012

פורסם

אני חושב שאתה לא נותן מספיק משקל ל 3 פרמטרים חשובים, הכי חשובים לדעתי במיוחד בתל אביב.

1. משקל, תנסה להעלות אופניים ששוקלות 26 קילו במדרגות 3 קומות,כמה פעמים ביום. מניסיון זה גורם מאד מהר לנטישה שלהם. לדעתי רק אופניים ששוקלות 15 קילו ומטה. זה מאד מצמצם את המבחר.

2. יכולת קיפול מהירה, קיפול לגודל קטן ככל האפשר. אתה רוצה אפשרות להתנייד איתן באוטובוס וברכבת, ולאחסן אותם בדירה הקטנה וגם בעבודה מתחת לשולחן. אתה ממש לא רוצה להשאיר אותם קשורות בחוץ.

פורסם

משהו חשוב ולא קשור ל"מה לרכוש":

אל תוותר על קסדה איכותית.

אשתי אחות בנוירוכירורגיה, והסיפורים שהיא מספקת לי משם... נו, לא נגרום לך ביעותי לילה, אבל רק שתדע שלא מדווחים בתקשורת על כל רוכב ששוכב בלי לסת (!) או עם מוט של גדר תקועה לו בתוך הקלאבסה.

פורסם

די, פליז די, אופניים זה זכר, נשים לא אמורות להיות על הכביש, אופניים ח-ש-מ-ל-י-י-ם, לא חשמליות.

בגלל אותה סיבה צומת זה גם זכר - צומת גדול ולא צומת גדולה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

http://www.tw4u.co.il/topics.php?id=5&productId=526&topicId=45

דגם טוב עם שיכוך זעזועים אחורי (זה משנה המון כשכול סדק מחובר לך ישירות לאחוריים) וסוללה של LIFEPO4 שיש לה מחזור חיים גבוה יותר והיא בכללי הרבה יותר טובה מסוללת LI-ION

תדעג גם לקנות אלן 5 מ"מ אתה לא מבין באיזו מהירות נשחקים הבלמים בשטויות האילו וכול חודש אני מוצא את עצמי מחזק בלמים.

פורסם (נערך)

החכמתי הרבה, ממש תודה רבה על כל העצות.

האם יש איזה שהם חלקים שמותקנים על האופניים באופן קבוע שעליי לבדוק שזה מגיע איתם? למשל חיווי על הבטרייה, מהירות וכדומה.

האם יש איזה דגם מומלץ או יצרן מומלץ במחיר הגיוני?

אני עדיין מחפש גודל 20" כי הקטנות נראה ממש מצחיק לנסוע איתן, וסוללה שהיא תישאר לי לאורך זמן.

עריכה אחרונה על ידי gozal

Polo 2012

פורסם
החכמתי הרבה, ממש תודה רבה על כל העצות.

האם יש איזה שהם חלקים שמותקנים על האופניים באופן קבוע שעליי לבדוק שזה מגיע איתם? למשל חיווי על הבטרייה, מהירות וכדומה.

האם יש איזה דגם מומלץ או יצרן מומלץ במחיר הגיוני?

אני עדיין מחפש גודל 20" כי הקטנות נראה ממש מצחיק לנסוע איתן, וסוללה שהיא תישאר לי לאורך זמן.

הכול כביכול סטנדרטי כול האופניים עם שלל המותגים עד סביבות ה7K שקלים הם אופניים סיניות ג'נריות (אם אתה מכיר את המושג מותג מדבקה) ואין ביניהן כמעת הבדלים מלבד האיבזור (פנס לד או צג LCD עם מד מהירות או "שפיצים" בצבע אדום..) זה הדברים שילדים בני 16 מתלהבים מהם משכנעים את אבא לקנות אופניים ב500 ש"ח יותר בגלל שיש להן צג סיני ב7 דולר שמראה קמ"שים.

יש לך הבדלים עיקריים בשלוש מקומות: סוללה, שלדה ובלמים.

לגבי הסוללה עדיף לך לחפש אופניים עם סוללת LIFEPO4 כי זאת סוללה שמשלבת את כול הטוב יש לה יותר מחזורי טעינה וחיים יותר ארוכים מכול סוללת LI-ION וגם לרוב תספק את הקיבולת שהיא מבטיחה בזמן שסוללות LI-ION סיניות נחלשות דיי מהר (מניסיון 100 מחזורי טעינה מספיקים כדי להחליש את הסוללה) ומתות אחרי סביבות ה500 .

יש לך גם סוללות LI-ION של סמסונג הן איכותיות וטובות אך מאוד מבוקשות לכן מחירן באתאם והן לא רלוונטיות לתקציב שלך גם כן הן אחרי הכול עדיין פחות עמידות מסוללות LIFEPO4 לכן הLIFEPO4 עדיף.

לגבי השלדה אם אתה מרבה לקפל את האופניים אז תחפש לך שלדה שמתקפלת בנוחות ובקלות אם לא אז תחפש שלדה שישי לה בולם זעזועים אחורי וקדמי הבדל של שמיים וארץ במעבר על כול סדק בכביש.

לגבי הבלמים יש לך דיסקים ובלמי V כול אחד עם מה שהוא מעדיף אני אישית הולך עם הדיסק למרות שזה מנגנון יותר מסובך במקרה שנשבר משהו אז הולכים ברגל (לי אישית ננעל פעם הדיסק הקדמי בגלל נפילה) אבל יצא לי להחליף כבר שתי רפידות אחוריות ועדיין יש לי בשר על הרפידות בדיסק גם כן הדיסק ננעל מלחיצה עם הזרת לחיצה חזקה על בלם הV עדיין לא מספקת את העוצמה הזאת.

מקווה שעזרתי

פורסם
http://www.tw4u.co.il/topics.php?id=5&productId=526&topicId=45

דגם טוב עם שיכוך זעזועים אחורי (זה משנה המון כשכול סדק מחובר לך ישירות לאחוריים) וסוללה של LIFEPO4 שיש לה מחזור חיים גבוה יותר והיא בכללי הרבה יותר טובה מסוללת LI-ION

תדעג גם לקנות אלן 5 מ"מ אתה לא מבין באיזו מהירות נשחקים הבלמים בשטויות האילו וכול חודש אני מוצא את עצמי מחזק בלמים.

gkiler, יש לך ניסיון עם החנות הספציפית הזו?

פורסם
הכול כביכול סטנדרטי כול האופניים עם שלל המותגים עד סביבות ה7K שקלים הם אופניים סיניות ג'נריות (אם אתה מכיר את המושג מותג מדבקה) ואין ביניהן כמעת הבדלים מלבד האיבזור (פנס לד או צג LCD עם מד מהירות או "שפיצים" בצבע אדום..) זה הדברים שילדים בני 16 מתלהבים מהם משכנעים את אבא לקנות אופניים ב500 ש"ח יותר בגלל שיש להן צג סיני ב7 דולר שמראה קמ"שים.

יש לך הבדלים עיקריים בשלוש מקומות: סוללה, שלדה ובלמים.

לגבי הסוללה עדיף לך לחפש אופניים עם סוללת LIFEPO4 כי זאת סוללה שמשלבת את כול הטוב יש לה יותר מחזורי טעינה וחיים יותר ארוכים מכול סוללת LI-ION וגם לרוב תספק את הקיבולת שהיא מבטיחה בזמן שסוללות LI-ION סיניות נחלשות דיי מהר (מניסיון 100 מחזורי טעינה מספיקים כדי להחליש את הסוללה) ומתות אחרי סביבות ה500 .

יש לך גם סוללות LI-ION של סמסונג הן איכותיות וטובות אך מאוד מבוקשות לכן מחירן באתאם והן לא רלוונטיות לתקציב שלך גם כן הן אחרי הכול עדיין פחות עמידות מסוללות LIFEPO4 לכן הLIFEPO4 עדיף.

לגבי השלדה אם אתה מרבה לקפל את האופניים אז תחפש לך שלדה שמתקפלת בנוחות ובקלות אם לא אז תחפש שלדה שישי לה בולם זעזועים אחורי וקדמי הבדל של שמיים וארץ במעבר על כול סדק בכביש.

לגבי הבלמים יש לך דיסקים ובלמי V כול אחד עם מה שהוא מעדיף אני אישית הולך עם הדיסק למרות שזה מנגנון יותר מסובך במקרה שנשבר משהו אז הולכים ברגל (לי אישית ננעל פעם הדיסק הקדמי בגלל נפילה) אבל יצא לי להחליף כבר שתי רפידות אחוריות ועדיין יש לי בשר על הרפידות בדיסק גם כן הדיסק ננעל מלחיצה עם הזרת לחיצה חזקה על בלם הV עדיין לא מספקת את העוצמה הזאת.

מקווה שעזרתי

עזרת מאוד! תודה רבה!

Polo 2012

פורסם

אתרום קצת מניסיוני הקצר אך העדכני. מחיפוש בעיר בה אני גר (אשקלון) ראיתי שהמחירים לאופניים חשמליים 36V 10A הם 3500-3700 ש"ח. אופני מדבקה סיניות עם בולם קדמי, בולם זעזועים במוט המושב, בלם קדמי דיסק ואחרי V.

לפני מספר ימים קניתי אופניים מיד שנייה ב 2000 שקלים. אופני מדבקה MG BUKE שמורות עם קבלה ואחריות לחצי שנה (המוכר קנה לפי חצי שנה). 36 וולט, 10 אמפר. בחנות ראיתי אותן ב 3500 ש"ח.

הנסיעות שלי די קצרות (עד 5 ק"מ), אבל אני שוקל הרבה (כ 100 ק"ג) וגם מסיעה את הילדים מדי פעם והן סוחבות אותי מצויין.

בגלל שהאופניים מתקפלים גם בשלדה וגם בהגה, אז יש הרגשה מוזרה של חופש. למרות שבבדיקה של כל רכיב בנפרד אני לא מרגיש חופשים. את ההרגשה הלא רגילה של החופשים הרגשתי גם באופניים חדשים בחנויות, אז אני מניח שזה פשוט עניין של הרגל. לדעתי אם עניין הקיפול לא עקרוני לך, אז תחפש אופניים לא מתקפלים.

לדעתי שווה לבדוק ביד2, כי אפשר למצא אופניים במחיר זול משמעותית מהמחיר של חדשות בחנות. בדרך כלל נותנים אחריות של שנה לאופניים, אז עדיף לקנות אופניים שהם בנות פחות משנה ועם קבלות. חשוב גם שנותן האחריות יהיה בעיר בה אתה גר.

ע"פ החוק באופניים חשמליים אסור להתקין ידית גז (כמו באופנוע). באופניים ללא ידית גז צריך כל הזמן לפדל כדי שהמנוע יכנס לפעולה. אמנם סיבוב הפדלים הוא ללא מאמץ, הוא נועד רק להפעיל את החיישן שמפעיל מנוע, אבל לי באופן אישי זה הרגיש לא נוח והעדפתי לחפש אופניים עם ידית גז. החיסרון בידית גז הוא שאם משתמשים בה בתחילת נסיעה אז זה מעמיס על המנוע והגיש ומקצר את החיים שלהם.

למרות החוק, כמעט בכל חנות תוכל לבחור אם לקבל את האופניים עם או בלי ידית גז.

20150519_003401.jpg

20150519_130229.jpg

• תוכן חדש...