Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ביום רביעי בבוקר ניגשתי למוסך מורשה טיוטה(בבאר שבע)לא חשוב שם המוסך....בכדי לעשות טיפול 90,000

לקורולה שלי( שנת 2008 ) זאת מכוון שהיד הראשונה שממנה קניתי את הרכב טיפלו שם והחלטתי להמשיך במוסך המרכזי.

כשהגעתי לטיפול ביקשתי שיבדקו את החלון הקדמי ימני(חשמלי מן הסתם)כי הוא לא עובד,חשבתי לתומי שבטח פיוז נשרף או משהו כזה...וביקשתי גם שימתחו לי קצת את בלם היד.

בסוף הטיפול שהרכב היה מוכן ניגש אלי מנהל העבודה והכריז כי"המנוע של החלון החשמלי שבק חיים וכי מנוע מקורי עולה 1800 שקל,ומפירוק עולה 500 שקלים כולל מע"מ.

אני אחד שנשאר במוסך בזמן הטיפול וראיתי שלא פורק הדיפון של הדלת בכדי להתחבר למנוע של החלון החשמלי כדי לראות אם באמת הוא לא תקין...

ביקשתי שלא יעשו כלום שילמתי על הטיפול,התעצבנתי שלא מתחו את בלם היד ונסעתי.

משהו לא נתן לי שקט אז החלטתי להיכנס לזכוכית דרום ושם ישנו בחור בשם בוריס ששמעתי מחבר שהוא מומחה באיבחון וטיפול בתקלות כאלה.

בוריס התחבר ישירות למנוע החשמלי של החלון והראה לי כי הוא עובד ותקין,בבדיקה יותר מעמיקה התברר כי המערכת של הרמת השמשות עם נעילת הרכב החזירה נשמתה לבורא....

בוריס אמר כי זה מחלה בטיוטות כמו שלי כי המערכת היא הרכבה מקומית שלא מחזיקה יותר מדי זמן מעמד...

שאלתי את בוריס אחרי שהוא ביצע מעקף למערכת הזו על המחיר של העבודה והוא ענה 80 ₪.

מיותר לציין כי שילמתי מייד,וחשבתי לעצמי איזה מזל שחסכתי לי 420 שקל!!!

למוסך הזה בחיים אני לא יחזור יותר!!

פורסם

לא נעים אבל קורה, זה ממש לא משקף את כל המורשי יבואן.

כל חיינו אנחנו מטפלים במורשי יבואן והכל אחלה.

אגב הכותרת צריכה להיות "עוד סיפור על למה לא לטפל במוסך מורשה יבואן", כל מוסך חוקי הוא מוסך מורשה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אנשים רבים בטוחים שמוסכים מורשי יבואן הם ברמה גבוהה. לצערי זה לא המצב.

לפני מספק שנים אימי הכניסה רכב מסוג סיטרואן לטיפול 90,000 במוסך יבואן. לאחר מספר שבועות יצא לי להציץ בחשבונית והיא הייתה נמוכה באופן חשוד. מסתבר שבמוסך שכחו לבצע החלפת רצועת טיימינג, למרות שפעולה זו מופיעה בספר הרכב והיא אופיינית לרכבי הקונצרן. יתכן והעירנות שלנו מנעה נזק רציני ביותר למנוע.

אגב, בעל המוסך לא ידע מה להגיד והיה ממש בשוק כשפנינו אליו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מה שמקומם זה שניסו להלביש תקלה שאינה קיימת, אבל עדיין - ביצעו לך מעקף, לא באמת תיקנו את הרכיב הפגום. ההשוואה שלך צריכה להיות להחלפת הרכיב הפגום/תיקונו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

השאלה מה היה קורה אם הוא היה משלם 500 שקל במקרה הטוב, ואז היה מסתבר שהתקלה היא לא ברכיב הזה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

היי,

לא מעט חברי פורום יודעים מה אני חושב על מוסכים, ולמה הכנופיה הוקמה אבל בכל זאת לא צריך להכליל.

קודם כל כל מוסך חוקי הוא מורשה משרד תחבורה, וישנם מוסכי מורשה יבואן כמו במקרה הזה.

אז תערוך את הכותרת, וגם לא כל מוסכי מורשה יביאן מגעילים, ודחוחפים אלמנטים.

רועי

פורסם

גם לי הייתה בעיה בחלון הימני באימפרזה שלי. אפשר היה לפתוח את החלון רק דרך השליטה של הנהג.

נכנסתי למוסך מורשה לעשות טיפול ועל הדרך שיבדקו את העניין. אמרו שזאת בעיה במתג ושצריך להחליף הכל.

משהו במחיר מופקע.

אמרתי שאני לא מעוניין ואז אמרו לי "טוב נעשה לך ב50 שקל".

אין יותר מידי פואנטה בסיפור שלי אבל סה"כ כדאי להתמקח. לא תמיד המחיר שאומרים זה מה שאתה צריך באמת לשלם.

פורסם
שלום לכולם.

ביום רביעי בבוקר ניגשתי למוסך מורשה טיוטה(בבאר שבע)לא חשוב שם המוסך....בכדי לעשות טיפול 90,000

לקורולה שלי(שנת 20088)וזאת מכוון שהיד הראשונה שממנה קניתי את הרכב טיפלו שם והחלטתי להמשיך במוסך המרכזי.

כשהגעתי לטיפול ביקשתי שיבדקו את החלון הקדמי ימני(חשמלי מן הסתם)כי הוא לא עובד,חשבתי לתומי שבטח פיוז נשרף או משהו כזה...וביקשתי גם שימתחו לי קצת את בלם היד.

בסוף הטיפול שהרכב היה מוכן ניגש אלי מנהל העבודה והכריז כי"המנוע של החלון החשמלי שבק חיים וכי מנוע מקורי עולה 1800 שקל,ומפירוק עולה 500 שקלים כולל מע"מ.

אני אחד שנשאר במוסך בזמן הטיפול וראיתי שלא פורק הדיפון של הדלת בכדי להתחבר למנוע של החלון החשמלי כדי לראות אם באמת הוא לא תקין...

ביקשתי שלא יעשו כלום שילמתי על הטיפול,התעצבנתי שלא מתכו את בלם היד ונסעתי.

משהו לא נתן לי שקט אז החלטתי להיכנס לזכוכית דרום ושם ישנו בחור בשם בוריס ששמעתי מחבר שהוא מומחה באיבחון וטיפול בתקלות כאלה.

בוריס התחבר ישירות למנוע החשמלי של החלון והראה לי כי הוא עובד ותקין,בבדיקה יותר מעמיקה התברר כי המערכת של הרמת השמשות עם נעילת הרכב החזירה נשמתה לבורא....

בוריס אמר כי זה מחלה בטיוטות כמו שלי כי המערכת היא הרכבה מקומית שלא מחזיקה יותר מדי זמן מעמד...

שאלתי את בוריס אחרי שהוא ביצע מעקף למערכת הזו על המחיר של העבודה והוא ענה 80 ₪.

מיותר לציין כי שילמתי מייד,וחשבתי לעצמי איזה מזל שחסכתי לי 420 שקל!!!

למוסך הזה בחיים אני לא יחזור יותר!!

מי שהמציא את המילה "הכללה",כנראה התכוון לכותרת שלך.

אז אני שנים מקפיד לקנות מכוניות חדשות ולטפל במוסכים מורשי יבואן. אני מרוצה, המכוניות מרוצות ואני מניח שגם המוסכים מרוצים.

ושני סיפורים שגם העליתי אותם כאן.

מוסך "אוטו רן" ברעננה שטיפל בלנסר שלי (2009 שקניתי חדשה) נתן לי טווח משוער של מחיר לתיקון מסויים. החשבונית היתה נמוכה בהרבה מהרף התחתון (שאם היו מחייבים אותי בו, הייתי מרוצה) מסתבר שהם התעקשו לתקן את הרכיב ולא להחליף. בגלל זה קניתי לאחרונה לנסר חדשה. הם הרויחו את זה ביושר.

מוסך "עד" ברעננה שטיפל בפורד שלי חייב אותי על שמן מנוע. בערב צלצל בעל המוסך ואמר לי שמגיע לי זיכוי כי המזכירה הקלידה בטעות שמן יקר יותר, דבר שלא הייתי מסוגל לראות בחשבונית.

אז יש ויש.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מוסך שמכבד את עצמו לא מתעסק עם קומבינות כמו שבוריס הזה עשה ולכן זה לא הוגן להשוות את העלויות. כן מקומם שהם לא טרחו לבצע בדיקה מעמיקה אלה תקעו קביעה חד משמעית לפני שפתחו בכלל. באותה מידה זה גם היה יכול להיות רק לכלוך במסילה והיו פותחים, מנקים ואומרים שהחליפו ולוקחים 900 שקל

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

ההכללה לא במקום. אני מכיר סיפורים מכאן ומכאן. ההורים שלי מאוד מאוד מרוצים ממוסך יבואן מסוים של טויוטה (מחזיקים היום את הטויוטה השלישית שלהם). חבר שלי נתקל בחוסר מקצועיות משוועת במוסך יבואן מסוים של פיאט. אני גם לא הייתי מאוד מרוצה במוסך יבואן של פיאט, אבל לא בגלל רשלנות או רמאות חו"ח. שיא השיאים מבחינתי היה במוסך מורשה (לא יבואן) שבו אחד העובדים שכח לרוקן את האוויר מאחד הבלמים, הבלם ננעל והרכב נתקע לצד כביש מהיר, כאשר רק בשל מזל צרוף זה קרה בכביש ריק וליד טרמפיאדה (הדממתי את הבלמים בעצמי, נהגתי למיון יולדות כי לאשתי התחילו צירים מכל הלחץ ואז החזרתי את האוטו על גרר למוסך שיבדקו שאין עוד קטסטרופות. למותר לציין שלא חזרתי לשם יותר).

בקיצור - ניתן להתקל ברשלנות וברמאות בכל מקום. יזהר הנהג בכל אשר יפנה, יפקח עיניו ויחפש המלצות ספציפיות בפורום.

• תוכן חדש...