Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכן על טויוטה מוטלת האשמה שהיא שיחררה חלק וכנראה לא בדקה אותו לעומק.

יש תקלות מסוימות שניתן לעלות עליהם רק בשלב השימוש בשטח. לא ניתן לדמות בתנאי מעבדה 100% מהתנאים, זה לא אפשרי ו/או יקר בצורה בלתי נסבלת.

למרבה הצער לפעמים עולים על בעיות במחיר של חיי אדם, אבל לפחות אם עולים על הבעיה ומתקנים אותה, זה עשוי לחסוך תקלות עתידיות ולקדם את התעשיה.

להלן מקרה קלאסי -- http://en.wikipedia.org/wiki/De_Havilland_Comet

המטוס פותח במשך 6 שנים על ידי כמה מהאנשים המובילים ביותר שהיו אז בעולם בתחום התעופה הסילונית.

לאחר ששלושה מטוסים מדגם זה התרסקו (למעשה התפרקו באוויר) החלה חקירה מאומצת (ויקרה) שמסקנותיה הובילו לפיתוח מטוסי נוסעים סילוניים בטוחים.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אגיד את זה שוב. אין קשר לטויוטה. לא שאפו ולא שום דבר. בתי משפט חייבו אותה להוציא את הריקול. אם כבר, אז מגיע לה (ולכל שאר היצרניות המעורבות) בדיוק ההפך משאפו, כי מסתבר שהן ידעו על הסיפור הזה הרבה לפני שהוציאו את הריקול הזה.

עריכה: רונן הקדים אותי.

לגבי בדיקה - טאקאטה היא אחת מספקיות כריות האוויר הגדולות בעולם. אני מאמין שאם אתה עושה עסקים עם חברה כזאת אתה לא תפוצץ כל כרית אוויר כדי לוודא שהיא תקינה אלא תסמוך על המוניטין שלה. זה כמו להגיד לבעלי שווארמיות לפתוח כל בקבוק קוקה קולה כדי לוודא שהוא תקין - לא ריאלי. עד שזה נושך אותך בתחת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מסכים עם כל מילה של spire.

אין שום קשר לטויוטה לשום יצרנית אחרת, זה נגרם עקב כשל של ספק חיצוני.

מישהו בחברה הזו צריך לעשות חרקירי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)
מעניין אם זה היה קורה לרכב ארופאי מה היו התגובות?

זה קרה לא מזמן ליצרן אירופאי מאוד-מאוד-מאוד גדול שלא אגיד את שמו.

אמנם זאת לא הייתה תקלה מסכנת חיים, אבל עדיין בעיה מאוד מביכה ומאוד לא נעימה עם מנוע מסוים. מנוע שאותה חברה שחררה עם המון רעש, מנוע שזכה בתואר "מנוע השנה", מנוע שבהמשך הפסיקו להתקין אותו במכוניות, אבל בשקט בשקט.

התגובות של חובבי אותו מותג מוכרות וידועות לכל חברי הפורום ולא שונות משמעותית מאופי התגובות שקוראים כעת מפי עטם של חובבי היפניות או מהתגובות שקוראים בכל פעם שמגלים שהמסך של האייפון מתרסק או הסוללה של הגלקסי מתפוצצת.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

תכנון "לא מאוד חכם" של מעטפת כרית האוויר גרם לכך שהכריות יכלו להתפוצץ בלי צורך (כלומר ממכה עדינה בהרבה ממה שצריך),

זה לא נכון, מי שאחרי על פתיחת כירת האויר וסף הרגישות זה החיישן G שבתוך יחידת בקרת הכרית האויר ולא שום דבר שקשור לכריות אויר עצמן או למבנה התיכנוני שלהן.

הריקול הוא רק על הבעיה שפרטת אחרי משפט שגוי זה.

פורסם

יכול להיות שהתנסחתי לא נכון, אבל לא פוסל את הרעיון הכללי - שכריות האוויר התפוצצו שלא לצורך, אחרי מכה קטנה משנדרשת להפעיל אותן במצב רגיל. תחפש עוד מידע על הסיפור ברשת ותמצא המון אזכורים לזה. חקרתי את הסיפור הזה לעומק עוד מאז הפרסומים הראשוניים שלו.

פורסם
מסכים עם כל מילה של spire.

אין שום קשר לטויוטה לשום יצרנית אחרת, זה נגרם עקב כשל של ספק חיצוני.

מישהו בחברה הזו צריך לעשות חרקירי.

90 אחוז ממכלולי הרכב מיוצרים על-ידי ייצרנים צד שלישי ולא על-ידי ייצרן הרכב לכן זה לא פותר במאומה את ייצרן הרכב.

יישנם מכלולים ברכב כמו מערכת מיזוג אוויר או מערכות בלימה שמתוכננות מאלף עד טף על-ידי ייצרנים צד שלישי עדיין מי שאחראי וצריך לתת

הדין על זה הוא ייצרן הרכב.

במקרה הזה טויוטה שוב כשלה.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

למה כשלה? היא נותנת את הדין ברגעים אלו ממש. היא צריכה לבדוק את תקינות המערכות וטיב האינטגרציה ביניהן, אבל היא לא תתחיל עכשיו לפוצץ כל כרית אוויר כדי לבדוק שהיא נפתחת כמו שצריך. עשו מבחני ריסוק, בדקו, נמצא תקין, שלום על ישראל. זה כשל של הרבה חברות, החל מטאקאטה עצמה שייצרה את הכריות, דרך טויוטה שלא בדקה את תקינות המוצרים ויורו אנקאפ שלא בחן מספיק לעומק כדי לוודא את תקינות כל הסדרה וכלה בחברות הביטוח והמשטרה שלא חקרו מספיק טוב את תאונות העבר של מכוניות עם הכריות האלו ולא עלו על קיומו של הכשל. הרי אין מצב שהכריות האלה נמצאות במכוניות כבר מעל ל-10 שנים ורק בשנתיים האחרונות נהרגים 7-8 אנשים.

יש לציין שאף אחד לא באמת יודע מה ההיקף של הכשל הזה. הרי עובדה, עשרות אלפי מכוניות עם כריות של טאקאטה עשו תאונות, פתחו כריות ולא קרה כלום. משנהרגו כמה אנשים, החליטו המחוקקים (או מי שזה לא יהיה שהחליט את זה) ש"לא עוד". מחליפים את כל הכריות מהסדרה הזו ולו בשביל למנוע עוד מוות אחד. יעלה כמה שיעלה.

עריכה: כמו שאריק אמר (וגם אני אמרתי אבל שכחתי בזמן כתיבת ההודעה), טויוטה לא כשלה חוץ מכמובן כל סיפור ה"כן... תראה... סוג של ידענו על זה, אבל לא רצינו להטריח אתכם עכשיו להחליף כריות... למההה?" שגם הוא כמובן עדיין אל אושש ובגדר "שמועות"/"השערות".

עריכה אחרונה על ידי Spire

פורסם

בוא תן הסבר הגיוני לאיך היה ניתן למנוע דבר כזה.

אין שום דרך הגיונית למנוע כזו תקלה כאשר אתה לא היצרן.

טויוטה לא כשלה בדבר אולי מלבד הטענות של הסתרת הבעיה שאני לא יודע עד כמה הם נכונות.

עובדה שיותר מיצרנית אחת סובלת מהתקלה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

זה מצחיק אותי כל פעם מחדש פה בפורום:

שרשור ריקול לרנו לחיזוק צינור דלק-"רכבים מתפרקים! כל הצרפתיות זבל! אל תקנו בחיים רכב כזה"

שרשור ריקול לVW-"רכבים לא אמינים! לא ביטחותיים! אל תקנו את התוצרת"

ריקול לטויוטה על כשל חמור במערכת כריות האוויר-"איזה נחמדים הם, מתקנים מכוניות כל חשבונם, כל הכבוד שהם דואגים ככה לקונים שלהם! אני רץ לקנות 2 קורולות שיעמדו לי בגינה לקישוט".

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

ההרחבה של הריקול כעת היא בעקבות המעקב ההדוק על הכריות הללו שגילה בעיה נוספת בכריות של טאקטה - חדירת לחות במשך הזמן למנגנון הניפוח אשר עלול לפעול במקרה-הצורך באופן לא-תקין, בעקבות כך. כלומר זו הרחבה של הריקול המקורי אשר בתורו נבע מפגם בתערובת של חומר-הנפץ בתוך מנגנון הניפוח.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
יכול להיות שהתנסחתי לא נכון, אבל לא פוסל את הרעיון הכללי - שכריות האוויר התפוצצו שלא לצורך, אחרי מכה קטנה משנדרשת להפעיל אותן במצב רגיל. תחפש עוד מידע על הסיפור ברשת ותמצא המון אזכורים לזה. חקרתי את הסיפור הזה לעומק עוד מאז הפרסומים הראשוניים שלו.

אתה יכול לפסול את הרעיון כי זה בכלל לא מהות התקלה של הריקול הזה.

• תוכן חדש...