Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי באוטו כרגע 2 רמקולים קדמיים של 120 W

ו2 אחוריים של 220 W

וסאב של 700W שלא מחובר מכיוון שאני צריך המגבר השאלה שלי היא איזה מגבר אני צריך ?

פורסם

זה סוג של סאב מותג "מדבקה" שאני לא מכיר.

מה שחשוב לבדוק זה התנגדות הסליל \סלילים של הסאב.

אם מדובר בסאב עם סליל בודד של 4 אום כמו רוב הסאבים הפשוטים

אז אתה יכול לרכוש מגבר 2\4 ערוצים רצוי אחד משומש מבית טוב ולהגביר את הסאב בגישור.

אם הסאב מגיע עם שני סלילים צריך לבדוק מה התנגדות הסלילים 4 או 2 אום ולבחור מגבר בהתאם.

ניתן לבדוק את התנגדות הסליל\סלילים על ידיי רב מודד בהדקים של הטרמינל בתיבה

או על ידיי פירוק הסאב ,ההתנגדות של הסליל \סלילים בדרך כלל רשומה על יד המגנט היכן שהוא.

פורסם

אז אתה יכול לרכוש מגבר 2\4 ערוצים רצוי אחד משומש מבית טוב ולהגביר את הסאב בגישור.

אם הסאב מגיע עם שני סלילים צריך לבדוק מה התנגדות הסלילים 4 או 2 אום ולבחור מגבר בהתאם.

או על ידיי פירוק הסאב ,ההתנגדות של הסליל \סלילים בדרך כלל רשומה על יד המגנט היכן שהוא.

554503c6c635c.jpg

פורסם

ואם זה לא עוזר יש לי רב מודד רק צגיד לי איך לעשות ואני יעשה

פורסם
שלום לכולם

יש לי באוטו כרגע 2 רמקולים קדמיים של 120 W

ו2 אחוריים של 220 W

וסאב של 700W שלא מחובר מכיוון שאני צריך המגבר השאלה שלי היא איזה מגבר אני צריך ?

עדן - קודם כל הסאב שלך הוא בעל התנגדות של 4 אוהם אם אני רואה נכון על המגנט.

הוואטים שמצויינים לך על הרמקולים זה המקסימום שהם יכולים לספוג כנראה לאורך זמן או אם בכלל מדובר על מוצרי מדבקה זה יהיה המקסימום שהם יכולים לספוג לשבריר שניה.

איזה מגבר אתה צריך? קצת קשה לענות על זה מצד אחד - מצד שני - אתה כנראה צריך מגבר פשוט מבלי להתפרע יותר מידי.

מה זה אומר שיש לך רמקולים של X וואט? וסאב וופר של Y וואט וגם שני רמקולים אחוריים?

לי יש מגבר של 1650 וואט - וואו! אוי רגע - בעצם זה ב2 אוהם.

ב4 אוהם הוא כבר מגבר של 1030 וואט RMS - וואו! אוי - רגע

ב4 אוהם הספק נומינלי הוא מוציא רק 840 וואט!

איך בשלושה משפטים איבדתי חצי מגבר?!? :-D

כמו שאתה יכול להבין עכשיו הוואטים נותנים לך רק חלק אחד מתמונה שלמה - יש עוד גורמים שלמים שמרכיבים מגבר ורמקולים - למשל

רמקולים:

מה הנצילות שלהם?

מה תחום התדר המומלץ שלהם? יש לך גרף היענות שלהם?

כמה נפח הם באמת זקוקים בכדי לרדת נמוך?

האם הם מפורטים מספיק וכך הלאה וכך הלאה.

לגבי מגברים - מה היעילות שלהם? איזה קלאס? מה הדאמפינג פקטור שלהם ובאיזה תדר? מה הSNR שלהם? כמה זרם הם דורשים ומהי רגישות האות הנכנסת שלהם?

וכל זה עוד בלי לשאול אם הרכב מבודד אקוסטית, איך מותקנים הרכיבים ובאיזה מיקומים וזוויות

אז בוא ונתחיל מלשאול את השאלות הבאמת חשובות?

איזה רכב יש לך? מודל, שנתון?

האם אתה יודע איזה מצבר ואיזה אלטרנטור יש לך? כמה זרם בסרק וכמה זרם במקסימום האלטרנטור שלך מסוגל לספק?

האם זה רכב שיש בו מעט מאוד מקום וחשוב לך לשמור כמה שיותר מקום פנוי? או שלמרות שזה רכב שיש בו מקום חשוב לך מקום פנוי או שדווקא זה לא נתון שאיכפת לך ממנו?

מה סוגי המוזיקה האהובים עליך? האם אתה אוהב לשמוע רוב הזמן חזק ככל האפשר או שאתה מחפש להנות מהמערכת רוב הזמן בווליום רגוע ובעיקר אתה רוצה לשים דגש על איכות האות?

ובסופו של דבר - מה התקציב?

לי באופן אישי אף נתון של מגבר או רמקול לא אומר דבר ולא כלום אם אני לא יודע את שאר הנתונים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...