Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מסיים בקרוב 3 שנים של עסקת ליסינג מהעבודה ובגלל שזה די יקר, אני לא מתכוון להמשיך בליסינג.

אני מתלבט האם לרכוש את הרכב שהיה לי בשלוש שנים האחרונות:

סקודה אוקטביה אמביאנט 1.2 TSI, עלה לכביש במאי 2012. 100 אלף ק"מ.

אופרייט-ליס הציעו לי לקנות את הרכב ב-70 אלף ש"ח, כמבצע לעובדי החברה.

לשם השוואה, עבור אוקטביה 2011, 84 אלף ק"מ, הציעו לי באופרייט-ליס שלא במסגרת העבודה, 73 אלף ש"ח.

ביד 2, המחיר גבוה בהרבה.

מחירון משוקלל ליד ראשונה נהג יחיד בליסינג, 100 אל ק"מ, בלי תאונות זה בערך 81 אלף ש"ח, כך שההצעה היא לא רעה.

הרכב עצמו היה סבבה יחסית, פרט לנורות שכל הזמן נשרפו, וחיישן לחץ שמן מנוע שתוקן.

שאלה ראשונה, האם ידועות תקלות נפוצות לרכב הזה שבמקרה לא היו לי?

שאלה שנייה, יש רכבים (מרווחים) אחרים שמתאימים למשפחה, שאולי עדיפים במחיר כזה?

תודה.

יניב.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תעשה חיפוש בפורום על שילוב האותיות TSI ואחר כך DSG. אם אחרי זה עוד יתחשק לך לקנות את ערמת התקלות הזאת - שיהיה לך בהצלחה. אני, אישית, לא נוגע בדבר הזה עם מצביע לייזר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דווקא לפי הבנתי המצב השתפר בטירוף בשנת הדגם שלו, אז לא הייתי קופץ למסקנות כ"כ קיצוניות...

לדעתי אוקטביה זה אחד הרכבים הכי שימושיים בסגמנט שלו, ובכלליות רכב מאוד מוצלח. שילוב המנוע+גיר, יחד עם עלויות אחזקה לא נמוכות (טיפולים וביטוח) בעוכריו, וצריך להיות מודעים לכך כאשר מקבלים החלטה.

אם אתה מודע לעניינים האלו, ומוכן להמשיך - מדובר בעסקה אטרקטיבית למדי.

בנעליך, הייתי הולך עליה (למען האמת אני לא רחוק מנעליך, לחמותי יש ג'טה 2012, ואני משער שתוך כמה שנים כשהיא תמכור אותו אנחנו נשקול בחיוב החלפת האיבו שלנו בה).

אגב - לה אין מילה רעה לומר על הרכב ו/או צ'מפיון, מקווה שזה ימשיך ככה ושהפיאסקו הזה של TSI+DSG לא יחזור על עצמו בשנתונים המתקדמים...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

צביקה - הרכב אצלו כבר 3 שנים שהוא עשה עימם 100 אלף ק״מ, אני מניח שלא צריך לספר לו על הרכב.

ולעניין - לא. לא הייתי רוכש את הרכב.

הייתי רוכש רכב פרטי, ישן יותר, עם ק״מ נמוך יותר. משיקולי מכירה עתידית

פורסם

במקום להשכיב 70K, על רכב שעשה לא מעט ק"מ, ועוד עם DSG, ובלי אחריות, לך תרכוש חדשה, במימון של אפס ש"ח מקדמה (או מקדמה נמוכה מאוד), תשלם 1500 שח לחודש, ותמכור אותה לאחר מכן כדי לכסות את יתרת המימון.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לגבי ה - DSG, מה שהכרתי זה באמת תקלות בשנתונים קודמים. לכן באתי לפה להתייעץ, כי אישית לא נתקלתי בבעיות בשלוש שנים האחרונות.

לגבי מימון מלא לרכב חדש, זה לא מועיל ולא מוזיל הרבה בעלויות בהשוואה לליסינג:

1500 שח בחודש פלוס 1200 ש"ח לדלק + טסט, ביטוחים ועוד, נותנים לי בערך את המחיר שאני משלם היום, פלוס מינוס. וגם פה אני נשאר בלי רכב, כי ירידת הערך בשלוש שנים לרכב חדש מתקזזת כמעט עם הסכום שלוויתי.

מפה בא הרציונל של תקציב 70K, כזה שהיתן לרכוש רכב מכובד לכמה שנים, אבל גם להוזיל את עלות ההוצאה החודשיצ בצורה משמעותית.

לענייננו, ולמי שלא היה בקיא בשוק הרכבים בשש שנים האחרונות:

אז הרגנו את האוקטביה. איזה רכב מרווח מספיק לזוג + שתי כסאות תינוק (+ כלב) הייתם ממליצים כן לקחת?

פורסם

לפי דעתי: טויוטה קורולה.

תוכל לקנות אחת אחרי ליסינג בלי חשש לתקלות עתידיות.

שאל חברים לעבודה שיש להם...

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

חפש איזו סטיישן חביבה. יונדאי i30cw או קיה סיד סטיישן או משהו בסגנון הזה בהתאם לטעם של האישה. רק תיזהר מהפוקוס סטיישן ״צורה חדשה״. אם האוקטביה היא ערימת תקלות, הפוקוס זה כבר גבעה קטנה.

פורסם

הייתי ממליץ לך להתמקד ברנו פלואנס דיזל, בהתחשב בנסועה שלך, ובדרישות שלך, זה רכב מפנק, משפחתי, רחב, וחסכוני, ובזכות זה שזה רנו יש סיכוי למצוא אקזמפלר טוב במחיר כדאי ביחס למה שתתן לך קורולה לדוגמאבבאותה עלות. והם רכבים אמינים.

פורסם

רנו פלואנס דיזל סבירה מתחילה באזור ה-80 אלף ש"ח. קשה עד כדי בלתי אפשרי למצוא פלואנס דיזל במצב סביר ועם קילומטראז' טוב.

פורסם

צביקה, לגבי העלות זה בסביבות ה80, לגבי מציאת אקזמפלר טוב, עם סובלנות מוצאים הכל. כשחיפשתי רכב, היו כמה כאלה עם נסועה נמוכה יחסית (בסביבות ה15 בשנה), פרטיות, ובתחום של של80 לפני מו"מ. זה היה לפני חצי שנה.

אני אומר שכדאי לו להכניס את הרכב לרשימת האפשרויות. בכל מקרה לא כדאי להתמקד במכונית אחת בלבד.

פורסם

תשובותי בפנים...

לגבי ה - DSG, מה שהכרתי זה באמת תקלות בשנתונים קודמים. לכן באתי לפה להתייעץ, כי אישית לא נתקלתי בבעיות בשלוש שנים האחרונות.

מעולה! אבל זה לא אומר כלום. תראה בפורום מכירה DSG משנת 2013, שנכנס עכשיו להחלפת קלאצ'ים. נסה לברר כמה עולה החלפה כזו ללא אחריות, וכמה עולה החלפת מח גיר. אני לא אומר שלך זה יקרה, רק אומר שכדאי לבדוק מחיר מראש, שתדע.

לגבי מימון מלא לרכב חדש, זה לא מועיל ולא מוזיל הרבה בעלויות בהשוואה לליסינג:

1500 שח בחודש פלוס 1200 ש"ח לדלק + טסט, ביטוחים ועוד, נותנים לי בערך את המחיר שאני משלם היום, פלוס מינוס. וגם פה אני נשאר בלי רכב, כי ירידת הערך בשלוש שנים לרכב חדש מתקזזת כמעט עם הסכום שלוויתי.

מפה בא הרציונל של תקציב 70K, כזה שהיתן לרכוש רכב מכובד לכמה שנים, אבל גם להוזיל את עלות ההוצאה החודשיצ בצורה משמעותית.

OK. ובכמה אתה חושב תמכור את הרכב שלך בעוד שלוש שנים? כי הדלק זה אותו דלק (אולי אפילו פחות ברכב החדש, ואני חושב שיש גם יותר אבזור, אבל לא בדקתי). הבה נניח שתמכור ב- 30. מה ההוצאה החודשית? מה עם תיקונים? בצע חישוב שלוקח את זה בחשבון - אני לא בטוח שיש הבדל גדול, אם בכלל.

לענייננו, ולמי שלא היה בקיא בשוק הרכבים בשש שנים האחרונות:

אז הרגנו את האוקטביה. איזה רכב מרווח מספיק לזוג + שתי כסאות תינוק (+ כלב) הייתם ממליצים כן לקחת?

קורולה. חדשה. אותה עסקה. אפילו ביטוח יהיה יותר זול לדעתי. או סטיישן כפי שהציע צביקה, או פלואנס דיזל (תתרחק מדגמי ה- 1.6). תראה מחירים לדוגמא של רכבי אפס ק"מ מליסינג (סוג של פשרה עברוך כי יורידו לך במכירה אבל אתה רוכש כעת בזול יותר, למשל באתר motori.co.il או אצל AVIS).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בפחות מ-3 שנים עשית 100K, שזה כ-34K ק"מ בשנה. האם הנסועה שלך תהיה דומה בהמשך, או שיש צפי לירידה?

בנסועה כזאת, מרכיב עלות הדלק ברכבי בנזין סטנדרטיים יהיה משמעותי מאד - סדר גודל של 20K ש"ח בשנה לפי מחיר ליטר של 7 ש"ח (שערוך ממוצע של עלות ליטר בשלוש השנים הבאות).

אם אתה מתכוון לרכוש "יוצאת ליסינג" שצברה קרוב להניח גם קרוב ל-100 ק"מ, זה אומר שבעוד 3 שנים היא כבר תהיה עם 200K ק"מ, עם נסועה כזאת סביר להניח שגם איבוד הערך יהיה מאד משמעותי (אם תצליח בכלל למכור רכב כזה).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
תעשה חיפוש בפורום על שילוב האותיות TSI ואחר כך DSG. אם אחרי זה עוד יתחשק לך לקנות את ערמת התקלות הזאת - שיהיה לך בהצלחה. אני, אישית, לא נוגע בדבר הזה עם מצביע לייזר.

הבן אדם נסע עם הרכב 3 שנים, היה רק אצלו...

הוא מעוניין לקנות אותו מהחברה שלו במחיר טוב, וזה רכב שהוא מכיר והוא נסע עליו ויודע מה עבר עליו.

ואתה אומר לו לבדוק את השילוב הזה ? אני שם לב שכל אשכול שנפתח על וואגיות כלשהי אתה ישר מבטל, כאילו זה השילוב הגרוע ביותר (יש גרועים בהרבה יותר) עשו טררם על כמה רכבי וואג שהלך הגיר או המנוע (או שרשרת, או אכילת שמן גבוהה וכו) וזהו קבעת שכל ואגית היא כזאת, אגב מנוע ה 1.2 tsi אחד האמינים מהמנועים שלהם.

• תוכן חדש...