Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במקום להשכיב 70K, על רכב שעשה לא מעט ק"מ, ועוד עם DSG, ובלי אחריות, לך תרכוש חדשה, במימון של אפס ש"ח מקדמה (או מקדמה נמוכה מאוד), תשלם 1500 שח לחודש, ותמכור אותה לאחר מכן כדי לכסות את יתרת המימון.

ניתוח כלכלי/תזרימי עקום. רק בתרחיש שבסוף ההלוואה הוא מתכוון להשאר ללא רכב, יש מידה של הגיון.

אם בשביל לכסות את יתרת הקרן הוא צריך למכור את המכונית - שלא יעשה את זה.

אמנם הריבית מאוד נמוכה וזה מוזיל רכישה עם אשראי, עדיין הלוואה לוקחים כאשר יודעים איך מחזירים אותה.

אבדן הערך על מכונית חדשה גבוה. זה לא מתאים לכל אחד.

השוק המשני חלש. זה יתרון גדול לרוכשים.

בנסועה כזו הייתי שוקל דיזל או מכונית מאוד חסכונית, אמינה ופשוטה, שנתיים-שלוש על הכביש.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבן אדם נסע עם הרכב 3 שנים, היה רק אצלו...

הוא מעוניין לקנות אותו מהחברה שלו במחיר טוב, וזה רכב שהוא מכיר והוא נסע עליו ויודע מה עבר עליו.

ואתה אומר לו לבדוק את השילוב הזה ? אני שם לב שכל אשכול שנפתח על וואגיות כלשהי אתה ישר מבטל, כאילו זה השילוב הגרוע ביותר (יש גרועים בהרבה יותר) עשו טררם על כמה רכבי וואג שהלך הגיר או המנוע (או שרשרת, או אכילת שמן גבוהה וכו) וזהו קבעת שכל ואגית היא כזאת, אגב מנוע ה 1.2 tsi אחד האמינים מהמנועים שלהם.

עשו טררם על כמה רכבי וואג?!

חבר - יש תקלה ידועה במנועי ה 1.2 ליטר TSI מהשנים האלו. זה לא כמה רכבים שבמקרה יצא להם מנוע דפוק, זה סדרה של אלפי רכבים שנוסעים בישראל עם מנוע שיש בו פגם. האוקטביה של פותח השרשור היא בדיוק בתפר שבין הסדרה הלא תקינה לסדרה התקינה, ויש סיכוי יותר מסביר שהוא יתקל בבעיה הזאת בעתיד הקרוב.

אם ה-1.2 ליטר זה אחד מהמנועים האמינים ביותר של וואג, אז על אחת כמה וכמה שאין מה לגעת ברכבים שלהם. לשמחתך אתה טועה ולוואג היו מנועים אמינים הרבה יותר, למשל ה-1.4 ליטר הישן (ללא הטורבו) או ה-SDi הישנים של הפולו דור קודם-קודם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הבן אדם נסע עם הרכב 3 שנים, היה רק אצלו...

הוא מעוניין לקנות אותו מהחברה שלו במחיר טוב, וזה רכב שהוא מכיר והוא נסע עליו ויודע מה עבר עליו.

ואתה אומר לו לבדוק את השילוב הזה ? אני שם לב שכל אשכול שנפתח על וואגיות כלשהי אתה ישר מבטל, כאילו זה השילוב הגרוע ביותר (יש גרועים בהרבה יותר) עשו טררם על כמה רכבי וואג שהלך הגיר או המנוע (או שרשרת, או אכילת שמן גבוהה וכו) וזהו קבעת שכל ואגית היא כזאת, אגב מנוע ה 1.2 tsi אחד האמינים מהמנועים שלהם.

באמת, מה זה כבר ארבע בעיות שוליות כאלה ברכב חדש... אגב, שכחת להוסיף ו/או, כלומר:

הגיר ו/או המנוע (ו/או שרשרת, ו/או אכילת שמן גבוהה וכו)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ניתוח כלכלי/תזרימי עקום. רק בתרחיש שבסוף ההלוואה הוא מתכוון להשאר ללא רכב, יש מידה של הגיון.

אם בשביל לכסות את יתרת הקרן הוא צריך למכור את המכונית - שלא יעשה את זה.

אמנם הריבית מאוד נמוכה וזה מוזיל רכישה עם אשראי, עדיין הלוואה לוקחים כאשר יודעים איך מחזירים אותה.

אבדן הערך על מכונית חדשה גבוה. זה לא מתאים לכל אחד.

השוק המשני חלש. זה יתרון גדול לרוכשים.

בנסועה כזו הייתי שוקל דיזל או מכונית מאוד חסכונית, אמינה ופשוטה, שנתיים-שלוש על הכביש.

כן, אני מתייחס לזה שיחזיר את הרכב בסוף התקופה. ובמצב כזה, אני לא מבין למה זה עקום, ביחס לניסיון למכור בעוד שלוש שנים סקודה (יש כמוה אלפים) עם 200K ק"מ יוצאת ליסינג. לדעתי ההפסד יהיה מאד דומה, שלא לדבר על נושא האחריות ובעיות ומחירן. מבחינה תזרימית - נראה לי עדיף.

פורסם

אז המצב שלהם בקנטים, יש לי 230 אוקטביות בצי.

החל מחוטי הצתה+כוהלים + תיבות הילוכים, שרשראות טיימינג קופצות, ועד סליל כרית אוויר שבא קצת מאוחר יותר, וממשיך לאיתור תקלות יקר עוד יותר כשהטורבו מתפגר.

ותקלות סתם ככה בשביל להרזות את הארנק?

מנוע מגב אחורי שמחליט לשבוק חיים.

פורסם

בעיית השרשרת במנוע 1.2 נפתרה במנועים שיוצרו החל מ-2012, כך שפשוט יחסית לבדוק מתי המכונית שלו יוצרה (העובדה שהוא נסע 100K ללא בעיות, רק מחזקת את ההנחה שהמנוע שלו לא סובל מהכשל. במנועים עם הכשל, בעיית השרשרת מופיעה הרבה יותר מוקדם) .

בלי קשר, בהנחה שפותה״ש ימשיך באותה נסועה שנתית, האופציה הזולה היא להישאר עם הליסינג (ואולי לקחת רכב יותר זול כדי לחסוך קצת בעלות החודשית).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

וואוו, כתבם הרבה ולא הספקתי להגיב...

סחטיין עליכם!

אז לגבי האוקטביה, בגדול שירתה אותי נאמנה, אבל שני דברים נכונים. הקילומטראז' הגבוה שלי וזה שהצליחו להפחיד אותי, גרמו לי "לרדת ממנה"

לגבי החישוב הכלכלי שלי:

ליסינג עולה לי בנטו, כולל 1200 ש"ח דלק בערך 3600-3700 בחודש, תלוי בדגם כמובן.

(צריכת דלק גבוהה מזה יורדת מהברוטו ועולה לי חצי ממחיר הדלק האמיתי, בניכוי מיסים)

העסקה יקרה לי מידי.

לא רציתי לרדת יותר מידי לפרטים, אבל שיהיה. זה הקווים שהנחו אותי עד עכשיו'

שווי חודשי (לא עלות) של רכב חדש, עם מימון, בחישוב לשלוש שנים, כדי להשוות לליסינג:

1200 - דלק.

500 - ביטוח וטסט.

איבוד ערך בשלוש שנים - 1250

לא לקחתי פה פרמטרים נוספים כמו ריבית מימון, תיקונים וטיפולים. ליסינג כבר כדיף במקרה הזה, במיוחד בקילומטראז' הגבוה שלי.

ברכב יד שנייה ירידת הערך תהיה נמוכה יותר.

בשורה התחתונה, אם לא טעיתי בחישובים, רכב בן שנתיים שלוש שישרת אותי יותר משלוש שנים, יביא לחסכון המיוחל, במיוחד דיזל.

נראה לי שאתמקד ביד שניה פרטי/ליסינג פרטי/אפס ק"מ מליסינג:

פלונס של רנו, סטיישן עדיף, או בקורולה, או בקיה סיד.

אשמח לשמוע על המלצות / אזהרות על סוכנויות רכב כמו שקיבלתי כדוגמא מקודם.

תודה,

יניב.

פורסם

החישוב שלך אופטימי מדי (כמו שאמרת, לא לקחת עלות טיפולים ותיקונים, וגם עלות הדלק שלך אופטימית אם הנסועה שלך עדיין תהיה סביב ה-34K ק"מ לשנה), הפער מול אופציית הליסניג שלך בפועל נמוכה מאד אם בכלל.

אולי יש אופציה נוספת, כמו לקיחת רכב סופר-מיני בליסינג (טיוטה יאריס היבריד אשר גם מאד חסכונית), ורכישת רכב ישן יותר כרכב משפחתי. מה אתה אומר?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אז המצב שלהם בקנטים, יש לי 230 אוקטביות בצי.

החל מחוטי הצתה+כוהלים + תיבות הילוכים, שרשראות טיימינג קופצות, ועד סליל כרית אוויר שבא קצת מאוחר יותר, וממשיך לאיתור תקלות יקר עוד יותר כשהטורבו מתפגר.

ותקלות סתם ככה בשביל להרזות את הארנק?

מנוע מגב אחורי שמחליט לשבוק חיים.

WOW ההודעה הזו צריכה להיות דביקה פה, לאור העניין שהרכב הזה מעורר (בצדק רב, לו היה אמין).

פורסם

מי שרוצה תמונות של אוקטביות 2013 עם כשל במותחן הטיימינג- מוזמן לפנות אליי בפרטי.

האוקטביה נהדרת בליסינג - משהו בסגנון של יזיזה מול בת זוג קבועה.

פורסם

1200 שח כלולים בעסקת הליסינג והם חלק מהחישוב של 3600 בחודש, כולל הפסדי קופות וכו'... ובאוקטביה הם מייצגים במייר הדלק היום 23 אלף קמ.

דווקא בנסועה כמו שלי עולה היתרון של הליסינג לעומת קניית רכב פרטי שכן יצרת הדלק יורדת מהברוטו ואין עליה זקיפת מס, אז על חריגה של 1000 שח דלק, אני משלם רק 560.

החישוב שלי הוא לגבי רכב חדש.

ההפרש בינו לבין ליסינג, ללא עלות תקלות וטיפולים הוא 500-600 שח.

בשלוש השנים הראשונות עלויות התיקונים קטנות מאשר ברכב בין 3, 4 וכו'.. וגם תדירות הטיפולים טיפה יותר נמוכה.

אז כמו שאמרתי מלכתחילה, אין כמעט הבדל בין ליסינג ורכב חדש. והנוחות של הליסינג מנצחת.

מה שכן, הנוחת הזו עולה לי כסף שאני רוצה לחסוך.

דלק אפשר להוזיל ברכב חסכוני יותר, לא מוצע כזה בליסינג שלנו.

ירידת ערך הרכב אפשר להוזיל בקניית רכב יד שנייה או מליסינג.

זה הרציונל שלי.

אני לא רואה "סרט" שאחזקת שני רכבים תהיה זולה יותר מרכב אחד.

בעיקר בגלל שגם העסקה של הסופר מיני בליסינג לא תהיה קטנה בכלל. אני מעריך שהיא תהיה בסביבות האלפיים שח לפחות עם מחצית מכמות הדלק

עם הדלק ביטוחים טיפולים של הרכב השי אני אגיע לפחות למחיר של רכב אחד בליסינג.

אני אברר עלות אמיתית מחר

פורסם

היי,

גם אני באותה הדילמה בדיוק. הבוסית שלי משחררת את הרכב ליסינג שלה באוגוסט הקרוב אבל עם 17,000 ק״מ בלבד ! האם העסקה עדיין כדאית למרות בעיות האמינות המדוברות?

פורסם

על זה רק אתה יכול לענות. ראשית בקש לראות פירוט טיפולים והכין בוצעו, משם תוכל להמשיך.

פורסם

אם אני עוקב נכון אז כדאי לך להשאר בליסנג. אולי לשנמך את הרכב לאחד זול יותר.

34,000 ק"מ בשנה מצריך לדעתי מחשבה מחודשת ואי אפשר להקל ראש ביתרונות הליסינג במצב כזה. גם נוחות וגם עלויות.

לגבי רכישה פרטית אני חושב שרק דיזל זו אופציה סבירה. כבר נכתב הרבה על הקשיים במציאת רכב דיזל במחירים האלו.

הייתי עושה מאמץ (כולל מימון וריביות) וקונה רכב דיזל חדש ומתכנן להחזיק בו 6 שנים. גם תהנה מרכב חדש וגם תתחזק אותו כמו שצריך וסביר שישרת אותך נאמנה.

דיזל ידני בכלל טוב.

• תוכן חדש...