Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ביטוח מנהלים, קרנות גמל וכולי מהחברה הישנה; גם בחדשה יש.

יש סוכנות שניהלה את הנ"ל בחברה הישנה; בחברה החדשה יש סוכנות אחרת.

אני לא מבין בכל העסק הזה שום דבר, וכאשר אני שואל את הנציגים של הסוכנויות - לא משנה את מי - הם עונים לי תשובות כאלה שאני מבין עוד פחות מקודם: יש לך קרן כזאת ב-5%, אבל גם קרן כזאת בעוד 0.5%. בראשונה יש גילום הוני ב-30%, אבל יש מס כזה בשיעור של... ולכן... וכולי וכולי.

כל סוכנות ממליצה שאשר איתה (כמובן), וכל סוכנות ממליצה לי על אפיקי השקעה שונים, למרות שהסברתי לשתיהן אותו דבר: שאני רוצה שבפרישה יהיה לי כמה שיותר, ואין לי ענין למשוך שום דבר עכשיו.

איך אני יכול לדעת מה עדיף? איך אני יכול לדעת אם עובדים עלי קצת (יש לי הרגשה כזו משום מה)?

האם יש ברשת אתר כמו של משכנתאמן בנושא קופות פנסיה, ביטוחים וכולי?

דני

פורסם

יש הרבה אתרים/פורומים בהם ניתן לללמוד על הנושא או להתייעץ על הצעות ספציפיות שקיבלת משני הסוכנים (פורום תפוז לדוגמא).

אתה יכול גם לכתוב פה מה הציעו לך ונוכל לנסות לעזור לך.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

סוכן ביטוח הוא מישהו שמתפרנס מעמלות על מכירת ביטוח, כך שהאינטרס שלו (מקסימום עמלות) שונה משלך (מינימום דמי ניהול?, מקסימום תשואה? מינימום סיכון?).

זה לא אומר בהכרח ש"עובדים עליך" אבל מצד שני לא כל המלצה שתקבל היא באמת לטובתך.

אתה צריך להגדיר טוב יותר מה אתה רוצה. כולם רוצים "כמה שיותר כסף בפרישה". אחד מוכן להמר לצורך כך ולבחור את אפיקי ההשקעה עם התשואה הגבוהה ביותר. אני למשל מעדיף כמה שפחות סיכון, ולכן בחרתי במסלולים עם מינימום מניות.

אתה יכול לשלם ליועץ פנסיוני ולקבל ייעוץ. היועץ הפנסיוני לא מרוויח עמלות מההחלטות שלך, רק את דמי הייעוץ, ולכן ההמלצות שלו אמורות להיות אמינות יותר.

:turn-l:
פורסם

אני רוצה סיכון נמוך לאורך זמן, כלומר לא אכפת לי אם יש צניחה נקודתית. וכמובן דמי ניהול נמוכים. מעבר לזה אני אפילו לא יודע להגדיר מה אני רוצה, כי אני לא מתמצא בתחום.

איפה יש מידע?

דני

פורסם

יש המון מידע, השאלה היא איפה יש מידע אמין.

כשאתה לא יודע מה אתה צריך, אתה צריך יועץ. יועץ יברר את מצבך וישאל אותך את השאלות הנכונות, לפני שיתן לך את התשובות.

פורסם

פה אני לא יודע לעזור. חיפוש "ייעוץ פנסיוני" בגוגל מניב הרבה תוצאות. אם תרצה המלצה על מי שנתן לי יעוץ, פנה בה"פ.

פורסם
יש לי ביטוח מנהלים, קרנות גמל וכולי מהחברה הישנה; גם בחדשה יש.

יש סוכנות שניהלה את הנ"ל בחברה הישנה; בחברה החדשה יש סוכנות אחרת.

האם יש ברשת אתר כמו של משכנתאמן בנושא קופות פנסיה, ביטוחים וכולי?

דני

לעצם השאלה, זה עובד ככה - יש סוג של תיאום אינטרסים בין המעסיק לבין מנהל ההסדרים (סוכנות הביטוח), המעסיק מקבל מסוכנות הביטוח עבודה בחינם - טיפול בביטוחים של העובדים, העברת הכספים לקופות וכל מה שקשור לביטוחים ולפנסיה, בתמורה מקבלת סוכנות הביטוח קבוצה של לקוחות שבויים שהם העובדים של אותו מעסיק ואותם היא "שודדת" בכל מיני צורות נסתרות.

למשל - גביית דמי ניהול גבוהים, פתיחה מיותרת של קופות חדשות כדי לקבל "עמלת פתיחה" שזה סכום לא מבוטל, מכירת ביטוח "אבדן כושר עבודה, ודחיפה של מיני ביטוחים אחרים כמו ביטוח בריאות וכו.

זה תלוי מאד במעסיק אבל אני לא מאמין שהמעסיק החדש שלך יסכים שתעבוד עם סוכנות הביטוח של המעסיק הקודם כי אז יהיו לו בעיות עם סוכנות הביטוח שלו.

אני ניסיתי בעבר לעבוד עם סוכנות ביטוח שנתנה לי תנאים מצויינים והתעקשתי מול המעסיק שלי, וזה כמעט נגמר בפיטורים.

יש אתר שנקרא פנסיהנט של משרד האוצר

pensyanet.mof.gov.il/

שמשווה בין קופות הפנסיה השונות ויש גם את גמלנט

פורסם

ובתיאום מושלם יש היום כתבה מפורטת בטמקא שמסבירה קצת יותר בפירוט את מה שהסברתי כאן :

תרגיל הפנסיה: כך העובדים משלמים יותר

פורסם (נערך)

מנצל"ש, בדו"ח האחרון ראיתי שהמציאו עמלה נוספת בשם "הוצאות ניהול השקעות" - מדובר על רבע אחוז בנוסף לדמי ניהול הרגילים? איך זה עבר חלק הדבר הזה?

עריכה:

http://www.pensuni.com/?p=1859

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם

בהמשך לנושא קרנות הפנסיה הוצעה לסטודנטים ההטבה הבאה http://www.nuis.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%94%D7%98%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%99%D7%97%D7%95%D7%93%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%93%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%93%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A4/

כיום אני סטודנט שנה ג' ועובד במשרה חלקית עם משכורת עד כ1000₪ בחודש, אני מנהל קרן במגדל והם גובים ממני דמי ניהול של 6% ודמי ניהול מחיסכון 0.5%, דמי הניהול גבוהים משמעותית מההטבה לסטודנטים אך אינני מבין בזה יותר מדי ולא מכיר את החברה המציעה הטבה זו. האם מישהו מכיר? שמע? יכול להמליץ? כל מידע יעזור.

• תוכן חדש...