Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Dell Inspiron mini 1018 איטי גם אחרי פרמוט. עצות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי בנות.

אני מנסה לעזור לידידה שלי, יש לה את המחשב הנ"ל כ 4.5 שנים והוא מעולם לא עשה בעייה, היה במעבדה או עבר פרמוט.

בתקופה האחרונה היא מדווחת שהוא בקושי זז. הצעתי לפרמט בתקווה שזה יעזור.

לפני הפירמוט ה RAM היה כל הזמן במקסימום (שגם ככה יש שם כרטיס בודד של 1 גיגה) והטמפרטורה נעה סביב ה 60 מעלות, הרבה הרבה יותר ממה שה intel atom אמור לעבוד בו.

פתחתי את המחשב, הוצאתי את הספוגים הטרמיים (או מיקות או מה שזה לא היה) ומרחתי משחה טרמית חדשה. לאחר ההפעלה מחדש הטמפרטורה במאמץ התייצבה סביב ה 45 מעלות, הרבה יותר קביל.

פירמטתי דרך האופצייה בתפריט ה F8 ושיחזרתי לאימג' יצרן (זה מחשב בלי כונן CD). לאחר הפרמוט התחלתי בעדכוני ה WINDOWS ושמתי לב שלוקח להם הרבה זמן לרדת ובעיקר להתקין. כבר עברנו שני סבבי הורדה והפעלה מחדש של המחשב, אבל בנגלה השלישית כבר יותר משעה שהמחשב מתקין את עדכון 123 (מתוך 184) ונראה כאילו זה נתקע, למרות שה RAM נע סביב ה 430 מגה, ה CPU על 1-3%, פקודת ה windows update פועלת (כלומר לא במצב "לא מגיב"), אין רעשים מההרד-דיסק וגם הנורה שלו לא דולקת :?

רעיונות?

תודה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הייתי מאשים את החומרה של המחשב הזה.

גם כך הוא לא היה מטוס כשהיה חדש. ועכשיו אחרי עבודה של 5 שנים, הוא לא יהיה כזה, ה HDD בטוח גוסס או בשלב מתקדם , זה פלטות רגיל נכון?? וגם ה RAM הוא מאוד קטן 1GB ביחס ל WIN 7!

הייתי מנסה להוסיף עוד חתיכה של 1 GB או 2 GB, לא יודע אם יש אפשרות כזו בפנים, להחליף ל כונן SSD פנימי.. לא יודע מה כדאיות ההשקעה הזו בנייד ישן וחלש כזה :roll:.. חכה למומחים :)

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אתה צודק, HD עתיק בן 5, 1 גיגה ומעבד 1.6 GHZ זה לא ממש מתכון מנצח למחשב על אבל את העבודה הבסיסית הוא עושה. קצת לאט אבל עושה. החלפת הזיכרון זו הוצאה של 250 שקל שכרגע היא מעדיפה להימנע ממנה כי היא גם ככה פוזלת ללפטופ חדש.

ובכל זאת, מה יכול לתקוע אותו? ביצעתי גם check disk כולל בדיקת סקטורים, יצא תקין.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

אז הכל תקין, וזו המהירות המקסימלית שלו, אולי תנסה לשים אותו על מצב "ביצועים גבוהים" כל הזמן. חוץ מזה, אתה תמיד יכול לקנות את הזיכרון הזה מ EBAY תראה דוגמה:

לגבי SSD , זה באמת השקעה ולא יודע אם הייתי משקיע בנייד ישן שיש לו מעבד ATOM :roll:

http://www.ebay.co.uk/itm/2GB-Ram-Memory-Upgrade-Dell-Inspiron-Mini-10v-1018-DDR3-SoDimm-Laptop-

Netbook-/121403792096?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1c443adae0

עריכה אחרונה על ידי omar87

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

לא תהיה אפשרות לשפר מהירות ללא SSD וללא הוספת זיכרון ( הכל כולל פתיחה פיזית ).

עלויות זכרון + SSD יכולות להגיע לרבע מעלויות לפטופ חדיש מהיר וקל יותר.

פורסם

כונן ססד בכלל לא רלוונטי וגם החלפת הזיכרון כמו שכתבתי קודם לא על הפרק.

אני תוהה מה תוקע את המחשב גם כשהוא נקי וכל המדדים נראים תקינים.

פורסם

יש לי נטבוק עוד יותר ישן - Asus EEE 1005, מעבד N270. החלפתי את סטיק הזכרון מ-2 ל-2 ג"ב (יצא מנבלה של מחשב שהתפגר) + פרמוט (XP) - יש שיפור ניכר במהירות שהופך אותו לשמיש בתנאים מסויימים. כמובן לא תחליף ל-i3/i5, אבל לנטבוק הקטן והקל יחסית יש שימוש בנסיעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכל פרמוט מחדש, עלולות לצוץ בעיות ותקלות משונות שלא נתקלים בהן קודם לכן.

עדכון חדש שלא היה קיים למשל, או התקנה רציפה של העדכונים אשר גורמת להתנגשויות מסויימות.

השיטה הנכונה ביותר לאחר פרמוט, היא להוריד קובץ התקנה של SP1 ממיקרוסופט, כן זה חינמי:

http://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=5842

וכך לחסוך שעות בהורדה והתקנה דרך העדכונים של וינדואוס, כמו כן, זה כולל את העדכוני אבטחה ואת SP1 ביחד עד לתאריך מסויים בכל פעם.

ממליץ לבצע פירמוט מחדש, מייד לאחר הכניסה לוינדואוס, לבצע ריסטרט ראשוני שוב פעם, לאחר מכן להתקין ישירות את הקובץ הזה, כך מקבלים SP1 ואת הכל במכה אחת נכונה.

כמובן שצריך לבטל את ההורדה ממרכז העדכונים תוך כדי ההתקנה.

SSD וזכרון RAM לא רלוונטיים מכייון שלרוב מחשבי ה ATOM אין אפשרות לרוב לשדרג יותר מ 1GB אלה אם כן השתמשו במערכת ספציפית התומכת בעד 2GB ואם כבר מתקינים SSD ב ATOM עדיף מחשב חדש.

פורסם

תודה, זה מה שאני עושה כרגע. פירמטתי שוב ואני מוריד את הסרוויס-פק במרוכז. נקווה לטוב.

ואכן אפשר לשדרג רק עד 2 גיגה של RAM.

פורסם

אין בעד מה. רק תשים לב שמה שאתה צריך להוריד אלו ההורדות האחרונות למטה, X86 או X64. מי שמעוניין בחבילה כוללת איתו תמיד, יש את הקובץ הגדול 1.9 גי'גה שכולל 32 ביט ו 64.

פורסם

בסה"כ נראה שלא יורדים עדכונים מחשב ואולי זה קשור לשרתים של מיקרוסופט או דרוש ריבוט נוסף. אם אתה מעלה את הדפדפן או אופיס במהירות סבירה ומצליח לגלוש אני לא רואה כרגע בעיה עם המחשב.

פורסם (נערך)

SSD וזכרון RAM לא רלוונטיים מכייון שלרוב מחשבי ה ATOM אין אפשרות לרוב לשדרג יותר מ 1GB אלה אם כן השתמשו במערכת ספציפית התומכת בעד 2GB ואם כבר מתקינים SSD ב ATOM עדיף מחשב חדש.

כפי שנכתב קודם - אפילו ה-N270, שהיה המעבד בנטבוקים הראושנים, תומךב-2 ג"ב. הסיפור של 1 ג"ב היה מגבלה של מיקרוסופט, שאחד התנאים שלה למכירת רשיונות מוזלים של Widows לטבוקים הזולים שהם יכילו לא יותר מ-1 ג"ב RAM ו-HDD עד 16- ג"ב. אאל"ט גם המשחבים שזכו למערכת 7 קיבלו רק את ה-Starter edition המוגבל.

לגבי SSD - כיון שכיום אפשר להשיג נטבוק מודרני תמורת 1000-1200 ש"ח איני רואה שום טעם להשקעה בכלי העתיק. כן כדאי לגרד כרטיס זכרון ממחשב שהלך לעולמו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...