Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם,

היום גיליתי לתדהמתי ששניים מתוך שלושה ברגים שמחברים את הגשר של תושבת המנוע לגוף המנוע נראים כך

IMG_20150313_123911 (1024x576).jpg

כלומר בפועל המנוע תלוי על בורג 1 מתוך 3. זה המקום להודות למר ישראלי שטיפל ברכב לפני.

מכיוון שהקדחים פתוחים בצד השני, הכוונה שלי היא להחליף בברגים מעט ארוכים יותר ולסגור עם אומים.

על הברגים הנוכחיים ישנו סימון FK 10.9 (או שזה 109)

אילו ברגים עלי לחפש ומאילו להתרחק?

יום טוב גם לך

פורסם

אינני בטוח, אך נראה שיש "סליל" אלומיניום על חצי מההברגה.

במידה וזה המצב – אז זה אומר שההברגה בפנים נדפקה ויש צורך להשתמשבמברז כדי ליצור את ההברגה מחדש (אך הברגה יותר גדולה) או שבורג חדש (אותו גודל) יחזיק רק במחצית מאורכו.

לפני שאתה יוצר הברגה מחדש – מומלץ לבדוק שקיים בורג מתאים (במידה ולא–אז אין ברירה. להשתמש בבורג מקורי שיתפוס רק בחלקו)

במידה וטעיתי בהבנת הנראה בתמונה – אז יש להתעלם מתגובתי זאת.

פורסם
מאחר שלברגים האלה יש צורה יחודית, הכי טוב לקנות ברגים מקוריים של הרכב.

הברגים בסדר גמור, ההברגה בבלוק כבר לא תחזור, לכן ברגים מקוריים לא עוזרים לי.

גיא, הסליל אלומיניום הזה הוא ההברגה של הבלוק, כל ההברגה. הבורג כלכך חופשי שם שהוא משחק מהרעידות של המנוע. משהו נתן פה כניראה שעות נוספות בסגירה עם פטיש אויר.

הרכב טופל לפני כן במוסך, אני מפחד לחשוב שהמוסך הזה שיחרר את הרכב בידיעה שהמנוע תלוי על בורג אחד.

בכל אופן, אפשר לעלות מידה, להבריז ולהתאים בורג. זה ידרוש גם הרחבת החורים בגשר ולא בטוח שיש שם מקום לזה.

מכיוון שהקדחים חלולים, אני לא רואה דבר פשוט יותר מלשים ברגים ארוכים יותר עם נעילת אום.

יום טוב גם לך

פורסם
מה האורך המדויק?

יש מצב שיש לי כמה כאלה חדשים, במידה ומתאים אתה מוזמן לבוא לקחת.

תודה,

הבורג המקורי באורך 40 ממ, מתוכו 30 ממ הברגה.

אני צריך אחד עם לפחות 50 ממ הברגה..

יום טוב גם לך

פורסם

עידכון:

התוכנית שלי לשים ברגים ארוכים יותר עם אומים נתקלה בבעיה.

אלו הברגים הבעייתים

IMG_20150314_140600 (576x1024).jpg

הבורג התחתון בתמונה, בצידו השני צמוד למכסה פלסטיק של הטיימינג, אין שם מקום לשים אום בלי לחרוץ את המכסה.

בתמונה בורג ארוך ששמתי, כאמור צמוד למכסה.

IMG_20150314_140640 (1024x576).jpg

מתחת לבורג הימני יש מקום לאום אבל קשה מאוד להכנס לשם עם איזשהו כלי על מנת לסגור את האום הזה כמו שצריך.

IMG_20150314_140701 (1024x576).jpg

נכון להרגע, מצאתי במחסן שני ברגים M10 ארוכים (מאוד) והברגתי במקום הברגים במקוריים.

אמנם הברגים בקשיחות 8.8 (במקום 10.9) אבל אני מניח שזה עדיף מהעדר ברגים בכלל.

באופן מפתיע מאוד הצלחתי להדק את הברגים למומנט הרצוי.

כניראה שנישארו כמה כריכות של הברגה באיזור התחתון, איזור בו אין הברגה על הבורג..

נמשיך לעקוב..

יום טוב גם לך

פורסם

אפשרות נוספת – להתקין תותב Helicoil או KINSERT בבלוק (אבל...אינניבטוח שיש תותב שמתאים חיצונית למידה 10M).

קח בחשבון שזה יגרום לכך שתצטרך להשתמש בבורג יותר קטן (מבחינת קוטר) –או לחלופין להגדיל את קדח ההברגה בבלוק כדי שיתאים לתותב שבחרת

פורסם
עידכון:

התוכנית שלי לשים ברגים ארוכים יותר עם אומים נתקלה בבעיה.

אלו הברגים הבעייתים

[ATTACH=CONFIG]416883[/ATTACH]

הבורג התחתון בתמונה, בצידו השני צמוד למכסה פלסטיק של הטיימינג, אין שם מקום לשים אום בלי לחרוץ את המכסה.

בתמונה בורג ארוך ששמתי, כאמור צמוד למכסה.

[ATTACH=CONFIG]416884[/ATTACH]

מתחת לבורג הימני יש מקום לאום אבל קשה מאוד להכנס לשם עם איזשהו כלי על מנת לסגור את האום הזה כמו שצריך.

[ATTACH=CONFIG]416885[/ATTACH]

נכון להרגע, מצאתי במחסן שני ברגים M10 ארוכים (מאוד) והברגתי במקום הברגים במקוריים.

אמנם הברגים בקשיחות (קבוצת חוזק) 8.8 (במקום 10.9) אבל אני מניח שזה עדיף מהעדר ברגים בכלל.

באופן מפתיע מאוד הצלחתי להדק את הברגים למומנט הרצוי.

כניראה שנישארו כמה כריכות של הברגה באיזור התחתון, איזור בו אין הברגה על הבורג..

נמשיך לעקוב..

הברגים שהרכבת הם מקבוצת חוזק 8.8 אשר נופלים בהרבה מברגים מקבוצת חוזק 10.9 מבחינת חוזק למשיכה ב-25 אחוז וגם המומנט המקסימלי לסגירת בורג M10 מקבוצת חוזק 10.9 גדול ב-40 אחוז מבורג מקבוצת חוזק 8.8.

תחליף בהקדם אתת הברגים לברגים מקבוצת חוזק 10.9 בעלי ציפוי אבץ.

איזה כייף לי :)

פורסם
הברגים שהרכבת הם מקבוצת חוזק 8.8 אשר נופלים בהרבה מברגים מקבוצת חוזק 10.9 מבחינת חוזק למשיכה ב-25 אחוז וגם המומנט המקסימלי לסגירת בורג M10 מקבוצת חוזק 10.9 גדול ב-40 אחוז מבורג מקבוצת חוזק 8.8.

תחליף בהקדם אתת הברגים לברגים מקבוצת חוזק 10.9 בעלי ציפוי אבץ.

תודה, זה ברור לי..

הברירה נכון להיום הייתה או להמשיך לסוע עם בורג אחד או לתגבר אותו עם שני ברגים מעט חלשים יותר מהנדרש.

אחליף בהקדם

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...