Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

מתכנן בעוד כחודש וחצי להשכיר רכב בבודפשט לשבוע ימים והתכנון הוא לעבור באותו היום לסלובקיה.

אני די מתלבט לגבי חברת ההשכרה, חברות חברות הישראליות (הבינלאומיות) די יקרות יחסית להזמנה מחברות זרות (בינלאומיות).

האם שווה להזמין מחברות בארץ בשביל השקט הנפשי? או שהמחיר לא מצדיק?

גם מתלבט לגבי סוג רכב, המטרה: כמה שיותר מהנה, מגבלות התקציב עד 1500 שקל גג.

הזמנות מארץ:

אלבר, רכב מסוג A3, מחיר 262 יורו.

אלבר, רכב מסוג פסאט, מחיר 370 יורו.

אוויס, אופל אסטרא, מחר 303 יורו.

אוויס, SX4, מחר 303 יורו.

הרץ, גולף, מחיר 402.

הזמנות מחול:

.economycarrentals, פוקוס, 135 יורו

באגט, ניסן קאסשקאי, 274 יורו.

מגה דרייב, גולף, 239.

אשמח לעזרתכם,

תומר

פורסם

לא ציינת את הצרכים - כמה נוסעים, כמה מטען, אולי משהו לגבי דרישות מיוחדות מהרכב.

היתרון העקרי בהזמנה מהארץ הוא אם מתעוררת בעיה, בעקר לאחר חזרתך ארצה, אתה מתנהל מול חברה ישראתית ולפי החוק הישראלי ולא מול חברה זרה תחת חוקים של מדינות אחרות.

הערה חשובה - אם אתה מתכוון לעבור לסלובקיה וודא שחברת ההשכרה מתירה זאת. באירופה בכלל, ובמזרחה בפרט, יש לא מעט מגבלות על העברת רכב שכור בין מדינות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

~

כלל האצבע אומר שבמדינות מתפתחות (כולל האחיות החורגות של האיחוד האירופי - הונגריה וסלובקיה) כדאי לעבוד עם סוכנויות מקומיות, משום שממילא יש סיכוי טוב שתיפול על זכיין ולא תקבל את השקט הנפשי או הסטנדרטים שעליהם אתה חושב כשמדובר ב"חברה בינלאומית". כמו שאין לצפות מחברת "שלמה" בארץ שיעמדו בסטנדרטים של סיקסט העולמית למשל, אז למה סתם לשלם יותר?

עם זאת, במידה ויש לך ותק באחת החברות הגדולות וההפרש הוא בגבולות ה-10%, שווה לדעתי להזמין דרכה. זאת משום שכלקוח ותיק יש לך סיכוי טוב לקבל יחס מועדף משירות הלקוחות במידת הצורך, כלומר ברגע האמת החברה כן תחייב את אותו זכיין לעמוד בסטנדרט שלה או לכל הפחות תפצה אותך ותספוג את ההפסד ע"מ לשמר אותך כלקוח מרוצה.

לאורך השנים קרו לי כמה מקרים כאלה עם סיקסט (בארגנטינה ובגבול איטליה-סלובניה) וההשקעה הנוספת הצדיקה את עצמה כאשר בוטלו לי חיובים לא מוצדקים, הוחזר פקדון ש"שכחו" להחזיר בסוכנות וכד'.

בעניין אחר אך לא פחות חשוב - כשאתה נוסע לבודפשט אתה שוכר רכב ולא משכיר אותו. תמהני למה בפורום של מכוניות (או של "רכבים"... עוד מונח בעייתי) כ"כ קשה לאנשים להשלים עם הרעיון הזה.

פורסם
לא ציינת את הצרכים - כמה נוסעים, כמה מטען, אולי משהו לגבי דרישות מיוחדות מהרכב.

היתרון העקרי בהזמנה מהארץ הוא אם מתעוררת בעיה, בעקר לאחר חזרתך ארצה, אתה מתנהל מול חברה ישראתית ולפי החוק הישראלי ולא מול חברה זרה תחת חוקים של מדינות אחרות.

הערה חשובה - אם אתה מתכוון לעבור לסלובקיה וודא שחברת ההשכרה מתירה זאת. באירופה בכלל, ובמזרחה בפרט, יש לא מעט מגבלות על העברת רכב שכור בין מדינות.

אנחנו זוג, המטרה של אשתי לראות נופים ולטייל, המטרה העיקרית שלי זה ליהנות מנהיגה:twisted:.

המטען זה שני מזוודות טרולי. אהה ואגב אני בגובה 1.93 מטר.

הדרישות המיוחדות מהרכב שיהיה נוח ומהנה לנהיגה (עד כמה שאפשר).

תודה!

פורסם

עשיתי את אותו הדבר לפני כשבועיים (הונגריה + סלובקיה)

שכרתי רכב במרכז בודפשט בחברה מקומית שנקראת Fox Autorent אליה הגעתי דרך rentalcars.com.

כדי לעבור את הגבול אתה צריך בד"כ להוסיף כסף, אם אני זוכר נכון משהו כמו 6 יורו ליום.

את ההחזרה עשיתי בסניף של החברה שנמצא מרחק חמש דקות נסיעה מהשדה.

לאחר החזרת הרכב הנציג הסיע אותנו ברכב השכור הישר לשדה.

את כל ההתנהלות סגרתי מול האתר, ונעזרתי מעט בנציג טלפוני דובר עברית.

בנוגע לכבישי אגרה -

לוודא שאתה לא עולה על כביש אגרה ללא מטריצה (מדבקת אגרה , המינימלית בד"כ היא לעשרה ימים) או שלרכב יש מנוי.

כשעוברים את הגבול לסלובקיה, צריך לרכוש מטריצה של סלובקיה כמובן.

תחנות דלק בסלובקיה - רוב התחנות בעיקר באזורים הפחות מרכזיים סגורות אחרי שבע בערב (+-) לכן כדאי לתכנן את התדלוקים לשעות היום. בהונגריה לא נתקלתי בבעיה הזאת.

תהנה!

פורסם

לשים לב ש-rentalcars.com היא ענף של booking.com. תקבל שירות בעברית - על ידי ישראלים שעובדים במוקד אי שם באירופה. ניסיוני עם השירות של booking.com הוא חיובי ביותר, אבל בכל זאת לשים לב שלא מדובר בחברה ישראלית - לטוב ולרע. כמוכן שכירת רכב דרכם לא מזכה בנקודות אם יש לך כרטיס מועדון לקוחות של חברת ההשכרה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איני יודע אם יש לכך משמעות מבחינתך, אבל קרוב לודאי שכל הדגמים שהוצעו ידניים. אם אתה זקוק לאוטומט תכין עוד כסף - בין קצת לפי 2 (צריך לבדוק פרטנית לגבי כל חברה ודגם, אם בכלל יש הציע מתאים).

פורסם

אם אתה מתכוון להישאר בבודפשט אין שום טעם(לדעתי) לשכור רכב, התחבורה הציבורית שם מעולה הרכבת התחתית מגיעה כל חמש דקות(לפעמים פחות) ולוקחת אותך מקצה לקצה העיר בדקות,

לכן כל זמן שאתה בתוך בודפשט לא רואה טעם לשכור רכב מה גם שלא תמצא שם חנייה

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הבחור כתב בפתיחה שהוא שוכר את הרכב בבודפשט ונוסע לסלובקיה.

הסיפור של "רכב מהנה" לא כל כך ברור לי, שכן נראה לי שהוא מאוד מוטה מחיר. זוג יוכל להסתדר היטב עם קליו או פולו, לא כל כך מבין למה לזרוק עוד מאות שקלים על משהו יותר מתוחכם שממילא לא יוכל לנצל. הרי ינהג בסביבה לא מוכרת ולא יעז לעשותתרגילים עם הרכב.

פות"ש - דומני שהוזכר נושא אגרות הכבישים, אבל אם לא - בהונגריה יש עניין של וינייט אלקטרוני (צריך לשלם מראש תמורת הזכות לנסוע בכבישים המהירים, אבל אין מדבקה אלא LPR), ואיני יודע לגבי סלובקיה. כמוכן - לחפש אתרים העוסקים בנהיגה במדינות היעד, וללמוד את הכללים, המנהגים ומנהגי האכיפה.

• תוכן חדש...