Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק להיות בטוח שהבנתי את ההסבר שלך . אם הנזילה ,טפטוף בעצם אצלי, פסקה זה אומר שהיא לא תהיה גם כאשר החימום פועל?

אני מבין שמערכת חימום פועלת בסירקולציה קבועה של המים אבל האם יש השפעה כאשר החימום מופעל על הופעת הטפטוף.

אכן הרטיבות הופיעה על השטיח מתחת למיקום הרדיאטור ועם הפסקת השימוש בחימום זה עבר. גם אין שום ריח.

תודה על הלינק

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אמר זה שברגעים אלו מפרק דשבורד. :-P

תעדכן אם היו חלקים שנשברו תוך כדי הפירוק ולא חזרו למקומם בהרכבה.

לא שברתי כלום בפירוק, ותאמין ותראה שגם בהחזרה לא ישבר.

בעניין זמן - לקח לי שעתיים לפרק, כמה זמן יקח להרכיב ? 3 ? 4 ?

יאללה הלכו 6 שעות, זה עדיף מלהעמיד את האוטו כמה ימים, תאמין לי...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
רק להיות בטוח שהבנתי את ההסבר שלך . אם הנזילה ,טפטוף בעצם אצלי, פסקה זה אומר שהיא לא תהיה גם כאשר החימום פועל?

אני מבין שמערכת חימום פועלת בסירקולציה קבועה של המים אבל האם יש השפעה כאשר החימום מופעל על הופעת הטפטוף.

אכן הרטיבות הופיעה על השטיח מתחת למיקום הרדיאטור ועם הפסקת השימוש בחימום זה עבר. גם אין שום ריח.

תודה על הלינק

חייב להיות טפטוף גם אם הבורר נמצא רק על קור. ייתכן והתרגלת לריח או שזה נספג בשטיח.

איך אתה חי בלי חימום בחורף ? זה מטורף...

אגב, החלק המקורי כבר הגיע ואספתי אותו לפני כשעה :D

מחר אמשיך את העבודה ומקווה לסיים, בתקווה שלא יפריעו לי באמצע.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חשבתי גם לפרק ... וירדתי מזה מהר,

הצצתי מאחורה וראיתי מה אני צריך לפרק בשביל רדיאטר חימום - וויתרתי,

לא כואב לך הלב לראות את האוטו שלך חצי מפורק ?

פורסם

יתכן וזה נסתם מעצמו ? אין טפטוף ואין ריח .

לעניין הנסעיה בקור זה די פשוט :

לקחתי הצעת מחיר ממוסך לתיקון התקלה וכל פעם לפני נסיעה הסתכלתי על המחיר וקיבלתי חום...

השתעשתי גם ברעיון לעשות את זה לבד , אחרי שראיתי את התמנות נראה לי שאפעיל מזגן , התחלתי להזיע...

בהצלחה בהרכבה

פורסם
חשבתי גם לפרק ... וירדתי מזה מהר,

הצצתי מאחורה וראיתי מה אני צריך לפרק בשביל רדיאטר חימום - וויתרתי,

לא כואב לך הלב לראות את האוטו שלך חצי מפורק ?

באיזה רכב מדובר ?

האמת, יצא לי לעשות דשבורדים בכ"כ הרבה רכבים - שלמרות ה"כאב" אני הרבה יותר רגוע שאני עושה את העבודה, וככה אני יודע שהעבודה נעשית על הצד הטוב ביותר וזו הסיבה שלא כואב לי הלב...

יתכן וזה נסתם מעצמו ? אין טפטוף ואין ריח .

לעניין הנסעיה בקור זה די פשוט :

לקחתי הצעת מחיר ממוסך לתיקון התקלה וכל פעם לפני נסיעה הסתכלתי על המחיר וקיבלתי חום...

השתעשתי גם ברעיון לעשות את זה לבד , אחרי שראיתי את התמנות נראה לי שאפעיל מזגן , התחלתי להזיע...

בהצלחה בהרכבה

עלה לי הרעיון שזה אולי נסתם מעצמו, מצד שני לא יצא לי להתקל באחד כזה שנזל ואז נסתם מעצמו. לך תדע...

מה היתה הצעת המחיר שקיבלת ?

אני עדיין חושב שיש מקום לשקול את זה. אולי תזמין אחד מאיביי ונראה איך זה יתגלגל.

נדמה לי שבמוסכים המורשים היו דורשים על דברים כאלה סכומים של מעל 2K כאשר במקומות חיצוניים היו לוקחים פחות (1500 בערך)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכן ההצעה שקיבלתי הייתה סביב 1500ש"ח .

בענין הסתימה אז כשיהיה צורך אפעיל את חימום ואראה מה יקרה.

בדקתי באי ביי ויש הצעות מעניינות .

אולי אתכונן לחורף הבא

פורסם

הפחד שלי בחלקים מהסוג הזה (שזה התעסקות של שעות בפירוק והרכבה) הוא שאורך החיים שלהם הוא בלתי ידוע. יכול להיות יחזיק כמו מקורי ויכול להיות שאחרי שנה שנתיים יעשה בעיות.

אני לא לוקח סיכונים, בטח לא ברכב שאני לא יודע אם אפרד ממנו בקרוב.

מאידך, למי שהרדיאטור שלו מנותק או מתכנן להחליפו בקרוב (ועדיין לא נוזל), שווה לבדוק חלופות טובות באיביי ולהזמין - ולחכות בסבלנות עד שיגיע.

כמו בלינק הקודם שצרפתי, חלק של febi-bilshtein כולל משלוח ב 200 שח זה דיל מצויין, והייתי עושה את זה לולא הרדיאטור לא היה נוזל והייתי יכול להשבית את הרכב לתקופה שבין שבוע לחודשיים (שבוע במקרה הטוב אם הכל עובר חלק, חודשיים במקרה והוא עובר דרך המכס ואז למשרד התחבורע).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סחטיין על המדריך

האוטו נראה מפחיד בלי כל הפאנאלים. זה פשוט מטורף - לפרק את כל זה כדי להגיע לרדיאטור חימום !

תעדכן מחר איך יצא

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

זה באמת מטורף, אבל ככה זה כמעט ברוב הדגמים של רוב היצרנים.

מה שיפה בכל הסיפור זה צורת הבניה של הדברים האלו.

מאחורי הדשבורד מסודרים באופן מופתי כל צמות החשמל והאביזרים\מכשירים שמופעלים בלחיצת כפתור מאחד הפאנלים שתקועים לך מול העיניים, ואחרי שאתה מנתק את "רכיבי החזית" הללו (מתגים, לוח שעונים, פאנל איוורור וכד'), כל מה שנותר הוא למשוך "מסכה" (שהיא הדשבורד) החוצה.

מאחורי הדברים האלו יש מלאכת מחשבת קטלנית ביותר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ממשיכים בפירוקים:

מסובבים את ההגה, ובאמצעות מברג שטוח לוחצים עם הקפיץ הפנימי של גלגל ההגה ומשחררים את הכרית (רק למי שיודע איך).

את המצבר ניתקתי עם תחילת העבודה.

את בורג גלגל ההגה מפרקים עם בוקסה טורקס 50 וידית חזקה. חשוב מאוד לפרק את ההגה ואת הידית COM2000 כאשר הגלגלים הקדמיים במצב ישר (!!!) למען לא יהיו בעיות או אי הבנות לאחר מכן.

אינני מתכוון לפרק בעצמי את הכרית - מעניין אותי איך עובד המנגנון עם הקפיץ? תוכל להסביר?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

בדגמים הישנים של PSA, היו 2 ברגי טורקס 30 שהיו מחזיקים את הכרית קבוע לגלגל ההגה.

הפטנט הזה עבד טוב כי לא היה צופר בהגה.

בדגמים החדשים הכרית אויר היא גם צופר, לכן נדרש פטנט קפיצי.

בחלק האחורי של גלגל ההגה (צריך בחלק מהמקרים לפרק את החבקים מפלסטיק, העיליון והתחתון, בשביל לקבל ראות טובה יותר - אבל זה לא הכרחי) יש 3 חריצים, אחד בצד ימין, אחד בצד שמאל ואחד נוסף למטה.

ה"קפיץ" עצמו (למעשה זה לא קפיץ, אלא סתם מוט מתכתי בצורת U בערך) בסה"כ מאבטח שהכרית לא תעוף החוצה. מאחורי הכרית, יש באמת, כמה קפיצים "אמיתיים".

מצאתי סירטון ביוטיוב שממחיש היטב איך משחררים את הכרית - למרות שהדרך שלו היא במכה אחת וקצת אלימה.

אפשר להשחרר את הכרית בצורה יותר רגועה עם מברג שטוח צר.

יש דגמים שהשיחרור של הכרית אויר (נדמה לי 307 ושות') הוא ע"י לחיצה עם מברג שיש לו קצה עגול יחסית (טורקס 30 למשל) מ-2 חורים שהם בצידי גלגל ההגה ולא מאחור.

הבחור בסירטון הוא חסר ניסיון ועלול לגרום לנזק כי הוא מנתק את החיבורים לכרית בלי לנתק את האבטחה שלהם קודם לכן, וגם דוחף במכה את המברג פנימה בשביל לשחרר את הכרית מגלגל ההגה, מה שיכול לעיתים לגרום לנזקים לכרית.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אחלה תיעוד כרגיל!

אינני מתכוון לפרק בעצמי את הכרית - מעניין אותי איך עובד המנגנון עם הקפיץ? תוכל להסביר?

פירקתי בברלינגו, זה אותו דבר בדיוק.

כל היחידה של הכרית משמשת גם כלחצן של הצופר. בצד הפנימי של גלגל ההגה יש חוט ברזל קפיצי בצורת ח.

עליו ננעלים 3 ווים של יחידת הכרית/צופר.

מהצד האחורי של גלגל ההגה מכניסים מברג דק ולוחצים את קפיץ ה"ח" כלפי מרכז גלגל ההגה, יש 3 נקודות.

ואז יחידת הכרית קופצת החוצה.

עריכה - איציק ענה כבר...

• תוכן חדש...