Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברי הפורום

ניסיתי לעשות חיפוש אם קיימת הודעה מלפני כן על האיגניס או על השברולט אך לא מצאתי משהו ענייני.

חברה שלי מעוניינת לרכוש רכב עד בערך 25K ש"ח,

ההמלצה מבין הראשונות שלי הייתה לסוזוקי איגניס מודל 2004-2006 מאחר וידוע שלסוזוקי יש מוניטין טוב בשנים האחרונות

גם עקב אמינות וגם שמירת ערך, אך לאחר מכן הומלץ לי ע"י כל מיני אנשים על שברולט אופטרה מאחר ודווקא שם הערך לא נשמר כלל ולכן ניתן למצוא דגמים שלה מפנקים יותר וחזקים יותר מהסוזוקי וחדשים יותר ( 2008 ) במחירים זהים אם לא נמוכים משל האיגניס

רציתי לדעת מה דעתכם והאם יש אופציות נוספות שעולות לכם בראש שניתן לרכוש בסכומים האלה.

כמו כן ראוי לציין שישנה עדיפות לאמינות וחסכון בדלק מאחר ואנחנו שנינו סטודנטים וכמובן לרכב אוטומט

תודה מראש

כפיר

עריכה אחרונה על ידי scorpion-x
פורסם

מנוע 1300 אוטומטי לא חסכוני בשום דרך.

אני כבעל סוזוקי בלנו אומר לך שסוזוקי חסכונית רק במנוע 1600 או 1500 או 1250, ידני עדיף מאוטומט.

לגבי אמינות אכן מדובר ברכבים אמינים יחסית אבל מדובר בדרך כלל ברכבים פשוטים ובעלי רמת בטיחות בינונית.

עדיף שתחפש רכב צרפתי או איטלקי סופר מיני עדיפות לידני.

פורסם

רכבים איטלקיים צרפתים לא נוטים להיות יומם ולילה במוסך? רנו/פיג'ו/סיטרואן כל רבע שעה במוסך ולרוב על בעיות חשמל ככל הידוע לי.

פיאט אמינה יחסית אבל לא מצאנו רכב שבאמת מוצא חן בעיניה הפונטו מכוערת פיצוצים והיא בחורה בכל זאת... (בוחרת לפי צורה וצבע)

אז מה בכל זאת היית ממליץ? יש איזה משהו ספציפי?

פורסם

אל תאמין בסטיגמות.

אני יכול לספר לך על שלושה ניסנים שבגלל תחזוקת שבר הלכו מנועים.

כל רכב כל עוד הוא לא חדש יכול לעשות בעיות הסוד הוא למצוא דגם שמור ולמצוא מוסך שיודע לטפל באוטו במחיר סביר ובמקצועיות.

פורסם

אני הייתי מחפש דייהטסו סיריון מ-2006-7, אמנם גם קופסה יפנית כמו האיגיניס אבל מודרנית ומרווחת ממנה ולא מרגישה כמו נסיעה בשקית מסמרים.

אפשרות שניה היא הגטס הנפוצה, רצוי כמובן להתמקד בדגמי GLI עם מערכת ABS.

זוג חברים טובים שלי מחזיק אחת כזאת לטובת נסיעות של האישה בכל רחבי הארץ לעבודה ולימודים, כדי שהיא תאהב את האוטו היא קיבלה מערכת עם מסך מגע וסט ריפודים של הלו קיטי והיא מבסוטית מהגטס עד השמים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

צר לי שאני מעלה את ההודעה מעמוד כל כך רחוק אבל לא היה לי זמן להגיב בכלל כל הזמן הזה (התחלתי לעבוד בעבודה חדשה)

בכל אופן יונדאי גטס שותה המון דלק וחברה שלי סטודנטית ככה שאני לא חושב שמומלץ כל כך הסיריון בהחלט נשמעת אופציה נהדרת

עלו עוד כמה אופציות: פונטו איבו, טויוטה יאריס (2006), טויוטה קורולה רנאקס (האופציה הפחות חסכונית), פיג'ו 107..

מה אתם אומרים? מה מהאופציות האלו לדעתכם הכי יתאים לה? הבנתי שהפיג'ו חסכונית מאוד יחסית לאחרות 1/16ת ושיחסית לרכבי פיג'ו מכיוון שמיוצרת ביחד עם טויוטה ובנפרד משאר רכביה של פיג'ו היא גם אמינה יותר מרכבי פיג'ו. מה מההצעות החדשות הכי כדאי?

והאם פיאט הצליחה לשמר את מחיר החלקים הנמוך שהיה לה לפונטו הישנים יותר? או שהיום חלפים בפונטו זהים לכל רכב אחר?

תודה ענקית ומתנצל על החפירה

אני באמת שובר את הראש מה מומלץ..

פורסם

המנוע של פיאט יחסית ותיק,אבל יש לה גיר רובוטי שצריך להתרגל עליו.

לדעתי 107 ואחיותה עדיפות מהסיבה הפשוטה שזה רכב חדש יותר וקל לך היהי למצוא דגם שמור יותר.

פורסם

המשותף לכל מה שכתבת - הרבה מאוד סטיגמות.

בעיות חשמל בצרפתיות - לא מכיר. יש לי רנו כבר 3 שנים, להורים יש שנתיים, אין שום בעיות חשמל. לא מבלות על ימין ועל שמאל במוסך, ואצלי הרכב נוסע בסביבות 17 אלף ק"מ בשנה, לא רכב שעומד בחניה.

צריכת דלק גבוהה בגטס - חצי נכון. נכון לדגמי 1.35 של 2003-2006, החל מ2006 הגיע מנוע 1.4, שהוא חזק יותר מה1.35 וגם חסכוני יותר. במקרה החזקתי גטס כזאת לפני הרנו, הרכב מאוד אמין, לא יקר לתחזוקה, בטיחות סבירה ברמות הגימור הנכונות (GLS הכי טובה, אחר כך GLX, ובסוף GLI, הGLF הכי גרועה בבטיחות - לא מומלץ), וצריכת הדלק ממש לא גבוהה כמו שעושים ממנה.

1:11 זה הממוצע אצלי בעיר בגטס. סיריון לא תוציא לך הרבה יותר מזה, גיר אוטומטי 4 הילוכים ונסועה עירונית הם לא מתכון לחסכון בדלק בשום רכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אהלן חברים מצאתי סוזוקי ג'ימיני ב 35 אלף ש"ח במצב ממש טוב שנת 2003 אוטומטי האם הוא אמין? ישתה הרבה דלק? נצא מנקודת הנחה שמטופל טוב נדמה שהבעלים אדם ישר ויעבור בדיקה האם כדאי כבר להתפנק קצת ולקנות ג'ימיני? מה עלות החלפים?

פורסם

אתה צריך רכב שטח?

אם כן, הג'ימיני עונה על הדרישה, בתור רכב כביש כולם מתארים אותו כרכב גרוע.

אם אתה מחפש חסכון בדלק אתה לא בכיוון הנכון.

הרכב בן 12, הבדיקה כנראה לא תראה משהו בכלל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אוקיי, קיבלתי.

צמצמנו בנתיים קצת אפשרויות.. היום היא נהגה על איגניס 2006 והיא החליטה שהוא מיושן לה מדי והיא בקושי מרגישה התקדמות מהפונטו שלה.. (אני מניח שבגלל שהוא קצת חלש ועיצוב נורא מיושן בעיקר מבפנים)

הוחלט להתפשר קצת על חסכון בדלק וללכת על טויוטה קורולה RUNX או טויוטה יאריס

היום שמתי לב שיש גם הרבה פיג'ו 207 שנים 2008-2009 בטווח מחירים שלה שווה להסתכל?

אני יודע שאני מתלבט מדי ומפוזר במגוון הדגמים שאני בוחן אבל באמת הייתי רוצה שהיא תהנה מהרכב ולא שהרכב יהיה נטו פרקטי

ואני בהחלט חושב שבסכום של עד 35k אפשר גם קצת להתפנק.. (לדוגמא הקורולה)

פורסם

לקורולה אתה באמת קורא פינוק? תהיה בריא. זה פינוק כלכלי אולי למסאז'יסט שתצטרך אחר כך.

פורסם

תשווה קורולה 2006 לאיגניס 2006... הזוי שהרכבים האלה עולים כמעט אותו דבר...

לקורולה יש בקרת אקלים במזגן ובחלק מהדגמים גג נפתח ולוח שעונים הרבה יותר ברור ויפה מנוע חזק בהרבה מהאיגניס ותכלס הכסאות דיי נוחים.. יש רכב שהיית קורא לו פינוק ב 35K?

פורסם

למה להשוואת סופר מיני עם משפחתית קומפקטית?

תבחר מה שבא לך בכל מקרה עד שתמצא דגם שבאמת מתאים לך מבחינה:כספית,מכאנית,וקוסמטית.

יש מצב שבסוף תקנה משהו שלא בכלל לא היה על הכוונת כמו c4.

פורסם

כסאות די נוחים? סיריוסלי?

מבחינתי אם כבר אני נוהג בקופסת שימורים אוטומטית ומשעממת, אז לפחות שתהיה מרווחת ונוחה, אז אפשר פורד מונדיאו, מאזדה 6.

• תוכן חדש...