Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

VOLVO 960-'' אוכלת שמן ''

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר היו משתמשים ב"שמן דבש". מעלה קצת קומפרסיה ומונע אכילת שמן מוגזמת.

זהו תוסף מבית STP. אבל אני מניח שיש עוחברות כאלה היום.

ניתן לנסוע ככה לא מעט ק"ם, בתנאי שהמצתים נשארים יבשים.

לא תיהיה ברירה בעתיד אלה להתכונן לאוברול או החלפת מנוע.

פורסם

אני לא מדבר מניסיון , אבל תמיד תהיתי אם ניתן לפרק את הבוכנות מלמטה ?

כלומר לפרק קארטר , גל ארכובה , ולשלוף את הבוכנות עם הטלטל , כך לא צריך לפתוח ראש מנוע .

אם לא מוציאים את המנוע , צריך לעבוד תחת ליפט או בור טיפולים.

פורסם (נערך)

גם אם זה היה אפשרי מבחינה טכנית (אינני יודע), זה רעיון גרוע להחליף את הטבעות מבלי לבצע honing (ליטוש) של הצילינדרים. את הפעולה הזאת לא תוכל לבצע כאשר הראש מחובר לבלוק.

כאשר מבצעים שיפוץ תחתון של מנוע אוכל שמן, רצוי גם לבצע שיפוץ עליון של השסתומים והחלפה של אטמי המובילים - גם הם מקור לחדירת שמן לראש המנוע.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

תעשה בדיקת קומפרסיה תראה מה התוצאות, הבנתי יש גם טריק לראות עם יש הבריחה דרך השסתומים של הראש.

ותפעל לפי שיקול דעתך, היות ואוברול זה סיפור יקר שווה לנסות תוסף.

לאחי פיז'ו 309 עם 140 אלף הרכב היה מעשן בבוקר וזולל מעט שמן.

הוא השתמש בתוסף של קסדו והיום אינו ממלא כלל בין טיפול לטיפול והעשן הפסיק.

אני גם השתמשתי באותו תוסף על יונדאי לנטרה עם 280 אלף לא קיבלתי רושם להבדל בצריכת שמן ודלק.

*הערה: ה309 עברה גם שיפוץ קרבורטור אז יתכן שהעשן נבע מזה.

פורסם
גם אם זה היה אפשרי מבחינה טכנית (אינני יודע), זה רעיון גרוע להחליף את הטבעות מבלי לבצע honing (ליטוש) של הצילינדרים. את הפעולה הזאת לא תוכל לבצע כאשר הראש מחובר לבלוק.

כאשר מבצעים שיפוץ תחתון של מנוע אוכל שמן, רצוי גם לבצע שיפוץ עליון של השסתומים והחלפה של אטמי המובילים - גם הם מקור לחדירת שמן לראש המנוע.

בנוסף אני מניח שכדי לפרק את גל הארכובה לגמרי על מנת להוציא את הבוכנות מלמטה זה יידרוש פירוק של הגיר על מנת לנתק את גלגל התנופה מצידו השני של גל הארכובה המחובר אליו.

פורסם
תודה לעונים אבל נזכיר את השאלה ;

האם ניתן לטפל בבוכנות בלי לפרק את המנוע מהרכב ?

בדרך כלל כן, מפרקים ראש מנוע וקרטר ומוציאים את פיסטונים עם הקונרודים מלמעלה.

• תוכן חדש...