Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תרגיש עם עצמך רע ואל תתרגש מנהגים אחרים.

סע במהירות החוקית, ולמי שלא מתאים, שיעקוף .

אני נוסע לפי החוק 90-100, אופי נהיגה שלי מאוד רגוע.

אנשים שעוקפים אותי דופקים כזה מבט כאילו שאני חייב להם משהו ( לנסוע מהר ).

או שנצמדים מאחורה וחושבים שהרכב יצמיח טורבו .

אני שם עליהם אחד גדול וזה מה יש .

נמאס מנהגים שחושבים שהם יושבים בתוך מכונית פורמולה .

כולה נוהגים על פלאונס, מאזדה וכו' ועושים שרירים .

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נמאס מנהגים שחושבים שהם יושבים בתוך מכונית פורמולה .

כולה נוהגים על פלאונס, מאזדה וכו' ועושים שרירים .

צודק בכל מילה, ובמיוחד אלה עם הסטיקר ״איך אני נוהג?״

ברור שאין להם שום רגש לרכב, או לדלק...

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

נכון מאוד לגבי גרמניה! גם אני הייתי שם ואיפה שיש שיפוצים והמהירות מוגבלת כולם נוסעים בול במהירות המוגבלת כאילו הפעילו עליה בקרת שיוט.

אגב, שלא כמו בארץ, הם עובדים על קטע ספציפי, ואותו מגדרים מתמררים ומרמזרים - ככה אתה נוסע לאט מינימום דרך שלא כמו בישראל שסוגרים קטע של חצי שעה נסיעה כי בא להם. ברור שבארץ שמים קצוץ על המהירות החדשה, כי הפועלים / מהנדסים שמים קצוץ על הנהגים. ככה זה - חיים בהרמוניה - כולם שמים קצוץ על כולם.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
במדינה מתוקנת שהכל עובד כמו שצריך בהחלט הגיוני לקבל קנס על מהירות מהירה בקטע של עבודות שיפוץ, אבל כמו שאתם יודעים, בארץ הקומבינות הלא נגמרות כל פרוייקט נמשך לפחות שנתיים (כולל הצבת תמרורים) וכמובן הכנות הבטיחות כמו מפרצי עצירה מצומצמים להתאמה לקטנוע, לאחר מילים אלה ונסיעה כל זמן השיפוץ של כביש 4 מראשון לציון לאשדוד, אני יכול להגיד שאין שום סיכוי לקבל דו"ח.

תירוצים. שנים שהאוטובן בשיפוצים ואין שום מפרצים ועדיין אנשים נוהגים כחוק.

פורסם

בגרמניה ובשאר מערב אירופה מאוד פופולארי לשפץ נתיב באוטובאן ע"י זה שסוגרים את כל הנתיבים חוץ מאת הפנימי ביותר, פותחים פתחים בגדר ההפרדה בין כיווני הנסיעה ואז התנועה בכיוון המשתפץ נעה בשני הנתיבים הפנימיים ביותר, אחד בכיוון הנסיעה שלהם והנתיב השני מעבר לגדר ההפרדה כאשר הם נוסעים בעצם בכיוון ההפוך לכיוון התנועה!!!

החציצה בין הנתיב הזה לבין שאר הנתיבים (שכאמור, נוסעים בכיוון ההפוך) מתבצעת סתם ע"י הנחת פילונים על הכביש.

תמיד בתסריט כזה אני מגחך לעצמי "כמה זמן היה עובר בישראל עד התאונה החזיתית הקטלנית הראשונה"! :evil:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

איך זה שאף אחד לא הזכיר את תמרורי איסור העקיפה שתמיד מתלווים להגבלות המהירות האלה? בתור נהג רכב מסחרי במשקל כולל של 5 טון, זה הדבר הכי מתסכל. כל עבודה קטנה שעושים בכביש אני צריך להזדחל אחרי טריילרים ב-40 קמ"ש. לדעתי גם על זה האכיפה היא אפסית, והרבה פעמים משאיות כבדות עוקפות אותי, אך אני מעדיף ברוב המקרים לא להסתכן.

פורסם (נערך)
לא יודע איפה ראית את זה אבל זה פשוט לא נכון ולא קיים.

גם בגרמניה וגם בשוויץ אף אחד לא מעיז לעבור בקמש בודד את המהירות באזוריםשבהם יש עבודות וזה, מעבר לעובדה שהם מבינים שהם מסכנים את העובדים בכביש, בגלל שעל חריגה במהירות באזור שבו עובדים בדרך אתה נעצר במקום, מובל לתחנת המשטרה ומחכה שיבואו לשחרר אותך ואת האוטו.

אין "לא ראיתי", אין "לא שמתי לב", אין "אה, אתה אוחנונה? מטבריה? מכיר משה? היה איתי בגדוד...", ישר אזיקים, כסא אחורי של הניידת ויאללה לתחנה.

לא נכון. אני כותב את הדברים על בסיס תקופה שגרתי בגרמניה ומה שכתבתי הוא מה שראיתי.

אז כן, אם אתה נוסע באוטובאן ופתאום רואה שלט שמזהיר שאין שוליים והמהירות יורדת ל-80 קמ"ש, אל תופתע לגלות שהתנועה מתנהלת במהירות העולה על 100 קמ"ש. זה לא קורה תמיד וכל מקרה לגופו, אך זה קיים ולא כל כך נדיר.

תופעה אחרת שקיימת באוטובאן, ה"drängeln" שזה בגדול מה שקורה כשלדוגמא איזו סבתא פולשת לנתיב השמאלי ומאחורי מגיעה פרארי אדומה במהירות כפולה משלה. הטורים של הפרארי יורדים, הטורים של הנהג עולים ואז הוא נצמד מאחור ו"דוחף" אותה קדימה (לא באמת נוגע בה כמובן), לעיתים בשילוב עם איתות שמאלה.

גרמנים עוקפים מימין. כן זה קורה. בד"כ הם מספרים אח"כ שברכב שעקפו נהג הולנדי (no hope).

autobahn-raser-sind-so-sexy-buga-2007.jpg

בתמונה למעלה רואים שלט המוצב באחד האוטובאנים בגרמניה. מה שרשום בו, בתרגום חופשי - מי שטס באוטובאן, יש לו קטן. :lol:

פרארי ופורשה אשר נפגשות על האוטובאן - זה בד"כ יתפתח לעימות.

למרות האמור לעיל, ברור שתרבות הנהיגה בגרמניה עדיפה על הקיים בארץ עשרות מונים אך עדיין, לא צריך להסחף - כולנו בני אדם (חוץ מהשוויצרים).

שוויץ היא מדינה קיצונית יותר. הבדיחות שאנחנו מספרים על הגרמנים, אלו הן הבדיחות שהגרמנים מספרים על השוויצרים. למרות זאת, פעם חציתי את שוויץ מצפון לדרום במהירות אשר 80 אחוז מהזמן הייתה 30-40 קמ"ש מעל המותר וכל זאת באדיבותה של ב.מ.וו Z3 מקומית.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

הולנדי אתה אומר?

בספטמבר נסענו מנירנברג לפרנקפורט, כשיצאנו מאחד המקטעים שהיו בעבודות קיבל את פנינו שלט ביטול הגבלת מהירות, לפני רובר 75 עם לוחית NL ואני על בימר 320D התיישבתי לו על הזנב, בערך ב 205 קמ"ש הורדתי קצת את הרגל מהגז.

הולנדי מעופף, פר אקסלנס.

פורסם

רובר 75? עדיין חיה? בספטמבר האחרון? ונוסעת 205 קמ"ש?

סחטיין על הרובר! :lol:

קורה ספורטיבו,

כנראה שזה היה ממש ממש "פעם" כי אם תנסה את התרגיל הזה היום, תקבל הבייתה איזה 10-12 דוחות מהירות.

אוטוסטראדות שוויץ מרושתות במצלמות מהירות (שמאיזה סיבה הזויה, מכוונות אליך ודופקות לך פלאש לפנים...ב 200 קמ"ש!)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לשויצרים יש פטנט יפה - סטיה מהמהירות המותרת מעל מידה מסויימת מזכה בקנס שמחושב כאחוז מההכנסה השנתית. לפחות בתאוריה, אם אתה עשיר זה יכול להגיע למאות אלפי ולמיליוני פרנקים. וכראוי למולדת המולטנובה, כולל כל מיני פטנטים כגון מצלמות לאכיפת עקיפה מימין, המדינה מרושתת בהרבה אלפי מצלמות ,חלק מהן מוסווה היטב.

את ההולנדי אני יכול להבין - בהולנד רף האכיפה הוא 2 קמ"ש מעל המותר, והקנסות מתחילים באיזה 40 אירו בכביש המהיר (באזור מיתון תנועה הם יהיו כפולים), כך שהולנדי שלא בטוח מה המהירות המותרת ינהג לאט אפילו מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...