Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה פה הרבה ש''יוצאים'' על בחור כי לא מתקן ראש מנוע.

ברור לכולם שזה הפתרון ולא תוספים כלשהם, אבל כמו שהבחור אמר אין לו את היכולות לתקן או שהוא לא מוכן להשקיע כמה אלפים

ברכב ששווה כמה אלפים. כל התגובות שלכם כמו ''עצלנים עובדים פעמיים'' לדעתי לא במקום, הם פוגעות, מעליבות וכו'.

לא כולם יכולים בקלות להוציא אלפים לתיקון הרכב לפעמים יש אנשים שאין להם ולדעתי תגובות על סמך זה לא אמורות להיות כאן.

תענו על השאלה ואל תתערבו במצבו הכללי או ''תעקצו'' אותו על כך, לא יפה ולא מכובד.

סתם משהו שהפריע לי שיהיה המשך יום טוב.

פורסם

זה שאתה לא מבין אתה הכוונה של מה שכתוב לא אומר שאני עוקץ.

תוספים זה פתרון חפרי וזו עובדה בלי שום קשר למצב הכלכלי של פותח השרשור ובלי שום כוונה לפגוע בכבודו המשך יום נהדר.

פורסם

לא נראה לי שפות"ש זקוק להגנה. רוב התגובות ענייניות.

רק מייעצים לו להימנע משטויות.

ראשית יש לאבחן מה הסיבה להופעת "טחינה".

לבצע בדיקה נכונה של המים והשמן, נראה שהוא לא בודק את הנוזלים באופן עקבי ונכון.

גם אם משתמשים בחומר אטימה, יש חומרים יותר טובים מאחרים (אם לא יועילו - לפחות לא יזיקו).

פורסם
אני רואה פה הרבה ש''יוצאים'' על בחור כי לא מתקן ראש מנוע.

ברור לכולם שזה הפתרון ולא תוספים כלשהם, אבל כמו שהבחור אמר אין לו את היכולות לתקן או שהוא לא מוכן להשקיע כמה אלפים

ברכב ששווה כמה אלפים. כל התגובות שלכם כמו ''עצלנים עובדים פעמיים'' לדעתי לא במקום, הם פוגעות, מעליבות וכו'.

לא כולם יכולים בקלות להוציא אלפים לתיקון הרכב לפעמים יש אנשים שאין להם ולדעתי תגובות על סמך זה לא אמורות להיות כאן.

תענו על השאלה ואל תתערבו במצבו הכללי או ''תעקצו'' אותו על כך, לא יפה ולא מכובד.

סתם משהו שהפריע לי שיהיה המשך יום טוב.

מי שאין לו כסף לתקן את האוטו שיסע באוטובוס.

הבחור נכנס לפורום מתוך תקווה לשמוע את התשובה שהוא רוצה לשמוע, שבאורח פלא ועל אף ההזנחה שלו המנוע שלו "התרפא" ועכשיו כבר אין שמן במים והמנוע כמו חדש.

מה לעשות, לא ככה זה עובד. כל מה שנכתב לו כאן בשרשור הוא אמת לאמיתה, גם היא לא נחמדה או כואבת בכיס. אין כאן שום רצון להעליב או לפגוע באדם.

עכשיו, בואו נחזיר את הדיון למסלולו, הנקודה הובהרה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוקיי עוד הבחנות..

קודם כל אני מניח ומקווה שמי ברז לכמה ימים לא יזיקו למנוע ולמערכת הקירור.

דבר שני,הטחינה ממשיכה להתהוות גם עם מים רגילים אבל אני שם לב שזה קורה רק בנסיעות בלילה.. אחרי שאני בודק אותו אורך וזמן נסיעה ביום,(כ 20 דקות)אין את הטחינה.אותה נסיעה בלילה יש קצת טחינה .. זה עדיין לא חד משמעי אבל עדיין בודק את העניין.

יכול שיש לזה השפעה של מערכת חורף בלילה? הימים האחרונים יותר קיציים. חוץ מהלילות כמובן.

פורסם

אם הנסיעות שלך קצרות והמנוע לא מגיע לטמפרטורת עבודה ייתכן ומדובר בעירבוב השמן עם לחות ולא שום בעיה של פריצת אטם ראש. גם אצלי בגטס הנסיעות הם קצרות מאוד ומידי פעם קיימת מעט מאוד טחינה על הפקק והכל תקין!

פורסם
אם הנסיעות שלך קצרות והמנוע לא מגיע לטמפרטורת עבודה ייתכן ומדובר בעירבוב השמן עם לחות ולא שום בעיה של פריצת אטם ראש. גם אצלי בגטס הנסיעות הם קצרות מאוד ומידי פעם קיימת מעט מאוד טחינה על הפקק והכל תקין!

המנוע מגיע לטמפ עבודה בזמן הנסיעה הקצרה(15-20 דקות) הטרמוסטט גם נפתח, חום עבודה נורמלי ולפעמים קצת פחות במזג אויר הזה בנסיעה מהירה עם טורים נמוכים יחסית 2000 2500 סל"ד במהירות 90-100.

אני לא רואה ערבוב של שמן במים במיכל עיבוי,גם לא אדי מים או אדי שמן מהאגזוז.

ביומיים האלה ששמתי מי ברז אני לא רואה שחסרים מים. יש עוד בדיקות חוץ מטחינה או חוסר טחינה לבדיקת זליגת מים לשמן ? אולי באמת הכל בסדר שם ! (כבר שמתי את החומר דרך אגב !! מחר או מחרתיים אחליף שוב למים ירוקים)

פורסם

מדוע שמת חומר אטימה אם לא הייתה דליפת מים?

בדוק שצינור האוורור של מכסה השסתומים לא חסום.

לא מכיר את דגם המנוע שלך, אבל בדרך כלל זה צינור גומי המחובר בצידו האחד למכסה השסתומים ובצידו השני לסעפת האוויר של המנוע.

התופעה של הופעת תחליב ("טחינה") על פקק מילוי השמן אופיינית לתקופת החורף ולרכב הנוסע נסיעות קצרות.

אם אין כל אבדן של מי קירור, ייתכן שזו הסיבה לתופעה. תמשיך לעקוב וחזור לשימוש בנוזל קירור.

פורסם
מדוע שמת חומר אטימה אם לא הייתה דליפת מים?

בדוק שצינור האוורור של מכסה השסתומים לא חסום.

לא מכיר את דגם המנוע שלך, אבל בדרך כלל זה צינור גומי המחובר בצידו האחד למכסה השסתומים ובצידו השני לסעפת האוויר של המנוע.

התופעה של הופעת תחליב ("טחינה") על פקק מילוי השמן אופיינית לתקופת החורף ולרכב הנוסע נסיעות קצרות.

אם אין כל אבדן של מי קירור, ייתכן שזו הסיבה לתופעה. תמשיך לעקוב וחזור לשימוש בנוזל קירור.

אולי הייתי פזיז באמת בקשר למחשבה שיש דליפה.

מחר אני ארוקן את המים אשטוף שוב במים מצינור ואשים נוזל קירור.

בקשר לצינור אוורור (נשם?) בדקתי לפני כמה ימים רק ע"י שמיעה האמת, פשוט איך שמנתקים אותו מהסעפת שומעים מהצינור את רעשי המנוע ברורים יותר, ככה שהנחתי שהוא פתוח ))

פורסם

עדיף לפרק את הצינור משני קצותיו ולבדוק אם יש בו "טחינה".

לפעמים החסימה נובעת מכיפוף או מעיכה של הצינור עקב התקנה שגויה.

תמשיך לעקוב אחרי המפלס של נוזל הקירור ושמן המנוע בתקופה הקרובה.

תשתדל למדוד תמיד באותם תנאים (מנוע קר, רכב במישור).

• תוכן חדש...