Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

למה?

אין להם מחירים טובים,הפנדה עד לא מזמן נמכרה ב 70 אלף בערך והפונטו גם במחיר רשמי של 100 לא אטרקטבית עם המנוע החלש משמעותית לעומת המתחרות.

לדעתי הם חייבים לשנות את המחירון הרשמי שלהם למה בפועל נמכר בסוכנות,אנשים שעושים השוואות ושיעורי בית,רואים מחיר של 70 אלף לעומת 63 ליונדאי I10 ואולי כבר זה גורם להם לפסול את הפנדה.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ומה קורה בסגמנט הג'יפונים? טוב, תודה.

זאת הייתה עוד שנה מעולה לסגמנט הזה, עם שלל מתחרים חדשים שהגדילו את היקפי המכירות לכדי 14 אחוז מהשוק (לא כולל ג'יפוני יוקרה, פרימיום ו"חצי ג'יפונים" כמו סוזוקי קרוסאובר).

מיצובישי אאוטלנדר עם שנה נהדרת מוביל את השוק. אחריו מאזדה CX-5 וקיה ספורטאז'. האחרון נהנה מאוד מגרסת הבסיס החדשה שהגיעה במסגרת מתיחת הפנים של הדגם, כמו גם אחיו החורג יונדאי ix35.

בסגמנט הג'יפונים הקטנים ניסאן ג'וק נותר בראש, אבל ללא ספק הוא מתחיל לאבד את מקומו. שברולט טראקס נושף בעורפו עם שנה לא פחות ממעולה. כמה חבל שאחיו של הטראקס, אופל מוקה, מאכזב עם כמות מסירות נמוכה מאוד.

לכתבה המלאה: מסירות 2014 - ג'יפונים ורכבי פנאי-שטח

%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%95%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C.PNG

%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%9D.PNG

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מעניין לראות איך איפה הסוזוקי ג'מיני יהיה עם מחיר התחלתי של 100 אלף.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני דווקא חושב שאם מאזדה באמת יתחיל ברבעון הבא לשווק את ה-2 האצ' וסדאן ואת ה-CX3 יש מצב שהם יחזרו להוביל.

טויוטה פופולארית במשפחתיות כי רק שם היא פונה לליסינג, מאזדה מוכרת לליסינג בכל הסגמנטים.

אולי הם לא יהיו הכי נמכרים בכל הקטגוריות אבל אני מנחש שהם יתקרבו מאוד להובלה אם לא יובילו בעצמם.

פורסם

גם ליונדאי יגיע רכב מכר ללסינג-I20,כך שיהיה מעניין.

פורסם

הטבלה בפתיחת השרשור - אני מניח שמגיעה מנתוני המסירות אינה כוללת את כל הרכבים הפרטיים.

ביחד עוד 2624 רכבים בייבוא אישי/מקביל שנמסרו השנה - מספר המכוניות הפרטיות בפועל עובר את ה- 240000 ומגיע ל- 242395 כפי שמופיעה בטבלה שהעלה CARֹ_ME בשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?553628-סטטיסטיקה-רישוי-מכוניות-2014-משרד-התחבורה-(לכבוד-השנה-החדשה)

בנוסף יש את נתוני המוניות ונתוני הרכב המסחרי מעל 3.5 טון שמוסיפים עוד.

הנתונים שמשחרר משרד התחבורה גם מלאים בטעויות הקלדה או דיווח לא עקבי לעומת שנים קודמות שמעוותים קצת את התמונה. כמה דוגמאות:

אינפיניטי שבמקום ה-33 ברשימת המסירות לא מסרה אף רכב פרטי בשנת 2014 (רק 144 SUV). אני בטוח שרק הבוקר ראיתי איזה 2 Q50 בדרך לעבודה. (היא כן מסרה - אך נתוני הפרטיות של אינפינטי נרשמו תחת ניסאן והקפיצו אותו בדירוג המכירות).

כל הכבוד ליבואן של ג'יפ שהצליחו להשיג גידול מרשים של 663% במכירות מ- 87 יחידות בשנת 2013 ל-664 בשנת 2014.

אצל היבואן של קרייזלר בטח מתוכננת "עריפת ראשים" לאחר שמכירות ה- SUV שלהם צנחו מ-489 יחידות ב-2013 לאפס השנה.

אבארט מסרו 46 יחידות של פיאט 500. אבל 5 היחידות של פונטו אבארט נרשמו תחת פיאט. עם 51 יחידות - היו עולים מקום ועוברים את פורשה.

מיבואן פרארי כבר יצאה הודעה שהם מכרו השנה 7 יחידות אך רק 4 מהם נקלטו ברישומי משרד הרישוי משום מה. ויש עוד לא מעט טעויות.

בקיצור - יופי של נתונים שמלמדים המון, רק שיקפידו שם במשרד התחבורה להקליד אותם נכון.

פורסם
מעניין שאאודי מובילים שנה אחר שנה ברכבי היוקרה.

האם זה בגלל הסדרים טובים עם חברות הליסינג; היצע דגמים רחב יותר מהמתחרות; או באמת בגלל עליונות שיווקית כזו או אחרת?

באופן אישי, אני לא מכיר מישהו שבאמת מעדיף A4, A6 או A8, על הדגמים המקבילים של המתחרים.

וחשבתי שאני היחיד שחושב ככה! בתור בעל אודי תמיד עניין אותי לדעת איך בנאדם שיש לו כסף להוציא A6 מהחברה לא יעדיף במקומה סדרה 5 או איזו מרצדס?

במקרה שלי (A1 ) לא היו מתחרות בקטגוריה ( סדרה 1 (מהשנתון שיכולתי להרשות לעצמי-2011) מכוערת לטעמי והA-CLASS הייתה יקרה מאד מאד) , אבל בקטגוריות הבכירות יותר זאת שאלה מעניינת.

אני חושב שהסיבה טמונה,אולי, בעובדה שמרצדס ובמוו משדרות עושר ראוותני מדי ומדביקות לנהג סטיגמות מסויימות שבאות עם הסמל של הרכב ובאודי זה פחות ככה.

פורסם

לב.מ.וו ומרצדס אין מכוניות בקטגוריה של A1 ובנוסף אאודי A3 היא האם הרוחנית של קבות הקומפקטיות היוקרתיות ואני דיי בטוח שהיא גם תהיה הנמכרת שבהן מה שכבר מציב את אאודי בעמדת יתרון מול מרצדס וב.מ.וו. נוסיף לשתי הכוכבות האלה את ה-Q5 שהוא ללא ספק הג'יפון היוקרתי הקומפקטי הכי "נכון" להיראות בו בחוגים מסויימים ולמעשה דיי קיבלנו ניצחון מוחץ לאאודי בכל הסגמנטים החמים, אלה שהכי מדוברים וגם הכי נמכרים אצל יצרני היוקרה.

נזכרתי עכשיו שגם ל-Q3 לא ממש היו מתחרים השנה, ה-X1 מיושן ונראה כמו סטיישן וה-GLA הגיע רק בסוף השנה. עוד סיבה לעליונות של אאודי.

פורסם

יש לא מעט טעויות בנתונים של משרד התחבורה.

מגזין "אוטו" פרסם היום כתבה על הנתונים והגדיל לעשות כשהכתיר את ג'יפ כמותג הצומח של השנה. ציטוט:

"המשתפר של השנה

לסיום, ג'יפ מסיים את 2014 עם 664 מסירות לעומת 87 בלבד בשנת 2013 – עלייה של 760%. בדצמבר לבדו מסר המותג 44 רכבי שטח, מחצית מסך כל מכירות 2013. ללא ספק, המותג המשתפר של 2014."

באוטו אף הצמידו לטקסט תמונה של רכבי ג'יפ עם הכיתוב "'ג'יפ המותג הצומח של שנת 2014".

כמובן שהדבר לא נכון ו- 489 רכבי שטח נוספים שמכר ג'יפ מופיעים תחת המותג קרייזלר כך שג'יפ מכרו 576 רכבים שזה גידול של 15% ולא 760.

• תוכן חדש...