Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קלאץ' מחליק ביונדאי i20 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטיפול הקודם של האוטו התלוננתי על רעידות מוזרות מכיוון הקלאצ ונאמר לי שהקלאצ כמעט גמור ועוד מעט נצטרך לעשות שיפוץ קלאצ(עסק לא זול בכלל בערך 3000₪), עכשיו נסעתי אתמול ברכב וההילוכים פשוט התחילו להחליק(או שמישהו התקין לי טורבו באוטו...).

השאלה אם זה בסדר לעשות שיפוץ או לדרוש קלאצ חדש?(לפי מה שאני זוכר קלאצ חדש עולה בסביבות 7 אלף).

מדובר על i20 2013 1.2 ידני.

פורסם

אתה לא חייב לעשות במוסך המרכזי שדורש מחירים מופרזים כמו 7000 אלף ש"ח

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

על מצמד אין אחריות כמו על רפידות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מחיר של 7000 ש"ח נשמע לא הגיוני גם למוסך מורשה, לדעתי זה לא המחיר.

מה זה שיפוץ קלאץ' אני לא יודע.

אגב, כמה ק"מ עשה הרכב?

גם אם נניח הרכב נסע הרבה, 30.000 בשנה - הוא אמור להיות עכשיו באיזור 50-60 אלף ק"מ. אם מצמד התחיל להחליק אחרי קילומטרז' כזה - זה מצביע נהיגה לא נכונה ושימוש לא נכון במצמד.

לעומת זאת אם הקילומטרז' מאוד נמוך, יכול להיות שזה כן מכוסה באחריות או שאפשר לקבל השתתפות חלקית.

פורסם

הקילומטרז' הוא 40 אלף הרכב כמעט בן שנתיים(פברואר 13) בטיפול האחרון אכן הודיעו לנו שהקלאצ עומד למות וזה בגלל הרגל לא נכון ששונה(להשאר עם הקלאצ לחוץ עם הילוך ברמזור)

החלק לא באחריות, אם אני אלך למוסך לא מורשה זה לא יפגע באחריות בגלל שהחלק לא באחריות נכון?

יש איזה המלצה למוסך של יונדאי?

פורסם

אם ברמזור אתה עומד עם הילוך משולב ודוושת מצמד לחוצה עד הסוף, לא נגרם בלאי למצמד, למרות שזה הרגל לא נכון. אם אתה מחזיק את הדוושה בחצי דרך אז כן נגרם בלאי.

אולי משהו לא בסדר באופן שיחרור המצמד אצל מי שנוהג ברכב, מחליקים אותו יותר מידי או מחזיקים יותר מידי זמן בנקודת חיכוך. או משחררים בפראות. או נותנים יותר מידי גז בזינוק.

אם זה לא ישתנה, גם המצמד החדש יגמר מהר.

בנהיגה נורמאלית, מצמד לא אמור להיגמר אחרי 40.000 ק"מ, אלא להחזיק פי 3-4 מזה ואפשרי גם יותר.

לא תתבטל האחריות על הרכב אם תבצע החלפה במוסך כללי, אלא אם ימלאו שמן גיר לא נכון (לדוגמא) ואז כן תתבטל אחריות על אותו מכלול.

פורסם

הבנתי.

כשאני מתחיל נסיעה אני מנסה להכניס את ההילוך בסלד של בערך 1500 כדי לא למשוך זמן עם הנקודת חיכוך.

אני לא נוהג בפראיות באוטו אולי אח שלי אבל הוא לא נוסע בו הרבה כמוני.

כנראה שהבעיה היא אצלי, אשמח לדעת בדיוק איך אני אמור לשחרר את הקלאצ.

וחשבתי לבצע את העבודה באורן שירותי רכב ולקנות את החלקים מיונדאי שופ.

פורסם

איך לשחרר את הקלאצ'? קודם כל תהיה רגוע, שב קרוב יחסית לדוושות, תראה שאתה לוחץ על הדוושה הרגל שלך לא מתוחה עד הסוף. תלחץ על הדוושה, קח את ידית ההילוכים שמאלה וקדימה להילוך ראשון, ברקס לחוץ גם כן בשלב זה. התחל לשחרר את הדוושת קלאץ' בעדינות לאט לאט, עד שאתה מגיע לנקודת רעידה קלה, בשלב זה עליך לעזוב את דוושת הברקס, וללחוץ מעט על דוושת הגז, עד אלף סל"ד ולשחרר את הקלאץ' בעדינות, הרכב יתחיל נסיעה, ומשם אתה על הסוס.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

הקלאץי בכל מקרה אינו באחריות אז מה זה משנה איפה אתה מחליף אותו?

כנס לכל מוסך מורשה משרד התחבורה, לא מוסך מדרכה כמובן ותחליף את הקלאץי.

חוץ מהקלאץי והבלמים, כל הרכב מכוסה באחריות ואף אחד לא יתנער מזה.

ובטח אל תשלם 7000 שקל. בצע סקר שוק במוסכים {גם בטלפון}.

ותשתדל להחליף הרגלי נהיגה.

יוסי.

פורסם (נערך)
אם ברמזור אתה עומד עם הילוך משולב ודוושת מצמד לחוצה עד הסוף, לא נגרם בלאי למצמד, למרות שזה הרגל לא נכון. אם אתה מחזיק את הדוושה בחצי דרך אז כן נגרם בלאי.

אולי משהו לא בסדר באופן שיחרור המצמד אצל מי שנוהג ברכב, מחליקים אותו יותר מידי או מחזיקים יותר מידי זמן בנקודת חיכוך. או משחררים בפראות. או נותנים יותר מידי גז בזינוק.

אם זה לא ישתנה, גם המצמד החדש יגמר מהר.

בנהיגה נורמאלית, מצמד לא אמור להיגמר אחרי 40.000 ק"מ, אלא להחזיק פי 3-4 מזה ואפשרי גם יותר.

לא תתבטל האחריות על הרכב אם תבצע החלפה במוסך כללי, אלא אם ימלאו שמן גיר לא נכון (לדוגמא) ואז כן תתבטל אחריות על אותו מכלול.

שבת שלום בוקי,

שאלה בעקבות מה שרשמת, הקפיצים או במקרה הזה של קלאץ' קוני המנופים שהם בעצם גם קפיצים לא יכולים להתעייף\

להיחלש, בעת לחיצה בצומת על קלאץ'?

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

כן, לחיצה ממושכת על דוושת המצמד בעמידה ברמזור גורמת לבלאי מיותר לקפיצים ולמייסב לחץ.

אבל אני לא חושב זה בלבד יכול לגרום להחלקה של מצמד אחרי 40.000 ק"מ.

פורסם (נערך)

אכן שימוש לא נכון בקלאץ'. במידה ואתה מעוניין להאט/לעצור יש 2 אופציות :

1. מאטים את הרכב ע"י הורדת הילוכים וברקס.

2. לוחצים ברקס וברגע שהאוטו מתחיל לרעוד מוציאים את ההילוך לניוטראל(לחיצה קצרה על הקלאץ').

לגבי תחילת נסיעה - תלמד לשחרר את הקלאץ' ורק אז ללחוץ על דוושת הגז כי הפעולה שאתה עושה גם היא תורמת לשחיקה נוספת ברכיבי הקלאץ' זה דומה לזינוק בעליה שאתה עושה כל תחילה תנועה...

אם אתה מרגיש שלא הבנת מה רשמו לך זה לא בושה לקחת שיעור שניים ממורה נהיגה זה יעלה פחות מהחלפת קלאץ.clutch.jpg

עריכה אחרונה על ידי GOLD777
פורסם

אז אתם אומרים קודם להגיד לנקודת חיכוך ואז לתת טיפה גז?

כי פעם שהייתי עושה את זה האוטו היה נכבה, ודרך הגב מורי הנהיגה(לפחות שלי) הוא מלמד להתחיל נסיעה רק עם קלאצ ורק אחרי שהכנסתי הילוך לתת גז אבל באוטו כמו שלי עם מנוע קטן(1.2) בשיטה הזאת הרכב פשוט נכבה ברוב המקרים.

• תוכן חדש...