Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הקדמה:

ההורים שלי עובדים בתיירות כבר משנת 1990,פחות משנה מאז שהם עלו לארץ הם הצליחו להכיר את האנשים הנכונים ובמקום ללכת לנקות שרותים הם החלו לעסוק בתיירות פנים.

עם השנים העסק התפתח,עשרות של אוטובוסים בשבוע הם היו שולחים לים המלח ואילת,אלפי תיירים,טיפים שבעזרתם אז היה אפשר גם לקנות דירה.

אבל בגלל המצב הביטחוני,כמות התיירים נפלה,ההורים שלי עבדו פחות ופחות ואז הם החליטו לפנות גם לעיסוקים אחרים כמו חנויות ספרים ומתנות,נטוריון ותרגומים ועוד כמה שטויות כאלה.

התיירות אבל לא מתה לגמרי.

עדיין עד היום אנחנו מוציאים בשבוע בממוצע אוטובוס-שתיים-שלוש אבל החלטנו כדי לחסוך עלויות של הסעות פה ושם לקנות גם רכב משלנו.ב2010 קנינו קרניבל 2007 יוצאת השכרה,אומנם לא רכב הסעות אבל 4 נוסעים+נהג עם הרבה מטען היו נוסעים בו ממש בנוחות.

הקרניבל הייתה ברשותנו כ3 שנים אשר במהלכם היא עברה קרוב ל150 אלף קילומטר,כאשר היא התחילה להזדקן מכרנו אותה די בפזיזות ובגלל טעות שלי גם ממש בזול.

חצי שנה לא הצלחנו למצוא את המבוקש-רכב עם 9 מקומות אוטומטי ולא רובוטי או ידני בגלל מגבלה פיזית של אבא שלי לנהוג עם קלאץ' והפחד האישי שלי מ7DSG.

בסופו של דבר גיליתי שיש יונדאי I800 שמגיעה גם אוטומטית החל מ2011. התחלתי לחרוש על הרשת,לוחות רכבים,נסעתי לירושלים לראות רכב שהמוכר ההזוי שלו רצה כ15 אלף מעל המחירון.

בזמן שחיפשתי את הרכב השארתי פרטיים במקומות שונים והגיעה השיחה מאלבר:

"שלום גבי?"

"יש לנו I800 אוטומטית בשבילך,2011 עם 40 אלף קילומטר!"

אני לוקח את אבא שלי טס לסניף,מגיע לנציג כבר עם אבא שלי שמחזיק ביד את הפלאפון כדי להעביר כסף לאלבר במקום. אלא שהנציג אומר לי:"לא מאשרים לי למכור לך את הרכב בגלל שהוא עדיין בשימוש" :evil:

חצי שנה,כן כן חצי שנה הלכתי יום יום לאלבר כדי לשחרר את הרכב עד שבדיוק בתאריך של היום לפני שנה קנינו אותו. 42 אלף על השעון,9 מושבים בהרכבה מקומית.

הרכב עצמו:

ככה הוא נראה ביום שהוא ירד מהמובילית.

1395281_656048031082722_808311100_n.jpg

ישר לאחר שהעברנו את הכסף לקחתי אותו לקצת התקנות כמו חלונות כהים,מולטימדיה וכו'.

579052_713697425317782_277634194_n.jpg

הרכב במקור מגיע כמסחרית סגורה. בארץ כדי לחסוך עלויות מכניסים את הרכב לאחת מחברות האבזור,חותכים חלונות,מדביקית זכוכית,מתקינים דיפונים,גימור,תקרה,מזגן נוסף(ללא מדחס נוסף) ומושבים.

הכל כמובן מורכב בידיים שמאליות,הכל רופף,מרעיש,מושבים לא נוחים ופתחי מזגן שלא ניתנים לכיוונן.

לכן הכנסנו גם את הרכב למקצה שיפורים אצל חברה שמאבזרת מיניבוסים בסכנין:

1798657_713692378651620_197678151_n.jpg1780623_713692408651617_351181164_n.jpg1381617_713692355318289_1039928287_n.jpg

ביום שקנינו אותו הקילומטראז' היה 42 אלף,היום הוא מתקרב ל105 אלף קילומטר והתכנון הוא למכור אותו ב150-160 אלף קילומטר.

חווית הנסיעה:

ברור שזה רכב שלא נועד להסעות,המתלה האחורי פשוט נורא. כל סדק,כל בור,הכל ישר לתוך הגוף כאילו שום דבר לא באמת נועד כדי למנוע זאת.

לנו בהתחלה זה מאוד הפריע,אבל התרגלנו או שהמתלים נהיו נעימים יותר,אני לא יודע כבר...בכל מקרה אף פעם שום נוסע לא התלונן על נוחות הנסיעה,אולי המושבים תורמים לכך,אולי האנשים לא שמים לב אבל זה מאוד מוזר כי שבוע אחרי שקנינו היינו מוכנים כבר למכור את הרכב בגלל הבעיה הזאת(קנינו בלי נסיעת מבחן).

מה שטוב ברכב אבל שהוא ממש מרגיש כמו פרייבט לנסיעה,הגה קליל במהירויות גבוהות אבל קצת כבד במהירויות נמוכות.

אחזקת הרכב:

0 תקלות,ממש כך. שום דבר לא התקלקל,לא נשבר. כלום.

טיפול 60 אלף עלה כ1500 ש''ח.

טיפול 80 אלף כ2000 ש''ח.

טיפול 100 אלף כ1500 ש''ח.

אין לי איך לפרט לכם מה הוחלף כי אני לא מספיק להסתכל בקבלה ואבא שלי ישר מעביר אותה לרואה חשבון אז :|

תוכנית לעתיד:

כמובן שעוד I800 כזאת לא נקנה,אולי את גרסת הנוסעים שלה אבל גם לא בטוח. כרגע הטראנספורטר מושכת את העין למרות הגיר שאני חושש ממנו. הבנתי שזה אכן גיר HEAVY DUTY מה שנקרא ולא אותו הגיר שתוקעים בכל הוואגיות.

הרכב עלה לנו 130 אלף ש''ח. ההוצאה הכי טובה שיכולנו לעשות,כבר חסכנו על הסעות והרווחנו על קבוצות קטנות עם מדריך מספיק כדי שנשכח ממזמן את ההוצאה הזאת :wink:

מקווה שלא התעייפתם.

הנה תמונה של הרכב,איך שהוא נראה היום:

10555235_797948373559353_960481613_n.jpg

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

סקירה קצרה ומעניינת. תודה!

ד"א, תוכל לפרט בקצרה מה דרוש בשביל לפתוח עסק תיירות מהסוג הזה?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

לא נראה לי שיש לנו אישורים מיוחדים כי אנחנו מעסיקים מדריכים חיצונים,אין לנו עובדים,אנחנו מזמינים אוטובוסים מחברה חיצונית ואין לנו רכב אשכול שנקנה בעזרת המדינה.

בסה''כ עוד עסק מורשה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כל הכבוד על היוזמה של ההורים לא להיות ״מנקי שירותים״ (כהגדרתך..)

וכל הכבוד על הכתיבה!

1999-2001 - פורד אריקה 90'

2001-2008 - פולקסווגן פולו קלאסיק 00'

2008-2014 - יונדאי אקסנט - חדשה מהניילונים 08'

2014 - - שברולט קרוז - 11'

פורסם

זה רכב מסחרי עם מושבים,נוחות ברור שאין.

סקירה יפה ושמח לשמוע שהעסקים כרגיל :)

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
למה אין פרסום על האוטו?

פשוט לא יצא לעשות...תמיד רציתי לעשות גם על שלי ואף פעם לא יצא.

אולי ברכב הבא...

היה שווה לחכות ולהשקיע כלכך הרבה זמן במקום לקנות רכב חדש ?

מה ההפרש ?

חדש בגרסת הנוסעים שלו עלה כשביררנו 237 אלף על הכביש,סכום שהיינו מוכנים להשקיע אבל לא רצינו בגלל שלדאוג לרכב חדש לא בא לנו טוב.

למרות שאבא שלי נוהג בכפפות משי בכל רכב שהיה לו עד היום עדיין העדפנו לקנות משומש "לפתוח לו את התחת" ולהחליף.

פורסם

סיקור מעולה והרכב נראה מתאים בול לתפקידו.

מה גם שבזמן האחרון אני שומע רק דברים טובים על אלבר ואני חושב לפנות לשם בעצמי בקרוב אחר חיפוש 'האחת'.

פורסם
פשוט לא יצא לעשות...תמיד רציתי לעשות גם על שלי ואף פעם לא יצא.

אולי ברכב הבא...

חדש בגרסת הנוסעים שלו עלה כשביררנו 237 אלף על הכביש,סכום שהיינו מוכנים להשקיע אבל לא רצינו בגלל שלדאוג לרכב חדש לא בא לנו טוב.

למרות שאבא שלי נוהג בכפפות משי בכל רכב שהיה לו עד היום עדיין העדפנו לקנות משומש "לפתוח לו את התחת" ולהחליף.

רק שתדע שאני עוסק בתחום ואשמח לתת לך "הנחת קארזפורום"

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)

Rotem Shmueli

כנראה שלא כתבתי מדוייק מספיק...אלבר ממש לא חברה טובה.

מעמיסים אותך בבלבולי מוח שהרכב כל יום אמור להגיע וככה אתה מחכה חצי שנה,עד שהוא מגיע חסרים לרכב דברים שאת אחד מהם (כיסוי פילטר מזגן בהתקנה מקומית )עוד לא קיבלתי-בטענה "הוא בדרך" :roflmao:

תמנע מללכת לשם,עדיף תלך לאוטוסנטר. שם קניתי את הפורטה שלי.

חווית קנייה מעולה.

ככה זה נראה בלי החלק שחסר לי ואם הייתי יכול להזמין הייתי מזמן עושה זאת,הבעיה שלמי שאני לא מתקשר אומרים לי תבוא אלינו נראה מה זה,וכמו שאתם מבינים הרכב די עובד בימים אלה...

996970_679492688738256_1575018912_n.jpg

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

פורסם (נערך)

כמה עלתה לכם ההתקנה, השפצורים והתיקונים אחרי הקניה ?

בסופו של דבר מבחינה מכנית הרכב תפקד, אבל עם כל הבעיות של ההתקנות המקומיות לא היה כדאי יותר לרכוש רכב חדש דומה שמגיע מוכן להסעת נוסעים מהיצרן ?

גם בסוף יהיה קל יותר למכור אותו כיד שניה.

בסופו של דבר נראה שעשיתם החלטה נכונה שהשתלמה למרות כל הבעיות, אבל אז לא יכלתם לדעת את זה.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

כדאי מאוד,אבל לא חדש.

היו לי שלוש אופציות (כולם I800):

*רכב אשכול שנת 2012 מירושלים עם 20 אלף קילומטר,הבן אדם רצה מחיר פשוט לא הגיוני ומוגזם.

*יד ראשונה שעמד במגרש ברמלה,קילומטראז' נמוך,כל התוספות. מדבר עם הבן אדם הכל טוב ויפה. אמרתי אם יש לי קשרים אז למה שלא ננצל אותם?

התקשרתי לחבר של אבא שלי שעובד ביונדאי חיפה,בדיקה קצרה על הרכב ומגלה שהוא חטף שתי פצצות אשר תוקנו במוסך כולל החלפת חלקי מרכב.

*אלבר. רכב נקי ללא תאונות,המחיר זול,קילומטראז' נמוך אבל הרכבה מקומית ולא מקורי יצרן כמו שני הקודמים.

בסוף לא ההרכבה קבעה.

כל השפצורים ביחד עלו כ8 אלף אני מעריך.

פורסם

דרך אגב, יש הבדל מהותי בנוחות הנסיעה בין גרסת הנוסעים לבין הגרסה המסחרית, זו הראשונה מצוידת במתלה אחורי מסוג רב חיבורי וזו האחרונה בקפיצי עלים כמו ברוב המסחריות.

• תוכן חדש...