Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על פיאט פונטו גרנדה ידנית, שנת 2008 עם 125 אלף ק"מ.

bdika.jpg

מה דעתכם? האם הרכב (לפי הבדיקה) נראה במצב טוב?

בנוסף, הבנתי מהבודק שהתושבות מנוע ותיבת הילוכים שבורות/לא תקינות ויש נזילת שמן מהתיבת הילוכים (כפי שכתוב). כמה בערך אמור לעלות תיקון כולל של הפגמים האלה?

תודה!

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם
הרכב לא נראה במצב טוב - כנראה הוזנח, בנוסף הוא עבר תאונת חזית.

תודה. הרכב אכן עבר פגיעה בחזית. אין פגיעה בשלדה.

האם מדובר על בלאי טבעי שאפשר לתקן ביישור קו אחרי הקנייה או נראה שמדובר בתקלות שלא טופלו ונגררו במשך תקופה?

אשמח לקבל חוות דעת נוספות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חוץ מהתאונה שידעת עליה זה כנראה 90% כסת"ח שכותבים על כל רכב. לך למוסך פיאט באיזור שלך שיעשה בדיקה מקיפה לרכב וגם יתן הצעת מחיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו שכבר כתבו :

תושבות מנוע פגומות - לבדוק ולהחליף במידת הצורך (זניח אני חושב ולא יקר)

זווית היגוי - בדיקת פרונט

הפרדת מצמד - ייתכן קלאץ' בסוף ימיו (בדוק לעומק)

מצטרף לסלואורייד,לך למוסך פיאט וקבל הצעה לתקן הכל כולל הכל,ותחליט אם שווה לך להכנס לזה.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אפשר לקבל הצעת מחיר לפי נתוני הטופס? קצת בעיה לקחת את הרכב עצמו.

והשאלה הגדולה שלי היא - האם יישור קו של תושבות, כיוון פרונט, נזילות שמן אמור לתת לי ראש שקט, או שיש לקויים ברכב שעדיף לוותר עליו מראש?

סלורייד - נאמר לי שלא הייתה פגיעה בשלדה בעקבות התאונה. האם יש דברים נוספים שצריך לחשוש מהם?

שוב - תודה רבה לכולם!

פורסם

הצעת מחיר לפי הטופס תהיה כמעט תמיד לא מדוייקת ויכול להיות פער ניכר בין הערכת העלויות לעלות בפועל.

יישור קו יכול פתור את מירב הבעיות ברכב, נשאלת השאלה אם כל הפגמים של הרכב הובאו בחשבון במחיר, והאם הסיכוי שווה את הסיכון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה פשוט עצוב ומצחיק שבתכל'ס, מהבדיקה הנ"ל אי אפשר ללמוד שום דבר רלוונטי על מצבו של הרכב.

מרבית הדברים הכתובים הינם "גנריים" ומופיעים כמעט בכל בדיקה אחרת. הדבר היחיד שהצלחתי להבין בוודאות מהבדיקה זה שהרכב עבר תאונה קדמית ללא נזקי שלדה / קצה שלדה... כל השאר - לך למוסך, עדיף כזה שאתה סומך עליו שיעשה מעבר על הרכב ויבדוק מה באמת מצבו המכני.

Lexus CT200H

פורסם

כמו שאמרו כאן מעליי- הרכב עבר תאונה שעל פניה לא נראת כתאונה שהשלדה של הרכב נפגעה.

כל שאר הדברים נתונים לויכוח:

1. יש הרבה כסת"חים של מכון בדיקה- במיוחד במנוע ובגיר- תושבות פגומות, נזילות שמן ולבדוק מערכת קירור.

2. לדעתי מה שלא כסתחים זה הקלאץ' שלדעתי יש לבדוק מה מצב הבלאי שלו. כיוון פרונט. ומכוונים שבורים-לבדוק מה הסיפור בעיקר לפי היסטוריית טיפולים של הרכב.

לסיכום,

בדיקה לא רעה בכלל. אני ממליץ שתיגש למוסך שאתה סומך עליו שיבדוק נזילות שמן אם בכלל יש, מה טיב נוזל הקירור שברכב. כמו כן, מצב תושבות, ומצב הקלאץ'.

ממליץ לך בחום להוריד במחירון את בעל הרכב בגלל התאונה ובכלל לדרוש לראות דוח שמאי ומה הנזק שנגרם לרכב.

בהצלחה!

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה פשוט עצוב ומצחיק שבתכל'ס, מהבדיקה הנ"ל אי אפשר ללמוד שום דבר רלוונטי על מצבו של הרכב.

מרבית הדברים הכתובים הינם "גנריים" ומופיעים כמעט בכל בדיקה אחרת. הדבר היחיד שהצלחתי להבין בוודאות מהבדיקה זה שהרכב עבר תאונה קדמית ללא נזקי שלדה / קצה שלדה... כל השאר - לך למוסך, עדיף כזה שאתה סומך עליו שיעשה מעבר על הרכב ויבדוק מה באמת מצבו המכני.

זה בדיוק המצב.

- המנוע עובד ומשמיע קול (כמו כל מנוע)? רעש תזמון שסתומים.

- יש ברכב רצועת תזמון? צריך להחליף לפי הוראות יצרן.

- זה רכב קירור מים? יש קורוזיה בחיבורים. אני מת לבוא עם חיפושית לבדיקה ולראות אם הם יתבלבלו ויכניסו את הסעיף הזה בטעות.

- יש לרכב גיר? אז יש בו חופשים. גיר ידני?! אז יש גם בלאי בקלאץ'.

הכי דפוק שחלק מהליקויים האלה יכולים להיות אמיתיים אבל אתה לא תדע.

בדיקה במוסך היתה לפחות נותנת פרספקטיבה כלכלית על עלות הליקויים. הבדיקה הזאת לא אומרת כלום חוץ מהתאונה, וברוב האיזורים של המוסכים ניתן לגשת לפחח שיבדוק את זה ב10 דק'.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קניתי גם רכבים שלא הופיע בהם הכסת"ח הרגיל. יש רכבים שמורים משמעותית.

עם זאת, סה"כ מדובר ברכב בן 7 עם ק"מ די נמוך - אז לדעתי שווה להיכנס לעסקה, בתנאי שאתה יודע בדיוק כמה אתה הולך לשלם.

למיטב הבנתי יש לך פה כמה אלפים טובים להשקיע, סביבות 3500-4000 ש"ח - כאשר הקלאצ' מהווה את החלק הארי (סביבות 2000 ש"ח) ועוד מספר תושבות שבורות, חופשים למיניהם (יכול להיות יקר, בדוק לעומק) ונזילות פה ושם.

סה"כ הרכב הוא רכב במצב תקין אך מוזנח, ז"א שלא ביצעו בו כלום, רק נסעו בו. זה לא בעלים פדנט שנכנס כל 10 אלף ק"מ למוסך וביקש שיסדרו דברים לקויים (כמו שאני עושה) אלא אחד שרק נוסע, ואחרי שהרכב מתחיל לזייף קצת ולקרטע, הוא מוכר אותו.

פורסם

לגבי התאונה צריך לבהדוק מול דו"ח השמאי מה החומרה שלה.

לגבי המצמד- איך הוא מרגיש לך? האם הוא מפריד טוב? האם מחליק? אם כן כניראה זה כסת"ח.

בנוגע לתושבות פגומות- לא צריך להתרגש יותר מדי- זה בלאי טבעי גם אני החלפתי בסיויק שהיתה 6 שנים על הכביש תושבות (סיויק 2004 אוטומטית 1600 שהיתה מטופלת בפדנטיות במוסך מורשה הונדה).

בכל מקרה גש איתו למוסך לבדוק היסטוריית טיפולים, מתי הטיפול הבא, בדוק את דו"ח השמאי ואחרי שיהיה לך תמונה כוללת תוכל לקבל את ההחלטה הנכונה ואם מדובר בכסת"ח כמו שהרבה דברים נראים כאן או שמא הרכב באמת מוזנח.

פורסם

התושבות נשברו כתוצאה מבלאי טבעי. זה שלא הוחלפו, זה אינדיקטור לרכב מוזנח.

גם אצלי בפונטו ספייס בת 6 בזמנו התבלו תושבות והיה צורך להחליף. הרכב רעד ולא היה נעים.

פעמיים יצאשנכנסתי למוסך (כל 10 אלף ק"מ, להחלפת שמן) - והוחלפה תושבת כלשהיא.

אם לא הייתי מחליף, הרכב היה הופך לויברטור.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות!

החלטתי בסופו של דבר לרדת מהעסקה מ-2 סיבות עיקריות:

- אין ספר או היסטוריית טיפולים. בנוסף - אין קבלות על תיקונים או ביקורים במוסך.

- בעל הרכב טוען שלא ידע בכלל מנושא התאונה ושזה כנראה משהו שהיה ביד הקודמת ולא סיפרו לו (היה מופתע מהבדיקה).

• תוכן חדש...