Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כולנו נוסעים ליער השחור [שרשור המלצות מאוחד]

Aviv943
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

היי חברים.

ביום רביעי הקרוב אני ממריא למינכן.

אף פעם לא הייתי בגרמניה ואף פעם לא ארגנתי טיול משפחתי ולכן אני מפחד שמשהו יתפקשש (האחריות במשפחה נפלה עלי).

היעד- היער השחור.

הזמן- 7 ימים.

5 אנשים- זוג הורים ושלושה בני 18-21.

הרכב- פאסט סטיישן.

הלינה- 6 לילות בבית מלון במרכז היער השחור. (4 כוכבים)

עכשיו אספר קצת על הטיול.

ממריאים מישראל ב12 בלילה ונוחתים בסביבות השעה 4 וחצי בבוקר.

מכאן אנחנו לוקחים את הרכב ששכרנו (יודעים שיכול להיות שנקבל רכב אחר). קונים סים מקומי ויאללה לטיול.

אלו הנקודות שרשמתי לעצמי והוסכמו על כל בעלי המשפחה. תודה רבה לחברי הפורום שרשמו בעבר ביקורות והמלצות לחברים אחרים.

הימים לא בהכרח בסדר הזה.

יום רביעי- נחיתה במינכן בסביבות 5 בבוקר. יציאה מהשדה בסביבות השעה 7-8 לאחר קבלת הרכב ובדיקת תקינות. נסיעה למרכז העיר. נסיעה מוזיאון המדע והטכנולוגיה. יום קניות. סביבות השעה 4-5 יוצאים לכיוון היער השחור (3 וחצי שעות נסיעה).

יום א'- אגם טיטיזי+ שייט באגם, פארק המים או פארק חבלים אתגרי- שעות פעילות 10-19. כל זה לוקח מקסימום 3 שעות לכן צריך מקומות נוספים (הערכה ללא ניסיון).*

יום ב'- העיירה פרייבורג והמכרות. (יש אפשרות לתיירים להכנס ולחפש אבנים יקרות) + שוק (פתוח מ 8 עד 14 כל יום?) *צריך למצוא עוד מה לעשות באותו יום*

יום ג'- מפלי טרייברג - לא להכנס לעיירה עצמה (מאוד משעממת וקטנה) *צריך למצוא עוד מה לעשות באותו יום*

יום ד'- עיירת היידלברג. טירה עצומה שאסור לוותר עליה. (אולי אוותר על היום הזה- יש פרטים בהמשך)

יום ה'- נסיעה לשטוטגארט - ביקור במפעל Ritter (מפעל לייצור שוקולד עצמי הגדול בעולם), ביקור במוזיאון הרכב של פורשה (אומרים שזה החוויה הגדולה ביותר בטיול וזה חובה לכל תייר). ביקור בטירת הואזורלן (Hohenzollern) שנמצאת בין היער השחור לעיירה מצינגן בחזרה משטוטגארט.

יום אחרון- עוד יום במינכן. מגיעים בשעה 11 למינכן. הטיסה ממריאה בשעה 10 בערב.

יש דרישה חזקה מאוד להגיע למפלי הריין בשוויץ ולבקר בציריך. זה חלק ממטרת הטיול. איפה אני מכניס את זה? חשבתי לוותר על עיירת היידלברג או לאחד אותה ליום אחר. יש הצעות? אני לא מצאתי היכן להכניס את היום הזה.

בגדול- הטיול הזה הוא מתנה מההורים לשחור שלי ושל אחותי מהצבא וגיוס של אחי הקטן בעוד חודש. (מסכנה אמא, שלושה לוחמים ברצף :-D). ככה שחשוב להנות ולהירגע אחרי 3 שנים קשות שבהם אמא לא ישנה לילה אחד (במיוחד במבצע האחרון).

אשמח לכל טיפ, המלצה או רעיון למקומות בהם אוכל לבקר ולהשלים את המקומות החסרים. בהמשך אבנה לוז מפורט יותר עם זמני נסיעה.

תודה רבה וגמר חתימה טובה :lol:

אביב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אני בדרך לעבודה, אבל בכל זאת טיפ ראשון: בחן מחדש את היום הראשון. תהיו גמורים אחרי לילה לבן, מחכה לכם נהיגה של 3-4 שעות בדרכים לא מוכרות, חלקה באוטובאהנים וחלקה בכבישי הרים. הכניסה למינכן היא צרה לא קטנה ומומלץ להמנע ממנה. הייתי מוותר על הביקור במוזיאון הגרמני ונוסע לשטוטגארט ומשם למלון, וכך מפנה את היום למפלי הריין.

נסיעה למפלי הריין - להביא בחשבון מרחק לא קטן וצורך ברכישת מדבקת אוטובאהן שויצרית, אם לא מודבקת על הרכב. עניין של 40 פרנק שויצרי (כ-30 אירו). אם את לנים בצפון היער השחור הייתי מוותר בגלל מרחק גדול. כמוכן - בשויצריה לא מקבלים אירו, צריך להצטייד בפרנקים (קונים בכספומט אחרי הגבול).

פרט חשוב לתכנון - היכן אתם לנים? המרחקים ביער השחור עצומים, מדובר בתא שטח שארכו למעלה מ-200 ק"מ, כך שנהיגות בתוכו יכולות להיות 300-400 ק"מ ביום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

מצטרף בהחלט להמלצה, לאחר מספר ביקורים במינכן, אחרי הטיסה לא ישאר לכם כוח לכולם, בטח לא לביקור במוזאון הגרמני0שגם ביום שלם לא מספיקים לראות הכל) ולאחר מכן נהיגה למלון,זה סיוט!

הייתי מציע ללון את הלילה הראשון והאחרון במינכן, כך שאפשר להגיע למינכן,לטייל בעיר באזור marian platz וללכת למלון,ביקור במוזיאון ומפעל במוו הוא חובה לחובבי רכב BMW WELT למחרת לצאת מוקדם לאזור הבא.

מינכן מלאה עכשיו ותוסת באוקטובר בגלל האוקטוברפסט, תוכלו להנות בערב באחד מבתי הבירה הפזורים בעיר.

שנית

ציין היכן אתם ישנים

העזר במפה הזו שמתעדכנת מדי פעם

אורן

עריכה אחרונה על ידי אורן שרותי רכב
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי, קח בחשבון שיהיה קר. אנחנו היינו בסוף אוגוסט ובטיטיזי פשוט קפאנו. רוח קרה שמצליפה בפנים, לא כיף.

לפי דעתי, סעו יום אחד לפארק אירופה בקצה המערבי של היער השחור. כניסה עולה 40 יורו לאדם, הפארק ענק ומלא מתקנים מסוגים שונים, וגם אם זה לא מדבר אל ההורים שלך, הם יוכלו לבלות שם באין ספור מתקנים רגועים, גינות יפות וגינות בירה.

מציע לכם גם להחליף את אחת האטרקציות של "הזקנים" כמו המכרות, בחצי יום בפארק באדה פריידז בטיטיזי.

זה מתחם סגור עם בריכות מחוממות, מחולק לאזורים - אקסטרים עם מגלשות, רגוע, וספא. מתקן ברמה מדהימה, נקי שקט ומתוחזק. כניסה עולה סביב ה 20 אירו, לדעתי שווה כל סנט.

לגבי הרכב, אני חושב שעדיף לכם לשדרג למשהו בגודל של מיני ואן לפחות. 5 מבוגרים עם מזוודות בפאסאט סטיישן? לא.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דיי משעשע יום ד - עיירה שאסור לוותר עליה, אבל אולי נוותר עליה :lol:

בכל מקרה, כמו ששאלו קודם - חשוב להתאים את הטיול למיקום בו אתם ישנים.

לגבי מפלי הריין , היינו והמקום נחמד אבל לדעתי לא שווה נסיעה של שעתיים לכל כיוון. אם לא הינו טסים מציריך היינו מוותרים עליו.

מקום שכן שווה לבקר בו הוא פארק אירופה - סוג של דיסנילנד שמחולק לאזורים לפי מדינות אירופה.

לגבי המוזיאון הטכני - אם אתם לנים בצפון היער השחור שווה לבקר במוזיאון הטכני בזיסנהיים.

לגבי מוזיאון פורש - לא הייתי אבל להבנתי המקום קטן יחסית במיוחד בהשוואה למוזיאון מרצדס שגם הוא שוכן בשטוטגארט.

.We apologise for the inconvenience

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מזמן חזרתי מטיול גם כן ביער השחור ( וגם באוטריה ).

דבר ראשון, אתם מקבלים מהמלון את כרטיס היער השחור? ( הכרטיס האדום )

הערכה שלי - בטיול שלי השתמשתי בו בסביבות ה 150 אירו אטרקציות לבן אדם ( פארק חבלים, כל יום בפארק מים, כניסה לרכבלים בחינם ועוד ועוד ).

אם כן, תגיד ואני אגיד לך איפה שווה לנצל אותו ;)

לגבי יום א'- ממליץ בחום לא לוותר על פארק החבלים. אני וחברה שלי נכנסו אליו פעמיים ( עם הכרטיס האדום ) ופשוט היה שווה כל רגע, אחד מרגעי השיא של הטיול ( למרות שהתעופפתי שם ושברתי ציפורן וקצת סבלתי, עדיין כיף עצום ).

אנחנו היינו בפארק חבלים בפלדברג, כאמור כניסה חינם עם הכרטיס האדום. אני יודע ש-ל ACTION FOREST הכניסה עולה בערך 20 אירו, לא הבנתי אם יש מגבלת זמן או משהו בשניהם ( לנו הייתה בגלל הכרטיס, לא שאלתי איך זה עובד בלי הכרטיס ).

יום ב' - במדרחוב של פרייבורג יש אחלה המבורגר( באזור של חנות saturn, אי אפשר לפספס ), אצלכם זה בתחילת הטיול אבל אצלנו שאנחנו ניסינו לשמור סוג של כשרות ( בלי חזיר ) וזה היה לקראת הסוף כבר היה קשה לראות מקדונלדס/פיצה/פסטה והתענגנו על ההמבורגר :D

בפרייבורג יש גם את רכבל שאואינסלד שאפשר פשוט לנסוע לפסגה ברכב ( אני תכננתי לנסוע לרכבל ופשוט שמתי לב בכביש שעברתי שיש רכבל מעליי ופשוט נסעתי כבר בפסגה ). אפשר בחהלט לחסוך את זה ולנסוע איזה רבע שעה ( אם תרצה יש לי כתובת של הרכבל העליון ). נחמד בהחלט להסתובב שם, נוף יפיפה ( תלוי במזג האוויר ).

ולגבי מפלי הריין,

יסלחו לי חובבי המקום, מבחינתי היה פשוט חלק מיותר בטיול.

ריח של ביוב סובב את המקום, הדבר שהכי מורגש במקום זה שהוא פשוט ממוסחר בשונה ממפלים אחרים ( יותר יפים באוסטריה, פחות ביער השחור ).

לגבי מדבקת הכבישים המהירים של שוויץ, אם מסמנים ב GPS להימנע מכבישי אגרה הוא לוקח דרך עיירות בשוויץ בלי כבישי אגרה ( דרך טיפה יותר ארוכה אבל נחמדה ).

שוב, אני וחברה שלי לא מצאנו שום דבר מיוחד במקום הזה ( הגענו אופטימיים והחננו ל 4 שעות, אחרי שעה יצאנו ומכרתי את הכרטיס למישהו שהגיע ).

מחזק את ההמלצות על פארק אירופה, הוצאה קצת גדולה אבל בהחלט חוויה.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עצתו של אורן לגבי הלילה הראשון והאחרון מצויינת, ואני אפילו מוכן להמליץ על מלון בפאתי מינכן שמצד אחד יהיה נוח להגעה ברכב ומצד שני מחובר לא רע בתח"צ הן למרכז העיר והן לאיזור קניות קרוב. אבל אני חושש שהמלונות כבר מוזמנים ולא ניתנים לביטול, ואם זה המצב אני עומד מאחורי מה שכתבתי בבוקר.

לגבי מזג האויר - עניין של מזל. בכל מקרה - להתעדכן בתחזית ארוכת הטווח יום לפני היציאה (לצורך בחירת הבגדים למזוודות) וכן הכינו לכל יום plan B למקרה של מזג אויר סוער. היהיתי באיזור בקיץ 2009 ומזג האויר היה מושלם, שנה אח"כ היו לנו 14 ימי גשם מתוך 15 ימי טיול.

לגבי מפלי הריין - ציינתי שמדובר בנסיעה די ארוכה. כפי שצוין אפשר לנסוע בכבישים הקטנים, מאריך את הדרך שארוכה גם כך. הייתי מוותר כעת ודוחה לטיול ייעודי לאיזור.

לגבי פארק אירופה - שימו לב לשעות הפתיחה הקצרות. אישית איני סובל לונה פארקים אבל הבנים שלי נהנו, במיוחד בשעה שלפני הסגירה, כאשר המקומיים כבר יצאו לדרך הביתה והם הספיקו 4 רכבות הרים בשעה (אחרי שכל היום עמדו בתורים). האטרקציה הכי בולטת היא אין ספור בורקות. הבחירה לגבי נסיעה לשם - לפי חיבת בני המשפחה לסוג זה של בילוי. אני מניח שכך גם לגבי פארקי החבלים.

יש במרכז האזור מוזיאון פתוח נחמד (דומני שלא רחוק מטריברג).

היידלברג ופרייבורג ממשאינן עיירות אלא ערים, במיוחד אוניברסיטאיות. לא לוותר על מרכז פרייבורג ועל המצודה של היידלברג.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיט. איזה אדיוט אני. עשיתי חזור וכל מה שרשמתי נמחק. עכישו מהתחלה.

-

מצטער שלא יצא לי להגיב עד עכשיו. לא ידעתי שאקבל הרבה תגובות והייתי עסוק בעבודה ובסידורים לטיול (הטיסה עוד 48 שעות).

המלון שאני נמצא בו שוכן באזור הדרום מזרחי של היער השחור. המלון נקרא Wyndham Garden Donaueschingen Hotel (קישור למיקום במפה)

הנסיעה למפלי הריין לוקחת 42 דקות לפי גוגל מפות ככה שאני דיי בסדר עם המרחק הזה, תודה על הביקורת על המקום אבל הדרישות שקיבלתי מבעלי המשפחה לגבי המקום הזה לא מאפשרות לי לשנות את המיקום. ניסע, נראה, נהנה פחות או יותר ונחזור, לא נורא.

לגבי ההצעה לישון במינכן בלילה הראשון והאחרון. חלק מהתקציב של הטיול הגיע בזכות מחירו של הדיל הנמוך. אין אפשרות לוותר על לילה או שניים מהלון וללון באזור מינכן ולכן אאלץ לישון ביער השחור כל הלילות. יכול להיות באמת שניהיה עייפים, אבל אנחנו חמישה נהגים ונוכל להתחלף בנהיגה בתדירות גבוהה. כמוכן הטיסה היא בלילה ונוכל לישון בה.

על מוזיאון המדע והכטכנולוגיה שמעתי רק דברים טובים והוא מאוד מושך אותי. למה לוותר עליו? יש הצעות טובות יותר לגבי היום הראשון במינכן?

מפעל הרכב של BMW נשמע טוב וקראתי עליו באינטרנט אבל הוא יתפוס למשפחה (שלא ממש אוהבת רכב) חצי מהחצי יום שיש לנו במינכן.

תודה לגבי הערה על מזג האוויר. אני מסודר עם הציוד הצבאי שנשאר לי אבל המשפחה תצטרך להסתדר :D

התחזית אופטימית לשבוע שבו אהיה. בין 20 ל 23 מעלות ביום. יותר ממה שציפיתי.

לגבי פארק אירופה. אני עדיין לא יודע איפה להכניס אותו ואני לא יודע אם יש לו דרישה במשפחה. כולנו בני 20 ומעלה והתהלהבות לא גדולה מה גם שהביקור שם עצמו יעלה לממשפחה בסביבות ה 1000 שקל רק הכרטיסים. שווה את זה?

יניב, אני לא יודע אם המלון נותן את הכרטיס שאתה מדבר עליו ולא מצאתי על זה שום דבר באינטרנט. אשמח אם תגיד איפה כדאי לנצל אותו כי במידה ואקבל, שאדע להיות מוכן. על פארק החבלים לא אוותר והוא נכנס בלוז של יום א'. תודה על ההמלצה. הוספתי ללוז גם את פארק המים בטיטיזי, מקווה שלא יהיה קר.

תודה על ההמלצה לגבי ההמבורגר. אין ספק שאנסה ועוד אגיד לך איך היה :lol:

את רכבל שאואינסלד

הוספתי ללוז. אשמח אם תתן לי את הכתובת כדי שאוכל להגיע עם הרכב ולצלם קצת עם הגו-פרו החדשה שאקנה שם

:wink:

אני חושב שהרכב כן מספיק. אנחנו לא נוסעים כל יום עם כל המזוודות ויש לו רק שלוש. התא מטען של פאסאט סטיישן נראה מתאים לשלוש מזדווות בנסיעה דו פעמית. בכל מקרה אף אחד לא מבטיח לא שאקבל את הרכב הזה. כשאגיע לשם אראה את הרכב שיהיה להם במלאי ואדע להסתדר בהתאם.

לגבי ​היידלברג ופרייבורג, איך אני משלב בהם יום שלם? אני רוצה להגיע למצודה בהיידלברג אבל לא רואה מה אפשר לעשות באותו יום חוץ מזה.

לגבי פרייבורג, חוץ ממרכז העיר והשוק שנסגר ב 2 בצהריים, מה עושים אחר כך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב יספיק - אני עשיתי טיול דומה עם מונדיאו סטיישן, רכב בגודל דומה, חמישה אנשים ו-5 מזוודות לטיול של שבועיים, לא היתה שום בעיה של מקום. עם זאת לא מובטח שתקבל דווקא את הפסאט - יתכן כל רכב אחר המוגדר על ידי חברת ההשכרה באותה קבוצה (או גבוהה ממנה). באחד הטיולים הזמנתי מונדיאו וקיבלתי 5008 שהתברר כחלופה מוצלחת ביותר (סיפור שלם, קיבלתי את הפיז'ובגלל בעיה במונדיאו שהוקצתה לי מלכתחילה, מה שגרם לי להתעכב למעלה מ-6 שעות בנמה"ל של מינכן(אחרי טיסת לילה דומה לשלך).

לגבי היידלברג - מדובר בנסיעה לא קצרה, במיוחד כיון שאתה שוהה בדרום היער השחור , כך שביקור במצודה וסיבוב במרכז העיר יסגרו את היום.

לגבי פרייבורג - שלב אותה עם Titisee והאטרקציות שבסביבתה. אתה נמצא יחסית קרוב כך שלא תהיה בעיה. אני עשיתי את השילוב כאשר הצימר שבו לנתי היה מרוחק (די בצפון הגזרה) והיה מדובר בנהיגה די ארוכה מהצימר לפרייבורג וחזרה. אני חייב לומר שאת המכרות איני מכיר, כך שאיני יודע איך הם משתלבים וכמה זמן הם בוזלים, אבל השילוב שציינתי מפנה לך את היום שאתה צריך בשביל מפלי הריין.

לגבי מפלי הריין - איני זוכר את הפרטים - אבל יש עניין של הגעה מצד אחד ומצד שני של הנהר, ואיני זוכר איזה הצד העדיף. בכל מקרה, לוקחים הפלגה קצרה לאיזה אי באמצע הנהר וכן לגדה הנגדית וחזרה לחניה. שים לב שתזקק לפרנקים שויצריים (קנה בכספומט באזור הגבול), והמנע מכל קניה לא חיונית בצד השויצרי, המחירים שם הזויים לחלוטין. יתכן שתתוכל להסתדר עם תשלומים בכרטיס אשראי כך שלא תשאר עם פרנקים מיותרים בסוף היום.

לגבי פארק אירופה - הייתי שם כיון שהיו לי שלושה בני תשחורת בגיל 19,17,13 שאהבו גני שעשועים, וגם אשתי חובבת רכבות הרים למרות שהיא מכחישה זאת. אני חושב שכיום, כאשר הצעיר בן 19, לא הייתי שורף שם יום. אבל זה צריך להיות נתון להחלטה משפחתית. לטעמי מיותר לחלוטין.

לגבי מזג האויר - תביא בחשבון שטמפרטורה של 23 מעלות יכולה להיות עם שמיים בהירים או בגשם שוטף. להצטייד ולתכנן בהתאם, כולל חלופות תחת גג.

חוזר על עניין היום הראשון - התברברות במינכן, ועוד עם רכב, ואחר כך נסיעה עד היער השחור - כל זה אחרי לילה לבן - היא מתכון לאסון. אל תסמוך על שינה בטיסה במחלקות סרדינים מודרניות, לכל היותר תחטוף איזו תנומה קצרה ותתעורר כולך כואב ודואב מהצואר המקופל. כיון שקרה מה שחששתי - אתה מחויב למלון היום הראשון - צא מנמה"ת ישירות לכיוון המלון, אם לפי מפות גוגל מדובר בקרוב ל-3.5 שעות נסיעה הבא בחשבון 5-6 שעות, בודאי עם העצירות שיתחייבו ממצבכם, ועם ההתברברויות והקשיים שינבעו מאי הכרת הדרך וכללי הנהיגה. כמוכן אני ממליץ לך לחפש מסלולים עם כמה שיותר נהיגה באוטובאהנים וכמה שפחות בכבישים האזוריים - כיון שהנהיגה יותר קלה והסכנה לטעות בדרך יותר קטנה. כמוכן - כבישי ההרים בתוך היער השחור דיקשים לנהיגה - צרים, מפותלים, חסרי שוליים ובקטעים ארוכים מוגבלים ל-40 קמ"ש, כך שגם מה שנראה במרחק שתי אצבעות על המפה יכול לקחת שעתיים, במיוחד אם אתה מפספס איזה פניה וה-GPS פשוט לוקח אותך במסלול חדש שארוך בכמה עשרות ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי sperial

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

לנתי כ-10 ק"מ ממקום הלינה שלך, חלק גדול מהנהיגה בכבישים צרים שבהם מבצעים עבודות, כ5-6 שעות נהיגה ממינכן לנהג נמרץ כמוני, אל תצפו לפחות.

לילה בחדר מלון במינכן יעלה כ-100 יורו, ולדעתי שווה את התשלום הכפול.

אין שום סיכוי בעולם,שלאחר לילה לבן, תבקרו במוזיאון המדע, ותנהגו למלון, אפילו אם אתם צ'אק נוריס.

במרחק של כשעתיים נהיגה, אפשר לבקר בפארק הנשרים והקופים, חוויה מובטחת Vogelpark Steinen

אורן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יניב, אני לא יודע אם המלון נותן את הכרטיס שאתה מדבר עליו ולא מצאתי על זה שום דבר באינטרנט. אשמח אם תגיד איפה כדאי לנצל אותו כי במידה ואקבל, שאדע להיות מוכן. על פארק החבלים לא אוותר והוא נכנס בלוז של יום א'. תודה על ההמלצה. הוספתי ללוז גם את פארק המים בטיטיזי, מקווה שלא יהיה קר.

תודה על ההמלצה לגבי ההמבורגר. אין ספק שאנסה ועוד אגיד לך איך היה :lol:

את רכבל שאואינסלד

הוספתי ללוז. אשמח אם תתן לי את הכתובת כדי שאוכל להגיע עם הרכב ולצלם קצת עם הגו-פרו החדשה שאקנה שם

אוקיי. בדיקה קצרה באתר של הכרטיס העלתה שהמלון לא ברשימה.

http://www.hochschwarzwald.de/

בין האטרקציות היותר מומלצות זה פארק המים בטיטיזה. יש שם מתחם של מגלשות מים ( 3 מגלשות לאבובים ועוד איזה 3 רגילות ) ומתחם של יותר מבוגרים נקרא לזה ( בלי צעקות של ישראלים ) עם ג'קוזי או סוג של ג'קוזי מתחת לשמים שזו גם חוויה לשבת שם כשיורד מבול או סתם בשקיעה, ובעקרון ממש נחמד לסיים שם את היום ( אנחנו ניצלנו אותו בגלל זרם המים הנורא במלון שלנו בו, אז התקלחנו שם כל ערב ועל הדרך עשינו חיים ), אם לא הייתה לי כניסה חינם הייתי בכל מקרה הולך פעם אחת ( הכרטסים לדעתי לפי זמנים ).

לגבי הכתובת לרכב, אני אשיג לך מאוחר יותר, הספר אצל חברה שלי והיא מסיימת לעבוד מאוחר יותר.

לגבי ה GOPRO, לקנות רק ב SATURN ( ולהכין מזומנים, מקבלים או דיירקט או מזומן, בלי כרטיסי אשראי, http://www.saturn.de/ )

קניתי שם GOPRO BLAKC ב 350 אירו ( לפני החזרי מע"מ, מקבלים חזרה בסביבות ה 12 אחוז ) וגם התחדשתי ב G3 ( האייפון הוציא ריחות שהוא נשרף והחליט שהוא מפסיק להיטען, רק לאחר החזרה הביתה הבנתי שהכבל נשרף ולא האייפון אבל שטויות ) שאחרי החזר מיסים יצא 1800 ש"ח.

יש סניף בפרייבורג כמו שהזכרתי וגם במינכן ( ביקרתי בסניף בפרייבורג ובזלצבורג, חנות ענקית של אלקטרוניקה, חברה שלי הייתה צריכה לגרור אותי משם כי אני כמו ילד קטן :lol: רק שאני בלי כסף חח )

תקנה גם על הדרך את כל האביזרים הנילווים שאתה רוצה( גם כרטיס זכרון במהירות 35MBPS לפחות! ), לצערי לא היה את המקל בסניף שרכשתי בו את המצלמה וממש התבאסתי אבל מתגברים...

עוד משהו לגבי כרטיס הזכרון, בסניף שהייתי בפרייבורג לא זוכר שמחיר כרטיסי הזכרון היה טוב ( הזול ביותר שלהם היה 35 אירו, לא זול בכלל לדעתי, היה להם עוד כרטיסי זכרון במחיר מופרך של סוני ), לא קניתי שם.

אם אתה מתכנן על ה BLACK שים לב שיש כרטיסים מומלצים:

http://gopro.com/support/articles/software-update-release

אני רכשתי בארץ מבאג את ה SAN DISK EXTREAM 32GB, עולה 130 שקל ועובד מעולה עם המצלמה ( כרטיסים איטיים יותר יכולים לעשות בעיות בהקלטה, להפסיק אחרי דקה במקרה הטוב או 4 שניות במקרה הרע, אז אל תיקח סיכון לדעתי ואם אתה מתכנן לקנות שם את המצלמה תקנה אפילו בארץ כרטיס זכרון שבטוח יעבוד טוב ).

לגבי מזג האוויר, בורכתי בכמעט שבוע עם מזג אוויר נפלא באזור, ביומיים האחרונים המזל לא היה לצידנו, הייתה בכבישים ראות של 10 מטרים לפחות איזה 4 שעות ( נסענו שעה ופשוט עצרנו במקום הראשון שראינו ודבר לא השתנה ) והחלטנו פשוט לשנות תוכניות ולחפש את מזלנו בצרפת. מצאנו מלון נחמד ליד שטרסבורג ( של חברת IBIS, התענגנו על FKC באזור וסתם הסתובבנו כי שם לפחות לא היה מזג אוויר נורא ). ממליץ באמת להכין כמה אופציות של PLAN B ( לא לכל יום, רוב הדברים קרובים אחד לשני ומצאנו עצמו במצב ששעה 2 וכבר עשינו כל מה שרצינו לעשות באותו יום ופשוט המשכנו בתוכנית והשארנו לנו יותר ספונטיות לסיום ).

אגב, סתם כטיפ,

השתמשנו בספר של אהד שרב, ספר מעולה עם פרטים מדוייקים על הרבה מקומות.

הייתי מציע לכם לשקול קניה של ספר דומה ליער השחור, גם בגלל ההסברים וגם בגלל כמות האטרקציות שיש שם, אפשר תוך כדי היום לאלתר מסלול חדש ( ממליץ בחום על הספר של אהד שרב. הספרים של שיחור/המשפחה המטיילת היו ממש על הפנים לעומת הספר הזה, והספקנו לעבור על שלושתם לפני הטיול ).

עולה בסביבות ה 100 שקלים, קניתי בסטימצקי.

אם אתה גר בראשל"צ אין לי בעיה לנסות להביא לך אותו לטיול בכדי לחסוך את זה.

אגב, אמרת 5 נהגים,

שימו לב שבחברות ההשכרה בדר"כ נותנים גג 3 נהגים ללא תשלום נוסף כך שאם תרצו לנהוג חמישה כניראה שתצתרכו להוסיף סכום מכובד על ביטוחים.

מצאתי גם חברות שכל נהג מעבר לראשון לוקחות תשלום עבור ביטוח.

ולצורך השוואה ברכב,

לנו היה רכב קטן יותר משלכם ( אסטרה סטיישן, לדעתי אמורה להיות קטנה יותר מהפאסאט, לפחות בקטגוריה ) והיה מקום ל 2 טרוליות, עוד מזוודה שמזכירה צ'ימידן צבאי ומזוודה נוספת של 26" ( ניראה לי ). היה מקום בול למזוודות האלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדיוק חזרתי שבוע שעבר מהיער השחור,גם 6 לילות למרות ששרפנו יום שלם על ביקור חד-יומי בפריז.

יום רביעי- נחיתה במינכן בסביבות 5 בבוקר. יציאה מהשדה בסביבות השעה 7-8 לאחר קבלת הרכב ובדיקת תקינות. נסיעה למרכז העיר. נסיעה מוזיאון המדע והטכנולוגיה. יום קניות. סביבות השעה 4-5 יוצאים לכיוון היער השחור (3 וחצי שעות נסיעה). כוון ל 4 ממליץ לוודא שניתן לעשות צ'ק אין בשעות הערב המאוחרות

יום א'- אגם טיטיזי+ שייט באגם, פארק המים או פארק חבלים אתגרי- שעות פעילות 10-19. כל זה לוקח מקסימום 3 שעות לכן צריך מקומות נוספים (הערכה ללא ניסיון).* לא היינו,נשמע טוב, קח בחשבון שבסוף זה תמיד יוצא יותר זמן (נסיעה, עצירות, ארוחות וכו')

יום ב'- העיירה פרייבורג והמכרות. (יש אפשרות לתיירים להכנס ולחפש אבנים יקרות) + שוק (פתוח מ 8 עד 14 כל יום?) *צריך למצוא עוד מה לעשות באותו יום*הייתי בעיירה עצמה השוק באמת נסגר בצהריים,הוא ממוקם מסביב לכנסייה של פרייבורג אפשר גם להיכנס אלייה להתרשם.

יום ג'- מפלי טרייברג - לא להכנס לעיירה עצמה (מאוד משעממת וקטנה) *צריך למצוא עוד מה לעשות באותו יום* גם פה צ'ק, המסלול קצר וקליל יחסית ,שימו לב לשילוט קל לפספס את החנייה (זאת פנייה חדה ויש שם סוג של מסעדה וחנייה לצד הכביש.

יום ד'- עיירת היידלברג. טירה עצומה שאסור לוותר עליה. (אולי אוותר על היום הזה- יש פרטים בהמשך)

יום ה'- נסיעה לשטוטגארט - ביקור במפעל Ritter (מפעל לייצור שוקולד עצמי הגדול בעולם), ביקור במוזיאון הרכב של פורשה (אומרים שזה החוויה הגדולה ביותר בטיול וזה חובה לכל תייר). ביקור בטירת הואזורלן (Hohenzollern) שנמצאת בין היער השחור לעיירה מצינגן בחזרה משטוטגארט. הטירה לדעתי זה MUST בהחלט מקום מרהיב,כפי שנאמר מוזיאון מרסדס הרבה יותר גדול במימדיו ממוזיאון פורשה,לדעתי תילכו לפי זמנים מוזיאון פורשה כולל התרשמות וצילומים יקח כשעה,למרסדס לצערי לא הספקנו.

**לפני שטוטגרט עשינו עצירה בעיירה Alpirsbach הידועה בבירה שלה Alpirsbacher ניתן לבקר במבשלה ולטעום בירה טרייה+יש חנות מזכרות צמודה

לצערי באנו בראשון ולא היינו במבשלה אבל התנחמנו בבירה וכמה מזכרות (אחלה בירה אגב,גם הבהירה וגם הכהה)

יום אחרון- עוד יום במינכן. מגיעים בשעה 11 למינכן. הטיסה ממריאה בשעה 10 בערב.

לצערך פסטיבל הבירה בדיוק נגמר לי היה רק יעד אחד גם בנחיתה במינכן וגם בהמראה ממנה :-)

יש דרישה חזקה מאוד להגיע למפלי הריין בשוויץ ולבקר בציריך. זה חלק ממטרת הטיול. איפה אני מכניס את זה? חשבתי לוותר על עיירת היידלברג או לאחד אותה ליום אחר. יש הצעות? אני לא מצאתי היכן להכניס את היום הזה.

הייתי עושה בחירה בין פרייבורג להיידלברג (למרות שבהיידלברג לא הייתי)

בהולצולרן אתם מכסים את האמ-אמא של הטירות ובסוף היום כל העיירות דיי דומות היינו בכמה עיירות ואי אפשר לחדש יותר מדי אם בכלל, הייתי גם במוזיאון היער השחור (לא להיט האמת אם מעניין את המשפחה איך חיו פעם האיכרים בגרמניה זה מן שחזור של כפר מלפני 300 שנה,העיר באדן-באדן (צפון היער השחור) גם יכולה להיות יעד לטיול קליל,בימים עם החורים הייתי מנסה להכניס משהו לפני או אחרי, לבדוק איפה כל מקום נמצא ואם יש אפשרות להשתחל לעוד איזה מקום על הדרך.

הערותיי באדום,נסיעה טובה!

עריכה אחרונה על ידי Nuker
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני ממליץ לא להכנס למינכן בהגעה.

למקום הלינה שלכם אפשר לנסוע מצפון דרך שטוטגרט או מדרום דרך אגם קונסטנץ (בודנזי). אני מציע לקחת את הנתיב הדרומי ואז אתם יכולים לעצור בעיירה לינדאו היפה.

אם אתם בעניין של ארמונות אז באותה דרך בסטייה לא קטנה (תוספת של שעה לזמן הנסיעה) ישנו הארמון מהאגדות נוישווינשטיין.

מוזיאון מרצדס בשטוטגרט שווה חצי יום וגם מי שלא חובב רכב מתרשם. מי שכן- אוהו. עבורי לראות C111 אמיתית היא לבדה היתה שווה הכל.

מצטרף להמלצות על פארק אירופה, אבל הוא דורש יום נאה.

ואם אתם רוצים לשבת ולשתות קפה כמו שצריך אז אתם צריכים להמשיך ולעבור את הגבול לשטרסבורג.

It's life, Jim, but not as we know it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי שוב!

ספריאל, אתה נותן לי תחושה שהרכב יספיק, זה נהדר. לגבי היידלברג אני לא יודע אם הם ירצו לנסוע שעתיים וחצי כל כיוון, אשב איתם ואבדוק. תודה.

מפלי הריין השתלבו טוב והיום של אגם טיטיזי נסגר. נשאר לי כרגע לדעת מה אני יכול להכניס בנוסף עם מפלי טריינברג והעיירה עצמה.

לגבי פארק אירופה, המשפחה לא מתלהבת. גם לא מההוצאה הכבדה וגם לא מהפארק. כנראה שבהחלטה ספונטנית נחליט אם הולכים או לא.

את זמני הנסיעה לקחתי לתשובת לבי ושיניתי את שעות היציאה, זאת הייתה הערה חשובה שלא חשבתי עליה.

אורן, אבדוק את הנושא הזה. יכול להיות שאתה צודק ובאמת יהיה עדיף להעביר את הלילה הראשון במינכן.

אשמח אם תוכלו להביא לי המצלות לבתי מלון באזור מינכן ללילה אחד.

יניב, אנחנו ממש תואמים :) אני מתכנן לקנות בגרמניה את ה Go-Pro החדשה שתצא, 4. באתר שלהם גרסא 3 כמו שקנית עולה 370 יורו עכשיו. בדקת באתר כמה עלה שלך? המחירים בחנויות זולים יותר?

גם Lg G3 יקנה שם. המחירים טובים מהמחירים בארץ. לצורך כך אצטרך להסתובב עם הרבה מזומנים שזה מפחיד קצת. אתה בטוח שהם לא מקבלים כרטיסי אשראי?

אגב, מדוע לא לקנות ברשת המקבילה Media Markt? גם להם סניפים בכל חור.

אני כמוך, לא אוכל לצאת מחנויות האלקטרוניקה עד שיגררו אותי משם בכח :)

את כרטיס הזיכרון אקנה מחר בארץ. תודה על הערה החשובה הזאת. כרטיס של 32 ג'יגה מספיק? אני מפחד שלא יספיק מכיוון שבמצלמה שלי יש צילום 4K.

הגענו למזג אוויר.

לפי התחזית המתוכננת לשבוע הבא אני במצב טוב. בין 21-23 מעלות ביום ובין 8-13 מעלות בלילה.

בכל מקרה, אני מצטייד בכל הציוד החם שנשאר לי מהצבא (פליזים, חולצות טרמיות, כפפות וכו') באוגוסט האחרון השתחררתי והכל עדיין עם ריח צבאי :)

אבנה לי תוכנית של Plan B. אומנם לא לכל יום אבל בהחלט אבדוק מוזיאנים ומקומות.

ספונטניות זה קטע שאני אוהב ויכול להפוך את הטיול למעניין יותר.

אגב לגבי הספר. חיפשתי את הספר שאמרת בסטימצקי ולא היה. נסעתי גם לסינימה סיטי וגם שם לא היה.

אשמח אם אוכל לקפוץ אליך מחר ולהשאיל את הספר למשך השבוע. כאמור אני גר בראשון וזה יהיה נהדר בשבילי :)

לגבי הנהגים, חברת ההשכרה נתנה לנו אופציה לשלושה נהגים ללא תוספת תשלום. הוספנו עוד שני נהגים בעלות של 7 יורו ליום לשניהם כי כולם רוצים לנהוג.

אם הרכב יראה לי קטן מדי אני מקווה שאוכל להחליף שם. כרגע אין לי קנה מידה ונשמע שהרכב מספיק. אנחנו לא ניסע עם המזדוודות עלינו ביום יום.

Nuker, בעקבות הפרסומים והתגובות פה בנושא, כנראה שאצא לכיוון המלון אחרי הנחיתה אם לא אמצא מלון קרוב.

באיזה יום היית בשוק? אתה יודע אם הוא פתוח כל יום? לא מצאתי עליו מידע באינטרנט (לא באמת ידעתי מה לחפש, אבל מהמעט שניסיתי לא מצאתי)

אנחנו לא חובבי בירה יותר מדי ולכן אם המשפחה תהיה ספונטנית מבחינתי בכיף :)

לגבי המוזיאון, מישהו באמת היה במוזיאון מרצדס ומעדיף אותו על פורשה? אני לא בטוח שזה שהוא גדול זה טוב יותר. אשמח לדעת ממי שהיה.

מוזיאון היער השחור נשמע נחמד, אני חושב שהמשפחה מאוד תרצה לראות איך חיו האיכרים שם לפני 300 שנה! תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוודאות שקניתי את ה GOPRO 3 BLACK עלה לי 349 אירו ולא 370. יכול להיות שהיה איזה מבצע מקומי ( מחתחת לחנות הייתה עוד חנות אלקטרוניקה ושם מכרו ב 370 ).

לגבי ה G3, אני לא מצאתי בזלצבורג את גירסת ה 32 ג'יגה, ככה שסידרו לי לקנות אותו ממש בזול.

עוד משהו שתיקח בחשבון, אם אתה רוצה G3 כשאני הייתי שם היה רק כיסוי אחד מעפן. הייתי מציע לך גם להכין את עצמך עם זה מראש - רק במידה ואתה באמת נעול על הדגם כי אותי הפחיד להסתובב שבוע בלי כיסוי בכלל.

אני הייתי שם עין אולי גם על ה Z3 החדש ( או גירסת הקומפקט הקורצת ), אם אתם קונים שם סים מקומי אז גם סמסונגים באים בחשון - רק צריך לעשות שם שיחה מקומית של 5 דק' בשביל לבטל נעילה אזורית ( אם אתה מעוניין יש מידע מדוייק, צריך רק לחפש בגוגל ).

ובטוח שלא מקבלים כרטיסי אשראי ( שוב, רק דיירקט/חיוב ישיר ממה שהבנתי ). אם אתה מרגיש לא בנוח אתה יכול פשוט למשוך מכפומט ( בפרייבורג יש קומה מתחת כספומט ). אצלי על משיכה של 400 יורו שילמתי עמלה קרוב ל 40 שקל ( עמלת משיכה + עמלת המרה ).

ולא זכור לי שראיתי סניפים של הרשת הזו.

אל תשכח אחרי הקניה לבקש TAX FREE, אני כמעט האמנתי לקופאית ולקחתי את הטופס שהיא הביאה לי ( שהתאים לשוויצרים ) - צריך ללכת ל לתחנת מידע( בכל סניף יש ) ולבקש שם את הדפים הנכונים.

לגבי כרטיס הזכרון, אנחנו בבית לא משתמשים כבדים אז לנו זה מספיק.

ההבדלים בינהם במחיר זה פשוט פי 2 ולי אחרי הטיול זה היה כבד ( גם בגלל שהייתי צריך עוד כרטיס ל G3 ), את האמת שלא הסכלתי שם על כרטיסי 64 ג'יגה ככה שאין לי מושג לגבי המחיר.

אתה יכול לקנות אחד של 32 ג'יגה ובמקסימום אם תראה שלא מספיק לשים אותו ב G3 ( אותו כרטיס ) ולקנות גדול יותר אחר כך.

אגב, הייתי במפעל מרצדס לפני שנתיים, אפשר להגיד חוויה מרטיטה.

אבל הבנתי ששינו אותו - כשאני הייתי שם לפני שנתיים המסלול היה ממש לצד המכונות וקו הייצור וההרגשה הייתה אדירה, הבנתי שהיום המסלול הוא כבר מסלול עילי שפחות מלהיב מבעבר. הייתי מציע לכם לבדוק אולי גם אפשרות כזו אם אתם באזור, רציתי ללכת שוב אבל את חברה שלי זה פחות עניין אז ויתרנו ל הסיור במפעל.

הייתי גם במוזיאון מרצדס, האמת שאותי זה פחות מעניין, אבל עדיין היה מקום עצום וגם כן מרשים ביותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...