Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

קודם כל תודה לכולכם על התגובות לשירשור הראשון שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?537127-noob-%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%A9%D7%9D-%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99-%D7%9C%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A9%D7%9C%D7%95

כזכור קניתי לפני כחודש רכב חדש (מאזדה 3 ספיריט אדום מטאלי) ובניגוד לטרנטות הקודמות שלי (שרק נשטפו לעתים רחוקות במנהרה), החלטתי לשמור טוב על היפיופה החדשה. בגלל שאין לי גישה נוחה לברז, רכשתי בזכות המלצותיכם והדיונים בפורום הזה בקבוק ONR ומגבות קוריאניות, וכבר הספקתי לנקות את הרכב פעמיים בשיטת הדליים ופעם אחת גם בשיטת המטליות, והתוצאות פשוט נהדרות. זה קל ומהיר ולא שורט.אז שוב תודה רבה. בלי הידע הזה הייתי כנראה שורט את הרכב עם סבון כלים וסמרטוטים או שורט את הרכב במנהרה הקרובה לביתי…

עכשיו אני רוצה לשאול אתכם כמה שאלות על ווקס. רכשתי בעצתכם ווקס נוזלי פשוט של קארפלן - אוטו-פיניש (בקבוק שחור מק"ט ARP500).

לפני שאני עושה בו שימוש ראשון עלו בי כמה חששות. אודה להתייחסותכם:

1. קראתי ברשת שמגע של ווקס עם פלסטיקים שחורים מכתים אותם בכתמים חלביים עכורים שקשה מאוד עד בלתי-אפשרי להיפטר מהם. יש כאלה שממליצים למרוח מראש חומר מגן ייעודי לפלסטיקה. יש כאלה שממליצים לכסות את כל הפלסטיקים במסקינג-טייפ לפני העבודה. גם היצרן (קארפלן) עצמו מציין שצריך להגן על הפלסטיקים עם חומר שהוא משווק (רשום איפשהו באתר שלהם, אבל לא על הבקבוק. מעצבן!).האמת היא ששני הפתרונות מבאסים (לקנות ולמרוח עוד חומר, או לצפות במסקינגטייפ שנשמע לי סיזיפי). מה דעתכם בנדון?

2. האם הווקס הספציפי הזה בטוח לשימוש? הם כותבים שכן, אבל על הבקבוק רשום באנגלית בערך 10 פעמים המילה "פוליש". האם זה חומר מסוג "ווקס-פוליש" שגם מבצע שחיקה? אמא'לה...

3. אני יודע שווקס יכול להיות מוגבל באפקטיביות ההגנה שלו ובאורך החיים שלו ביחס לאוטמי צבע מתקדמים. מבלי להיכנס לחפירות בדיון האינסופי על ווקס מול אוטם, רק אומר שאני שוקל לבצע בהמשך איטום צבע - או לבד עם Optiseal ודומיו (ופלסטלינה וכל הבבל"ט) או במכון דיטיילינג.

קראתי שאפשר לשים ווקס על אוטם אבל לא להיפך. אז אם אני אתחיל עכשיו עם ווקס, האם אני אאלץ לעשות איזשהן פעולות מסובכות של הסרת ווקס לפני הטיפול באוטם? אז אולי כדאי לי כבר עכשיו לשים אוטם וזהו? אגב, קראתי את השרשור Opti seal+wax שנפתח לאחרונה. רק בילבל אותי עוד יותר… אודה להבהרות.

4. אפרופו מכון דיטיילינג, כל מכון משוויץ בטיפול הפולימרי ננומטרי פסיכומטרי המתוחכם שלו…מישהו יכול לחוות דעה על דורה-שיין בחיפה (צ'ק-פוסט כמדומני)? למישהו יש המלצה על מכון אחר באזור חיפה? כמה צריך לעלות טיפול איטום/הגנה?

הערה כללית: מה שחשוב לי זה לשמור על הצבע במצב טוב ויפה ובמשך שנים. אני לא רואה את עצמי "פנאט" של דיטיילינג.

תודה מראש לכל העונים.

נועם

פורסם

1. גם לי יצא להשתמש בווקסים שאמורים להכתים את הפלסטיקה (כולל הקארפלאן בזמנו), לרוב אני לא מדביק מסקינגטייפ, אבל כשכן, זה לוקח בידיוק שניה וחצי למתוח פס מתאים ולהדביק אותו.

אין לך כוח גם לזה? כשאתה מגיע לשוליים של הפאנלים, בסמוך לחיבור עם פלסטיקה, פשוט תזהר יותר, ועל הדרך דאג למטלית רטובה שאם ובמקרה כן נגעת בפלסטיקה או גומיה, תוכל לנגב את ההכתמה במהירות.

2. לא הסתכלתי על המק"ט, אבל אמרת ווקס של קארפלאן, אמרת בקבוק שחור, סביר להניח שאתה מתכוון לauto finish המוכר שלהם.

ווקס עתיק מתקופה שלא הייתה יותר מידי הפרדה בין המושג ווקס לפוליש על התוויות.

זה ווקס לכל דבר, אל חשש.

3. חוק - ווקס מעל אוטם אפשרי, אוטם מעל לווקס, לא אפשרי.

(לגבי האם הווקס יתאים/יחמיא לאוטם או לא, זה כבר עניין אחר, אבל כעיקרון, זה הסדר, אוטם, ומעליו ווקס).

אם תרצה בעתיד הקרוב/רחוק ליישם אוטם, תצטרך לבצע שוב הכנה ( הכנה = פלסטלינה כתלות בצורך, ניקוי בסבון אגרסיבי יחסית, ipa להורדת כל זכר להגנה קודמת, רק נשמע מסובך, זה לא).

4. יש את סטאס שעובד במקום שנקרא קאר ווש אם לא טועה, בחיפה, תן חיפוש קטן לגביו.

"יאללה בירי".

פורסם

2. צלם את התווית המדוברת

2. לא הסתכלתי על המק"ט, אבל אמרת ווקס של קארפלאן, אמרת בקבוק שחור, סביר להניח שאתה מתכוון לauto finish המוכר שלהם.

ווקס עתיק מתקופה שלא הייתה יותר מידי הפרדה בין המושג ווקס לפוליש על התוויות.

זה ווקס לכל דבר, אל חשש.

אכן כפי שכתבתי זה אוטו-פיניש. קצת קשה לקרוא את האנגלית אז הנה ציטוטים נבחרים:

No other car polish shines like it...

Shake the bottle thoroughly and apply polish with a cotton polishing cloth...

Allow the polish to dry...

Auto-Finish Polish is selected and approved by...

Auto-Finish Polish contains petroleum distillates.

IMG_20140911_090805.jpgIMG_20140911_090906.jpgIMG_20140911_090940.jpg

פורסם

שנים השתמשתי באוטו פיניש (עד היום יש לי בקבוק כמעט חדש למכירה בלוחות)

לא מכתים. כמובן תלוי בסוג הפלסטיקים. (הרוב היום עם לכה)

פורסם
שנים השתמשתי באוטו פיניש (עד היום יש לי בקבוק כמעט חדש למכירה בלוחות)

לא מכתים. כמובן תלוי בסוג הפלסטיקים. (הרוב היום עם לכה)

מדובר ברכב חדש, אז אני מקווה שהפלסטיקים שלו מוגנים כמו שאתה אומר.

אגב, יש גם כל-מיני חלקים כסופים מבריקים (אני לא יודע אם פלסטיק צבוע או כרום או אחר). האם גם הם עלולים להיות מושפעים לרעה מהווקס?

טוב, בשאיפה אני אשטוף ואעשה ווקס מחר. אחלו לי הצלחה... :)

• תוכן חדש...