Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור יכולות הצילום במצלמת CANON 70D החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חובבי הצילום,

המצלמ נמצאת ברשותי מזה זמן מה, ובכל פעם מחדש אני לומד דברים חדשים כמובן.

בין אם זה מספרות מקצועית שאני מזמין ובין אם זה מהאינטרנט כמובן.

אבל מה? ישנה בעיה קטנה שאני לא בדיוק מבין כיצד להתגבר עליה ואני תכף אפרט עליה:

הבעיה? אני רוצה פוקוס מלא בכל התמונה ! כיצד עושים את זה?

מה הכוונה? ברשותי 2 עדשות, אחת מהן של קאנון 50מ״מ קבועה של f1.4 שעלתה כ 1600 ועדשה נוספת היא בת 3 שנים בערך מיד 2 דרך חבר, של sigma 24-70mm f2.8 ex dg ככל הנראה לא סגור על הסיומת אבל היא בת 3 בערך.

ומה הבעיה? בכל צילום, בכל תמונה, אני תמיד מקבל פוקוס רק על העצם שאותו בחרתי או רקנאיפה שהפוקוס התמקד. נגיד במידה ואני מצלם זוג חברים? הכוונה 2 פרצופים צמודים רק אחד מהם יהיה בפוקוס והשני לא, גם אם אני מכוון לאמצע וזה מתסכל.

מה אני רוצה בדיוק? ״כאילו״ במצלמות הרגילות, לתת צילום שכל התמונה תהיה בפוקוס ולא רק עצם אחד. כמובן שהאופציה לטשטש את הרקע לטובת פיקוס זה עוזר אבל בחיי, לא בכל תמונה אי אפשר לצלם ככה.

אחי הוא זה שמתעסק איתה כי היא שלו לכן אני רק משאיל מדי פעם.

אודה לכם על העזרה :)

פורסם (נערך)

שים לב לצמצם ולנגזרת שלו עומק השדה בעדשה מהירה כמו ה-50 ממ אם אתה מצלם בצמצם הכי פתוח עומק השדה שלך יהיה קטן ובהתאם למרחק מהאובייקט, אורך המוקד והצמצם. הם יקבעו לך בעצם מה יהיה בפוקוס

עריכה אחרונה על ידי בוקי

אין כמו הבית (קארס פורום) :-)

פורסם

אתה צריך ללמוד על עומק שדה (באנגלית Depth of Field) ועל האופן שבו הצמצם הנבחר משפיע על עומק השדה.

בקצרה, עומק השדה הוא הטווח בו איזורים שאינם בנקודת הפיקוס שלך, מלפנים ומאחור, נראים חדים. ככל שהצמצם פתוח יותר יש יותר אור, אבל עומק השדה קטן יותר (כלומר, האזור סביב נקודת הפיקוס שנראה חד קטן יותר), וההפך.

עומק שדה מושפע גם מהמרחק של המצלמה מנקודת הפוקוס.

יש עוד דברים ללמוד על עומק שדה (היחס בינו לבין אורך מוקד, תפיסת הטשטוש כפונקציה של מה נמצא בפריים, מרחק היפרפוקאלי, איך בודקים/מחשבים עומק שדה לפני הצילום, כללי אצבע לשימוש וכו'), אבל בעיקרון שני הדברים למעלה הם העיקר.

מכאן, גוגל יכול להביא אותך לאלפי מאמרים.

זו אחת הנקודות הכי טריוויאליות בצילום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה שהחבר'ה פה ענו לך זה נכון מאוד. אבל לא בדיוק יפתור את הבעיה שלך כפי שאתה מתאר אותה.

עומק שדה מתייחס לחלון שבו העצמים יהיו בפוקוס לפני ואחרי נקודת הפוקוס ולא לצדדים ולכן 2 פרצופים צמודים אמורים לצאת חדים באותה מידה.

אתה בטוח שאין איזה פילטר או אפקט שמופעל אצלך במצלמה?

פורסם

למגיב מעליי - הכל נכון, השאלה אם שני הפרצופים הצמודים נמצאים באותו מישור?

אם מדובר בעומק שדה צר, מספיק שפרצוף אחד יהיה כמה סנטימטרים לפני או אחרי הפרצוף השני והוא יוצא מפוקוס.

פורסם

אני מודה לכם על התשובות, פשוט מה שכן מעניין אותי, זה איך למשל במצלמות פשוטות בסיסיות דיגיטליות, כל תמונה שמצלמים תמיד תהיה בפוקוס כולה למרות שב 70D למשל בכל פעם שאני נוגע במסך, או בוחר את הריבוע של הפוקוס, רק אותו מקום יהיה בפוקוס מושלם וכל השאר לא, איך אני עושה שכל התמונה תהיה בפוקוס בדיוק כמו שמצלמות הפשוטות למשל.

כי זה מאוד מטריד שאתה מגיע לחברים או יוצא עם המצלמה, מתחיל לצלם ומספיק שאתה מצלם 2 אנשים ביחד, אחד יוצא בפוקוס השני לא. בחיי, הרי כל מצלמה בסיסית עושה את זה לבד, מה אני לא עושה נכון.

אני מצלם בואפן אישי על AUTO לעת עתה.

פורסם

בלי להעליב ועם כל הכבוד, איך אחד שמתעסק עם מצלמה חצי מקצועית כמו ה-70D, שואל שאלות של מתחילים?

עם איזו עדשה אתה עובד? מה מפתח הצמצם שאתה מנסה לצלם איתו? מהירות התריס?

פורסם

הוא לא יודע כי לא אכפת לו, הוא מרביץ על auto בלי הכרה.

עומק שדה מושפע ממספר דברים:

1. צמצם

2. מרחק (מצלמה עד הנושא) ומרחק (נושא עד רקע)

3. אורך מוקד

4. גודל מדיה - ככל שהמדיה שלך גדולה כך עומק השדה רדוד יותר ולהפךס ככל שהמדיה קטנה כך עומק השדה רחב יותר, לדוגמא מצלמות בסמארטפונים הן בעלות חיישן קטן מאד ביחס למצלמת dslr כמו ה 70D מה שגורם לכמעט כל מה שתצלם להיות בפוקוס.

פורסם
בלי להעליב ועם כל הכבוד, איך אחד שמתעסק עם מצלמה חצי מקצועית כמו ה-70D, שואל שאלות של מתחילים?

עם איזו עדשה אתה עובד? מה מפתח הצמצם שאתה מנסה לצלם איתו? מהירות התריס?

מכיוון שזאת המצלמה של אחי, שנמצאת איתו לרוב. רשמתי שברשותי הכוונה, נמצאת בביתי ;) אחי הוא זה שקורא ספרים ואני זה שמזמין לו אבל בגלל פערי שעות העבודה/לימודים וכו', לא באמת יוצא לנו לשבת או כל כך לשאול אותו ופשוט התעניינתי באופן מקצועי מהאנשים כאן, שדי בטוח שהם צלמים בין היתר פה ושם ומתעסקים בזה.

נכון, לרוב מרביץ ב AUTO שעבורי, בתור משתמש בסיסי עם מצלמה שכזאת, היא אמורה לתת לי ביצועים מעולים. ברור לי ומן הסתם כמו אחי שמצלם תמיד על ידני והכל, אבל בחיי, יש מקרים שבאמת אין לי כוח להתעסק בזה וזה כאשר אתה יוצא החוצה קצת או לשבת פה ושם עם החבר'ה ובא לך לצלם קצת, להתחיל להתעסק עם ידני בחלק מהמקרים זה לא נוח בעליל לצערי.

מה שכן, אני למשל יכול לקבוע לי פרופילים כמובן, זה גם יכול להיות נחמד ונוח אם אדע מה אני צריך לעשות בהגדרות.

פורסם

תעלה לכאן תמונה שבה רואים את נתוני ה exif, כך גם יהיה אפשר להתרשם מהטשטוש שאתה מדבר עליו וגם לראות את נתוני הצילום: עדשה, מהירות תריס, מפתח צמצם וכדו'.

פורסם
אני מצלם בואפן אישי על AUTO לעת עתה.

לא ניסיתי לצלם במצב אוטומטי כך שאין לי מושג לאיזה כיוון המצלמה דוחפת את הצמצם.

בכל אופן תנסה לעבור למצב AV ולעבוד בצמצם סגור יותר (מספר גבוהה יותר לדוגמה F4).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אם אין לך דרישות גבוהות, לא מרוצה מהתוצאות, לא יודע מה אתה עושה

וכל מה שאתה רוצה הוא לצלם את החבר'ה, אז למה בכלל אתה צריך לצלם ב-DSLR?

פורסם
לא ניסיתי לצלם במצב אוטומטי כך שאין לי מושג לאיזה כיוון המצלמה דוחפת את הצמצם.

בכל אופן תנסה לעבור למצב AV ולעבוד בצמצם סגור יותר (מספר גבוהה יותר לדוגמה F4).

צמצם F32 לדוגמא ואז עומק השדה גדול יותר.

פורסם

במצלמת כיס פשוטה טווח הפוקוס גדול הרבה יותר כיוון שהחיישן קטן הרבה יותר.

אתה פשוט צריך לעבור למצב A במצלמה ולהקטין את הצמצם ל- f/8 למשל.

• תוכן חדש...