Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור יכולות הצילום במצלמת CANON 70D החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, לרוב מרביץ ב AUTO שעבורי, בתור משתמש בסיסי עם מצלמה שכזאת, היא אמורה לתת לי ביצועים מעולים. ברור לי ומן הסתם כמו אחי שמצלם תמיד על ידני והכל, אבל בחיי, יש מקרים שבאמת אין לי כוח להתעסק בזה וזה כאשר אתה יוצא החוצה קצת או לשבת פה ושם עם החבר'ה ובא לך לצלם קצת, להתחיל להתעסק עם ידני בחלק מהמקרים זה לא נוח בעליל לצערי.

אתה קצת מצחיק.

מצלמת DSLR זה כלי. הכלי הזה נועד לשימוש ע"י אנשים שיודעים להשתמש בו, לא להדיוטות. למצלמה לא איכפת אם אתה מצלם חברים ומה מצב הרוח שלך... מצלמה היא כלי טכני, "מעניין" אותה כמה אור יש וכו'.

מה שאתה עושה זה כמו לקנות פטישון מקצועי ולהתלונן שהוא לא עושה חורים טובים, למרות שאתה מחזיק ומתפעל אותו לא נכון...

אם אתה לא מבין בצילום, ומצלם בתנאים שאינם אידיאלים, עדיף לבחור את אחד ממצבי הסצינה שקיימים במצלמות חובבניות וחובבניות למחצה, על פני אוטומט רגיל.

צמצם F32 לדוגמא ואז עומק השדה גדול יותר.

צמצם סגור מדי כבר פוגע בחדות התמונה.

אני מצלם אנשים לרוב בצמצם F4 והכל בסדר מבחינת פוקוס.

זו אמירה של חוסר הבנה.

זה כמו ההוא שמתדלק תמיד ב-100 ש"ח, כדי לא לספוג העלאת מחירי הדלק...

עומק שדה הוא גם פונקציה של מרחק, לא פחות מצמצם.

מלבד עומק שדה, צמצם משפיע גם על החדות הכוללת של התמונה (ערכים ספיציפיים לכל עדשה).

במצלמת כיס פשוטה טווח הפוקוס גדול הרבה יותר כיוון שהחיישן קטן הרבה יותר.

אתה פשוט צריך לעבור למצב A במצלמה ולהקטין את הצמצם ל- f/8 למשל.

ואם אין לו מספיק אור?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

צמצם סגור מדי כבר פוגע בחדות התמונה.

הוצאת מההקשר, אין כוונתי שיש לצלם ב F32, התייחסתי למה שנכתב שב F4 יש עומק שדה גדול וטענתי היא שנהפוך הוא.

ככל שמספר ה F גדול יותר כך עומק השדה גדול יותר וככל שמספר ה F קטן יותר כך עומק השדה קטן יותר.

כמובן שיש פרמטרים נוספים כמו העדשה (50 מ"מ או 200 מ"מ, לדוגמא) או המרחק של האובייקט מהמצלמה.

• תוכן חדש...