Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחיינית שלי בת 3 דיברה רגיל ,לפני כמה ימים היתה אזעקה והאחיות שלה (בנות 7-10) העירו אותה בבהלה והיא קמה רועדת ואח"כ היא התחילה לגמגמם ,כנראה מבהלה..

מה עושים במצב כזה? לחכות שזה יסתדר לבד?ללכת לקלינאית תקשורת?

אם יש מגמגמים כאן תנו טיפים איך צריך להסתדר עם זה?(נשימות? לדבר לאט?)

פורסם

חפש שרשור של לוקו בנושא זה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נשמע כמו תסמין אפשרי של "נפגעת חרדה".

שווה לבדוק גם בכיוון הזה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

מומלץ להרגע.

גימגום אצל ילדים זו תופעה נפוצה למדי. אצל בנים, משמעותית, יותר מאשר אצל בנות.

לבן הגדול שלי היתה תופעה דומה. אחרי שהטרפנו את כל העולם ואותו, המסקנה היתה שצריך לתת לה זמן. מעל גיל 5-6 זה נחשב כגמגום שמצריך טיפול.

תגגל קצת. יש המון מידע ברשת.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אינני רופא אבל לפני כמה שנים אחיינית שלי שהיתה בזמנו בערך בת 4 ודברנית לא קטנה- הפסיקה לדבר כמעט לחלוטין בבוקר אחד בהיר, משהו מאוד קיצוני ברמה שדיברה ביום גג 20-30 מילים.

באופן טבעי אחי ואישתו לקחו את זה מאוד קשה ונלחצו והתחילו לבדוק מה עלול היה לגרום לזה ואיך פותרים את זה.

התייעצויות עם רופאים מומחים הסתכמו פחות או יותר באותה שורה תחתונה- להרגע, לתת לזמן לעבור ולראות מה קורה ולא לשדר לילדה שמשהו לא תקין.

כעבור כשבועיים לא קלים שעברו על אחי ואישתו הילדה בבוקר אחד בהיר חזרה לדבר כרגיל (ועד היום לא סותמת את הפה...).

לבן הגדול אצלי יש "תופעה" אחרת- יש לו כל מיני מילים שהוא אומר בצורה משובשת, נניח במקום להגיד "רק" הוא אומר "לק", במקום להגיד "הוא אומר" הוא יגיד "הוא יומר" וכן הלאה.

למרות שידענו שילדים שגדלים על כמה שפות לרוב לוקח להם יותר זמן ללטש את הדיבור בכל שפה אישתי ואנוכי כמו זוג הורים "בריאים" התייעצנו לגבי זה גם עם רופא וגם עם המורה שלו בגן, גם במקרה זה התשובה שלהם היתה די אחידה- תנו לזמן לעשות את שלו, לתקן כדי שישמע את ההגייה הנכונה של המילה אבל לא לחפור לו יותר מדי על כל מילה כדי שהוא לא יאבד ביטחון.

עם הזמן יש מילים שבאמת כבר הסתדרו לו כך שאנחנו באמת נותנים לזמן "לסדר" את זה ובמקביל מתקנים אותו בצורה קלילה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...